منصور برزگر، پیشکسوت کشتی در گفت و گو با رویداد۲۴:
یزدانی ستاره تیم بود / ۶۰ درصد ملی پوشان انتخاب شده اند
می خواهم بگویم که ما قهرمانان پیام آوران صلح و دوستی در جهان هستیم و مبارزاتمان برپایه جوانمردی و صلح است. ما می خواهیم پیام صلح و دوستی را به تمام دنیا بفرستیم و همیشه با دست دوستی وارد عرصه رقابت ها می شویم.
رویداد۲۴- تیم ملی کشتی آزاد ایران برای پنجمین سال متوالی در جام جهانی کشتی روی سکوی قهرمانی ایستاد و افتخارآفرین شد. این تیم که در سال ۲۰۱۲ استارت قهرمانی های متوالی را زده، در آن سال در آذربایجان قهرمان شد و سال بعد که ایران میزبان بود، در ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی از عنوان خود دفاع کرد. از آن سال به بعد هم ۳ قهرمانی متوالی در خاک آمریکا باعث شده که ایران همچنان بر بام کشتی جهان بایستد و عنوان قهرمانی را به تیم دیگری پیشکش نکند. به بهانه همین قهرمانی با پیشکسوت ارزنده کشتی امروز و ستاره و مربی کشتی دیروز همکلام شدیم تا دیدگاه او را در مورد این قهرمانی ها جویا شویم. منصور برزگر، عضو شورای فنی کشتی آزاد و نماینده کمیته المپیک ناظر بر تیم کشتی آزاد اعزامی به المپیک پاسخگوی سوالات ما بود که در ادامه میخوانید.
در مورد مسابقات جام جهانی کشتی آزاد از زمان آغاز تاکنون برایمان صبحت می کنید؟
بطور کلی جام جهانی از سال ۱۹۷۳ آغاز شده و اگر اشتباه نکنم اولین حضور ایران در این مسابقات در سال ۱۹۷۴ در لاسپالماس اسپانیا بود که ایران دوم شد. البته در آن سال ها جام جهانی با ۴ تیم برگزار می شد و مثل الان کشورهای زیادی در آن شرکت نمی کردند. ولی رفته رفته این مسابقات در بین کشورها توسعه پیدا کرد و استقبال خوبی از این تورنمنت شد و می بینیم که در این دوره ۸ تیم برتر جهان به مصاف هم رفتند. تیم ایران از ابتدای ورودش به جام جهانی همیشه خوش درخشیده و اکثرا اول و دوم بوده، به ندرت پیش آمده که سوم و چهارم شود. البته تیم های روسیه و آمریکا هم همیشه حریفان مستقیم ایران بوده و هستند. فکر می کنم اولین بار در سال ۹۴-۱۹۹۳ در مونترال کانادا روس ها را شکست دادیم که البته در فینال به آمریکا باختیم و دوم شدیم. ولی به هر حال تا به امروز ۷ قهرمانی در جام جهانی کسب کرده ایم.
جام جهانی اخیر در آمریکا و قهرمانی ایران را چطور ارزیابی می کنید، با توجه به اینکه برخی منتقد این قهرمانی هستند.
همانطور که می دانید برای پنجمین سال متوالی قهرمان این جام شدیم که البته سه دوره اخیر آن به میزبانی آمریکا در این کشور برگزار شد. آمریکا ایرانی های زیادی دارد و وقتی وارد سالن مسابقات می شوید با تشویق خیل عظیمی از آنها مواجه می شوید طوری که انگار در ایران حضور دارید. همین موضوع دلیلی می شود که کشتی گیران با قدرت ظاهر شوند تا بتوانند حداقل نظر ایرانیان حاضر در سالن را جلب کرده و با نتیجه مطلوب باعث سربلندی ایران عزیزمان شوند. در هر صورت می دانید که ما در رشته های دیگر نمیتوانیم مقابل این کشورها و سایر کشورهای قدرتمند پیروز شده و قهرمان شویم ولی کشتی رشته ای است که در آن سرآمد دیگر کشورها هستیم و می توانیم اقتدار خودمان را بخوبی نشان داده و غرورآفرین شویم. ضمن اینکه با سه بار قهرمانی در خاک آمریکا به این مهم رسیده ایم که این خیلی خوب بوده و استارت قابل قبولی هم قبل از المپیک زده شد.
کدام یک از کشتی گیران به نظر شما نتیجه مطلوب تری نسبت به بقیه گرفت و نظر کادر فنی را برآورده کرد؟
حسن یزدانی بهترین کشتی گیر و ستاره تیم ما بود و کشتی های خیلی خوبی گرفت. مسابقه او با کشتی گیر آمریکا که نفر دوم این کشور در وزن ۷۴ کیلوگرم بود، بسیار خوب بود و با امتیاز این کشتی بود که ایران با توجه به تساوی ۴-۴ با آمریکا برنده شد، در واقع امتیاز ضربه فنی یزدانی با نتیجه ۱۰ - صفر باعث این برد شد و او ستاره تیم کشتی آزاد در آمریکا بود.
به نظر شما آیا کادر فنی به اجماع نظر در مورد انتخاب ملی پوشان المپیکی رسیده یا هنوز ابهاماتی در برخی وزن ها وجود دارد؟
با مسابقات برگزار شده و انتخابی هایی که کشتی گیران در آن شرکت کردند ۶۰ درصد ملی پوشان انتخاب شده اند. ۴۰ درصد مانده که با مسابقاتی که برگزار شد و رقابت هایی که در لهستان پیش رو داریم، بقیه کشتی گیران هم انتخاب می شوند و مشکلی در این باره وجود ندارد.
تیم های روسیه و آمریکا را در این تورنمنت چگونه دیدید؟
روس ها چند کشتی گیر فیکس داشتند. البته آنها مثل ما نیستند، نفرات اول تا چهارم روس ها باهم تفاوت چندانی ندارند و همیشه در مسابقات قوی ظاهر می شوند . آنها فکر نمیکردند که مقابل ما ببازند. این درست که ما با نفرات اولمان در این جام شرکت کرده بودیم ولی تیممان آن آمادگی لازم و کافی را در اختیار نداشت. ضمن اینکه آمریکا هم با تمام نیروهایش آمده بود بجز جردن باروفس که به دلایل شخصی در این جام غایب بود.
و کلام پایانی.
می خواهم بگویم که ما قهرمانان پیام آوران صلح و دوستی در جهان هستیم و مبارزاتمان برپایه جوانمردی و صلح است. ما می خواهیم پیام صلح و دوستی را به تمام دنیا بفرستیم و همیشه با دست دوستی وارد عرصه رقابت ها می شویم. امیدوارم تمام دنیا همیشه در صلح و دوستی باشد.