به محض دیدن نشانههای سرماخوردگی این غذاها را بخورید
بی اشتهایی از جمله مواردی است که امکان تجربه آن در زمان ابتلا به بیماری وجود دارد. با این وجود، دریافت مواد مغذی و تامین آب مورد نیاز بدن، به ویژه زمانی که احساس ناخوشی میکنید، اهمیت دارد.
رویداد۲۴ انواع مختلف خوراکیها میتوانند با انواع مختلف بیماری مقابله کنند. به عنوان مثال، فردی مبتلا به گلودرد ممکن است از فواید برخی مواد غذایی بهره ببرد که کمکی به فردی مبتلا به حالت تهوع نمیکنند و بالعکس.
در ادامه فهرستی از خوراکیهایی که میتوانید مصرف آنها را در زمان ابتلا به برخی بیماریهای شایع مد نظر قرار داده و مواردی که باید از آنها پرهیز کرد، ارائه شده است.
بیشتر بخوانید: هشدار دانشمندان در مورد ویروس کرونا: هر زمستان مهمان ماست!
گرفتگی بینی، سرفه، و گلودرد از علائم شایع سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند. خوراکیهای زیر میتوانند به تسکین گرفتگی و التهاب و تقویت سیستم ایمنی کمک کنند.
در ادامه فهرستی از خوراکیهایی که میتوانید مصرف آنها را در زمان ابتلا به برخی بیماریهای شایع مد نظر قرار داده و مواردی که باید از آنها پرهیز کرد، ارائه شده است.
بیشتر بخوانید: هشدار دانشمندان در مورد ویروس کرونا: هر زمستان مهمان ماست!
گرفتگی بینی، سرفه، و گلودرد از علائم شایع سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند. خوراکیهای زیر میتوانند به تسکین گرفتگی و التهاب و تقویت سیستم ایمنی کمک کنند.
چایهای گیاهان دارویی
زمانی که علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را تجربه میکنید، تامین آب مورد نیاز بدن از اهمیت ویژهای برخوردار است. چایهای گیاهان دارویی میتوانند برخی علائم بیماری را تسکین داده و تنفس بخار آنها میتواند به پاکسازی مخاط در سینوسها کمک کند.
افزودن پودر زردچوبه به یک فنجان آب داغ و نوشیدن آن ممکن است به تسکین گلودرد کمک کند. پژوهشها نشان داده اند که زردچوبه دارای خواص ضد التهاب و ضد عفونی کننده است.
برگهای چای سرشار از ترکیبات گیاهی طبیعی مانند پلی فنول ها، فلاونوئیدها و کاتچینها هستند. این ترکیبات به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند. به طور خاص، کاتچینها ممکن است در برابر برخی انواع ویروس آنفلوآنزا از شما محافظت کنند.
برخی افراد نوشیدن چای اکیناسه برای کوتاهتر کردن دوره علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را توصیه کرده اند. با این وجود، به پژوهشهای علمی بیشتر برای تایید قطعی چنین اثری نیاز است.
عسل
گلودرد میتواند به واسطه یک عفونت باکتریایی شکل گرفته باشد. عسل از خواص ضد میکروبی برخوردار است و میتواند به پاکسازی این نوع عفونتها کمک کند.
عسل ممکن است در درمان سرفههای کودکان نیز موثر باشد، اگرچه دادن آن به نوزادانی که کمتر از ۱۲ ماه سن دارند، توصیه نمیشود.
طی یک بررسی که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، پژوهشگران تاثیرگذاری عسل را با داروهای بدون نسخه ضد سرفه کودکان، یک دارونما و عدم درمان مقایسه کردند.
آنها دریافتند که عسل در مقایسه با دیفن هیدرامین و سالبوتامول که اغلب در داروهای ضد سرفه استفاده میشوند، موثرتر عمل کرده است. همچنین، استفاده از عسل نتایجی مشابه با دکسترومتورفان، یکی دیگر از ترکیبات رایج در داروهای ضد سرفه داشت.
با این وجود، پژوهشها در این زمینه محدود بوده و به مطالعات بیشتر برای نتیجه گیری قطعی در این زمینه نیاز است، زیرا بیشتر مطالعات سرفههای حاد طی یک شب را مورد بررسی قرار داده اند.
مرکبات و توتها
مرکبات مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت سرشار از فلاونوئیدها و ویتامین C هستند. این ترکیبات به کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند که ممکن است به مبارزه با تب کمک کند.
