تاریخ انتشار: ۲۳:۴۴ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۸

چشم جنین شما چگونه می‌تواند رنگی شود؟

رنگ چشم یک ویژگی فیزیکی است که توسط جفت شدن ژن‌های پدر و مادر مشخص می‌شود و جنین از هر یک از والدین اش ۵۰ درصد مواد ژنتیکی رنگ چشم را به ارث می‌برد.

چشم رنگی

رویداد۲۴ بسیاری از مادران در زمان بارداری به این می‌اندیشند که رنگ چشم کودکشان چه رنگی خواهد شد و آیا کودکشان رنگ چشم خودشان را به ارث می‌برد؟ در این بخش از نمناک متن بسیار جالبی درباره اینکه رنگ چشم کودک شما چه رنگی می‌شود برایتان آماده کرده ایم پس با ما همراه باشید.

رنگ چشم در کودکان مختلف متفاوت است برخی از کودکان دارای رنگ چشم آبی یا سبز و برخی دیگر دارای رنگ چشم قهوه‌ای هستند. عامل اصلی تعیین رنگ چشم در نوزادان ژنتیک و وراثت می‌باشد و رنگ چشم نوزاد، به رنگ چشم هر دو والدین بستگی دارد. رنگ چشم یک ویژگی فیزیکی است که توسط جفت شدن ژن‌های پدر و مادر مشخص می‌شود و هر کودک از هر یک از والدین اش ۵۰ درصد مواد ژنتیکی رنگ چشم را به ارث می‌برد. دو ژن گرفته شده از پدر و مادر می‌توانند به هم شبیه یا از هم متفاوت باشند.


ژن رنگ تیره بر رنگ روشن همیشه غالب است ژن قهوه‌ای بر ژن سبز و آبی غالب است؛ سبز بر آبی غالب است و آبی نهفته است.

به دلیل غالب بودن رنگ چشم قهوه‌ای، اگر فردی دارای دو ژن قهو ه‌ای و یا یک ژن قهوه‌ای، یک ژن آبی باشد، رنگ چشم او قهوه‌ای می‌شود.

در صورتی رنگ چشم کودک آبی می‌شود که پدر و مادر هر دو دارای چشم آبی باشند و کودک ژن رنگ چشم آبی را از هر دو والد دریافت کند.

رنگ چشم کودک سبز خواهد بود اگر کودک ژن رنگ چشم سبز را از هر دو والد بگیرد یا یک ژن آبی و یک ژن سبز دریافت کند.

رنگ چشم از کجا می‌آید؟

در چشم بافت پوششی به نام عنبیه وجود دارد که دارای رنگدانه‌های مشکی و کوچکی به نام ملانین است. رنگ چشم به وجود و پراکندگی ملانین بستگی دارد به صورتی که اگر این رنگدانه‌ها پراکنده باشند رنگ چشم تیره و اگر پراکندگی رنگدانه‌ها کم باشد چشم روشن می‌شود.

چند ژن تعیین کننده رنگ چشم هستند که برخی از آن‌ها تاثیر گذار‌تر از بقیه می‌باشند. یکی از ژن‌های اصلی تعیین کننده رنگ چشم ژن OCAZ است که با رمز گذاری پروتئینی با عنوان P ملانین تولید می‌کند و موجب رنگی شدن چشم می‌شود. تاثیر گذاری این ژن بر رنگ چشم ۷۴ درصد است. تحقیقات جدید نشان داده جهشی کوچک در OCAZ تولید ملانین عنبیه را محدود می‌کند وسبب می‌شود رنگ چشم آبی شود، اما اگر فعالیت این ژن کاملا محدود گردد رنگ چشم فرد قرمز می‌شود و فرد دچاربیماری زالی می‌گردد.


از ژن‌های فرعی دیگری که تاثیر کمتری در تعیین رنگ چشم دارند ژن‌های Eycl۱، Eycl۲ و Eycl۳ هستند که موجب بروزرنگ‌های مخلوطی مثل سبز مایل به آبی، طوسی مایل به آبی، قهوه ای، بلوطی و ... در افراد می‌شوند.

دو چشم با دو رنگ متفاوت

شاید شما نیز افرادی را دیده باشید که رنگ چشم هایشان با یکدیگر متفاوت است، برخی از این افراد خاص بودن رنگ چشم هایشان را دوست دارند، ولی برخی دیگر این حالت را نمی‌پسندند و به همین علت از لنز استفاده می‌کنند.


این اختلال در انسان‌ها نادر است و به علت جهش ژن و متفاوت بودن میزان ملانین موجود در هر یک از عنبیه‌ها است. این اختلال می‌تواند ارثی و یا به علت مصرف برخی دارو‌های خاص که مقدار رنگدانه در هر یک از چشم‌ها افزایش یا کاهش می‌دهند؛ باشد. این اختلال متفاوت بودن رنگ چشم‌ها با یکدیگر، در حیوانات رواج بسیاری دارد.

آیا رنگ چشم جنین تغییر می‌کند؟

اکثر نوزادان با چشم‌های آبی متولد می‌شوند به این دلیل که کمی زمان برای تولید ملانین رنگدانه لازم است و شما نمی‌توانید دقیق رنگ چشم‌های کودک را تا شش ماهگی تعیین کنید، زیرا در این مدت مقدار ملانین کاهش یا افزایش می‌یابد.

درجهان رنگ چشم‌های متفاوتی وجود دارد، اما در برخی نقاط جهان برخی رنگ چشم‌ها نسبت به بقیه بیشترند مثلا در اروپا رنگ بلوطی یا خرمایی بیشتر است و در کشور‌های آمریکایی، هند و ترکیه رنگ‌های چشم روشن مانند سبز، آبی و طوسی فراوانی بیشتری دارند، اما رنگ غالب در سراسر جهان رنگ قهوه‌ای مایل به مشکی است.

اگروالدین هر دو دارای چشم قهوه‌ای باشند، ۷۵ ٪ احتمال دارد که کودکشان چشم قهوه‌ای شود.
اگروالدین هر دو دارای چشم آبی باشند، ۹۹ ٪ احتمال دارد که کودکشان چشم آبی شود.
اگروالدین هر دو دارای چشم سبز باشند، ۹۹ ٪احتمال دارد که کودکشان چشم سبز شود.
 
منبع: نمناک
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما