تاریخ انتشار: ۱۹:۰۸ - ۲۸ دی ۱۳۹۸
رئیس جمهور در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان:

خانه‌های مسکونی آسیب دیده در مناطق سیلزده بازسازی می‌شود

رئیس جمهور، استان سیستان و بلوچستان را استانی استراتژیک و پیشانی امنیتی کل ایران دانست و به مردم سیل زده استان سیستان و بلوچستان اطمینان داد که دولت همه توان و امکانات خود را برای بازسازی خسارات سیل زدگان بسیج خواهد کرد.
  رویداد۲۴ حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر شنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان، دیدار با مردم با غرور، با ایمان و مقاوم روستای مرزی کلانی را روحیه آفرین خواند و با اشاره به گزارش‌های وزیران در این جلسه اظهارداشت: افتخار می‌کنم که بعد از یک هفته مشکل برق و آب مناطق سیل زده حل شده است.

رئیس جمهور همچنین با دستور به وزیر نیرو برای تسریع در روند تکمیل دو سد استان، خبر داد که ۱۴ هزار واحد مسکونی روستایی و شهری آسیب دیده در مناطق سیلزده در این استان بازسازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه حضور در یک روستای مرزی در ۲۰ الی ۲۵ کیلومتری مرز در روستای کلانی برای من لذت بخش بود، اظهارداشت: مردم این استان مخصوصا آن‌هایی که در مناطق مرزی هستند انسان‌های باغرور، با ایمان و مقاومی هستند که باوجود سیلاب و مشکلاتی که برای آن‌ها پیش آمده بود، خم به ابرو نیاوردند و آنچه ما از مردم شنیدیم، خوبی و نیکویی بود و این جای قدردانی دارد.

روحانی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که ستاد مدیریت بحران و آقای نجار نوشته بودند که وقتی به روستا‌ها کمک رسانی می‌کردند، روستا‌هایی که نیاز بالایی نداشتند، چیزی از آن‌ها نمی‌گرفتند و می‌گفتند ببرید در فلان روستا که آن‌ها نیاز بیشتری دارند، این بیانگر غیرت، صمیمیت و برادری مردم استان است و واقعا جای قدردانی دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه مردم در سراسر دنیا با حوادث طبیعی مواجه می‌شوند، گفت:حوادثی مانند طوفان، سونامی، زلزله، سیل و آتش سوزی در همه جای دنیا وجود دارد و حتی یک کشور پیشرفته هفته‌ها گرفتار آتش سوزی جنگل هاست ونمی تواند آنرا مهار کند با اینکه همه امکانات و پول در اختیار شان قرار دارد و یا در یک کشوری مثل آمریکا که دارای ثروت و امکانات زیادی هستند، وقتی طوفان می‌شود تا ماه‌ها مردم مشکل برق دارند.

روحانی خاطرنشان کرد: افتخار می‌کنم به همه مسوولین جمهوری اسلامی ایران، از مردم بزرگوار این کشور تا نیرو‌های مسلح و خادمان دولت، بخاطراینکه ما بعد از گذشت یک هفته می‌گوییم مشکل برق در این استان حل شده و امروز روستایی نداریم که دارای قطع برق باشد. روستا‌هایی هم که مشکل آب داشتند اکثر آن‌ها مشکلات شان رفع شده است و این به معنای کار و تلاش و زحمت پیگیر است.

رئیس جمهور اضافه کرد: اینکه در این حادثه به رغم مشکلات زیادی که داشت، آسیب جانی نداشتیم برای مردم، دولت، نیرو‌های مسلح و هم برای نیرو‌های امدادی، هلال احمر، اورژانس، ستاد بحران، استانداری و فرمانداری، افتخار است. به هر حال در حادثه قبلی در سال ۸۶ در این استان، حدود ۱۵ نفر از عزیزان جان باختند که میزان بارندگی و سیلاب خیلی کمتر بود، اما در این سیلاب بزرگ، از نظر جانی صدمه‌ای نداشتیم که جای شکرگزاری دارد.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: البته مردم از لحاظ زندگی، محل مسکونی، کشاورزی، راه‌ها و زیربنا‌های شان مشکلات فراوانی پیدا کردند و این مشکلات باید رفع شود و ان شاءالله رفع خواهیم کرد. حالا هر مقدار خسارتی که هست این‌ها مسائلی است که ما با آن مواجه هستیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه نوع خاک این منطقه وضعیت خاصی دارد و نفوذناپذیر است، اظهارداشت: تقریبا آب در خاک این منطقه خیلی دیر و کم نفوذ می‌کند. جنس خاک زمین آن به گونه‌ای است که در این گونه حوادث ریزش می‌کند و شکاف، رانش و خندق ایجاد می‌شود.

دکتر روحانی گفت: در این منطقه اقدامات باید بر مبنای ساختمان زمین انجام گیرد و بر این اساس برای آینده و راه‌ها و پل‌هایی که ساخته می‌شود، برنامه ریزی شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه در این حادثه خسارت‌های زیادی در زمینه راه و پل داشتیم که باید ترمیم شود و ان شاء الله این‌ها را انجام خواهیم داد و دنبال می‌کنیم، اظهارداشت: از وزیر کشور، رئیس بنیاد مسکن، رئیس سازمان برنامه و بودجه و سایر وزرایی که مسوولیت دارند، می‌خواهم که مسایل و مشکلات بوجود آمده را با جدیت مورد رسیدگی قرار دهند.

دکتر روحانی گفت: به مردم عزیز استان اطمینان و اعتماد می‌دهم که همه توان و امکانات خود را برای بازسازی این حادثه‌ای که برای مردم مشکل آفریده، به کار بگیرند.

رئیس جمهور با ابراز خوشحالی از وجود وحدت و همدلی در استان، اظهارداشت: از اینکه در این استان اتحاد حاکم است و شیعیان و اهل سنت عزیز همه در کنار هم هستند، مسوولین محترم، نماینده، ولی فقیه، علمای بزرگ اهل سنت و مولوی عبدالحمید، همه در کنار هم قرار گرفتند، باعث خوشحالی است. وجود اتحاد، همبستگی، وحدت و امنیت در این استان به خاطر این است که همه مردم در کنار هم قرار گرفتند و این بسیار ارزشمند است.

روحانی گفت: از همه نیرو‌های مسلح، ارتش، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی که همه امکانات خود را پای کار آوردند، صمیمانه تشکر می‌کنم. این روز‌ها مردم، ایثار و فداکاری آن‌ها را به خوبی دیدند. تا زمانی که مردم در رفاه و شرایط عادی قرار بگیرند، اقدامات خود را ادامه می‌دهند.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه این استان جایگاه بسیار مهمی از لحاظ استراتژیک دارد، خاطرنشان کرد: این استان پیشان امنیتی کلِ ایران است، اینجا جایی است که کشورمان را به اقیانوس متصل می‌کند، و جایگاهی است که از طریق آن می‌توانیم اتصال شمال و جنوب را بوجود بیاوریم.

روحانی با بیان اینکه از آغاز دولت یازدهم تلاش فراوانی برای توسعه بندر چابهار انجام گرفته است، گفت: ظرفیت این بندر یک بار تا ۸.۶ میلیون توسعه پیدا کرد و برای افتتاح آمدیم و دو مرتبه بعد از آن توسعه بسیار خوبی بوجود آمده و این روند ادامه دارد و ۲.۵ میلیون به ظرفیت آن اضافه شده است و امروز در حدود ۱۱ میلیون امکانات بندری دارد و باید افزوده شود.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: بندر چابهار، بندر بسیار مهمی است و در آینده یکی از بنادر بسیار عظیم کشور خواهد بود و می‌تواند بخش بزرگی از حمل و نقل کالا‌ها از این بندر برای ایران، افغانستان، هندوستان و هم برای کشور‌های شمالی، آسیای مرکزی، قفقاز، روسیه و حتی اروپا انجام گیرد. این یک اقدام بزرگی بود که این دولت آن را ادامه داد و تا پایان دولت دوازدهم هم آنرا ادامه می‌دهیم.

روحانی گازرسانی را یکی دیگر از اقدامات مهم دولت برای این استان دانست و گفت: این استان از گاز محروم بود و اینکه مشعل گاز در زاهدان روشن شد، بسیار خوشحال کننده بود و واقعا این اقدام بسیار بزرگی بود که در دولت یازدهم در این استان شروع شد و البته برای اینکه همه مردم بتوانند از نعمت گاز در شهر‌های مختلف استان استفاده و بهره برداری کنند، باید این مسیر را ادامه دهیم.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: اخبار سیل
نظرات شما