برخی مطالعات نشان داده اند که یک فلاونوئید به نام کوئرستین که در توتها نیز وجود دارد ممکن است به درمان عفونتهای رینوویروس کمک کند. این ویروس مسئول بیشتر موارد سرماخوردگی است.
آبمیوههای منجمد نیز میتوانند اغلب به تسکین گلودرد کمک کنند.
زنجبیل
پژوهشها نشان داده اند که زنجبیل میتواند به کاهش آثار حالت تهوع و استفراغ کمک کند، اگرچه به مطالعات بیشتری برای تایید قطعی نتایج نیاز است.
شما میتوانید چای زنجبیل را با افزودن یک یا دو قاشق چایخوری زنجبیل تازه به یک فنجان آب داغ آماده کنید. اجازه دهید این چای برای پنج دقیقه دم بکشد، سپس آن را صاف کرده و مصرف میکنید. در صورت تمایل برای شیرین شدن چای میتوانید اندکی عسل به آن اضافه کنید.
حد اعتدال باید در مصرف زنجبیل کریستاله رعایت شود، زیرا محتوای قند زیادی دارد.
غذاهای برات (BRAT)
مواد غذایی برات شامل موز، برنج، سس سیب و نان تست میشوند. این مواد غذایی رفتاری ملایم با معده دارند.
یک رژیم غذایی سرشار از نشاسته و فیبر کم میتواند به تسریع روند بهبود اسهال کمک کند.
از دیگر غذاهایی که میتوان به یک رژیم غذایی برات اضافه کرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کراکرها
- جو دوسر
- هندوانه
- سیب زمینی پخته
فرد بیمار باید طی چند ساعت نخست به آرامی و جرعه جرعه آب مصرف کند و پس از آن، مایعات دیگر مانند آب سیب یا آب گوشت را به تدریج مصرف کند.
اگر آرامش معده برقرار شده است مصرف غذاهای جامد برات ممکن است بی خطر باشد.
افرادی که به گلوتن حساسیت دارند باید گزینههای فاقد این ماده را انتخاب کنند.
به طور معمول، بازگشت به یک رژیم غذایی عادیتر پس از حدود ۴۸ ساعت بی خطر خواهد بود.
آب نارگیل
ناراحتی معده معمولا زمانی رخ میدهد که دیواره داخلی معده ملتهب شده باشد. ترکیباتی به نام تاننها که در آب نارگیل وجود دارند ممکن است به کاهش این التهاب کمک کنند.
همچنین، آب نارگیل سرشار از مواد معدنی مانند سدیم و پتاسیم است. آنها میتوانند به آبرسانی سریعتر به بدن پس از اسهال یا استفراغ کمک کنند.
یک مطالعه نشان داد که آب نارگیل ممکن است سطح آبرسانی مشابه با یک نوشیدنی ورزشی را ارائه کند. این در شرایطی است که آب نارگیل گزینهای سالمتر محسوب میشود، زیرا حاوی هیچ گونه قند افزوده نیست. با این وجود، باید اشاره داشت که این مطالعه تنها با حضور ۱۲ شرکت کننده انجام شده بود.
خوراکیهایی که باید از آنها پرهیز کرد
غذاهای چرب حاوی سطوح بالای چربیها هستند که گوارش آنها دشوار است و میتوانند معده را تحریک کرده و حالت تهوع را تشدید کنند.
فلفلهای چیلی حاوی کپسایسین هستند که این ماده شیمیایی میتواند دیواره داخلی معده را تحریک کرده و موجب درد و ناراحتی شود.
کافئین به عنوان یک محرک عضله عمل کرده که میتواند موجب کرامپهای معده و افزایش حرکات روده شود.
لبنیات حاوی قندی به نام لاکتوز هستند که گوارش آن پس از اسهال میتواند دشوار باشد و موجب نفخ و حالت تهوع شود.
غذاهای فرآوری شده معمولا حاوی چربی و نمک زیاد هستند و فیبر کمی دارند. گوارش چربیها دشوار است در شرایطی که نمک سطوح رطوبت در مدفوع را کاهش میدهد.
غلات فرآوری شده مانند برنج و نان سفید فاقد سبوس و جوانه هستند. اینها بخشیهایی هستند که بالاترین سطوح فیبر را ارائه میکنند.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط