رویداد۲۴ گزارش میدهد؛
شهرداری شیراز بلای جان باغهای قدیمی/ تخریب باغ برای ساخت محل بازی کودکان!
شهرداری شیراز قصد دارد به بهانه ساخت مکان بازی برای کودکان یکی از باغهای مشهور این شهر را تخریب کند. یکی از فعالان محیط زیستی شیراز میگوید این اقدام غیرقانونی است و مصوبه لازم را ندارد.
رویداد۲۴ خبر طراحی و ساخت باغ کودکان در مقیاس ۱۴۰۰۰ متر مربع و افتتاح طرح بهسازی کوچه باغ رمضانی در قلب باغهای شیراز تا جایی نگران کننده است که موج نگرانی عمیقی را در میان فعالان و شهروندان برای حفظ باغهای شیراز پدید آورده است؛ مبادا چنین پروژههایی به طور هدفمند و هوشمند برای سرعت بخشیدن به تخریب باغها، طراحی و سازماندهی و اجرا میشوند.
داریوش مختاری کارشناس ارشد حوزه مدیریت آب، کشاورزی و منابع طبیعی در گفتوگوی خود با رویداد۲۴ به موضوع تخریب باغهای شیراز برای ساخت مکان تفریحی اشاره کرده و گفته این پروژهها محرک و عامل شتابدهنده برای تخریب بقایای باغهای شیراز هستند و زمینه ساخت هتل یا موزه در این پهنهها فراهم میشود و اگر این ساخت و سازها باب شود، مقصر اصلی آن، طراحان پیادهراه سلامت هستند. پیامد اصلی این پروژهها برخوردارشدن عده انگشت شماری از یک رانت مالکیتی چندهزار درصدی است.
او معتقد است اقدامات شهرداری شیراز نشان میدهد که انتقادهای مطروحه از سوی کارشناسان مستقل به مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری به شماره ۳۱۰/۳۳۷۶ تاریخ ۷/۹/ ۱۳۷۹، کاملا درست بوده است و مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری در خصوص بازگذاشتن دست شهرداری شیراز در خرید و تملک این پهنههای ارزشمند اشتباهی بزرگ بوده و به واقع با یک مصوبه کاملا سطحی و غیرکارشناسی روبرو هستیم لذا حفاظت از بقایای پهنههای باغی، نیازمند برچیده شدن چنین تصمیمهای غیرکارشناسی و بعضا غیرقانونی است.
بیشتر بخوانید:
این کارشناس باغهای شیراز میگوید: محدوده استحفاظی باغهای شیراز به این دلیل گروهبندی شده است که هیچگونه پروژه جذاب مدیریت شهری در این پهنهها اجرا نشده و پهنههای باغی حفظ و نگهداری شوند. در حالی که قطع گسترده درختان در مقیاس ۶ هکتار برای ساخت پیاده راه سلامت یا تخریب نزدیک به ۵۰ درصد بافت بوستان سیبزار به همراه صدور مجوز برای نزدیک دو هکتار از این باغ اوقافی یا اجرای باغ موزه، هیچکدام جزو مصوبه عالی شورای شهرسازی نیست و نمیتواند باشد.
او میگوید:باید توجه داشت که اصول پایهای در قانون اساسی، اجاز تغییر قانون حفظ و گسترش فضای سبز (۱۳۸۸) یا فروکاست و خنثیسازی آن را نمیدهد. مسکوت بودن دستورالعمل شورای عالی شهرسازی و معماری به شماره ۳۱۰/۳۳۷۶ تاریخ ۷/۹/۱۳۷۹ در خصوص نیازها و مشکلات و مسایل باغهای حوزه استحفاظی، به این معنا نیست که اقدامهایی انجام شوند که زمینه تغییر کاربری را فراهم کند. اعضای شورای اسلامی شهر و کارگروههای برنامهریزی و زیربنایی استان نیازمند دقت و اطلاع بیشتر از قوانین حوزه باغهای شیراز هستتند تا تصمیمهای غیرقانونی نگیرند.
خبر های مرتبط