تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
آهنگر در گفت‌وگو با رویداد۲۴:

شکست‌های پیاپی مردم را تقدیرگرا کرده است/ در اوج بحران ویروس کرونا مردم سفرشان را ترک نمی‌کنند

با نزدیک شدن به روز سیزده بدر نگرانی از سفرهای غیرضروری مردم بیشتر شده است و این احتمال دارد که با انجام این سفرها، بحران ویروس کرونا بیش از گذشته بشود. اعظم آهنگر آسیب شناس بر این عقیده است که مردم به دلیل بی اعتمادی و ناکارآمدی مسئولین تقدیرگرا شده اند و ویروس کرونا را یک تقدیر الهی و مرگ را اجتناب ناپذیر می‌دانند.

آمار ویروس کرونا در ایرانش

رویداد۲۴ ‌آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران به ۴۰ هزار نفر رسید، اما کماکان عده‌ای از مردم این بیماری خطرناک و کشنده را جدی نگرفته اند و در سفر و تفریح و مهمانی به سر می‌برند. بر اساس آمار هلال احمر در ابتدای تعطیلات نوروز ۳ میلیون مسافر نوروزی از مناطق درگیر کرونا خارج شده‌اند.

هرچند که تدابیر ویژه برای جلوگیری از رفت و آمد مردم دیر در نظر گرفته شد، اما با این وجود بخشی از مردم بی تفاوت به این مسئله حاد و نگران کننده، سعی دارند تا رفتارهایشان جان خود، خانواده و سایر مردم را به خطر بیاندازند. چندی قبل یکی از کارشناسان در گفتگو با رویداد ۲۴ به خودخواه بودن مردم ایران اشاره کرد و گفته بود مردم به سفر می‌روند چون خودخواه هستند این چنین جان دیگران را به خطر می‌اندازند.

در حالی که به روزهای سیزده بدر نزدیک می‌شویم، این هراس در کشور وجود دارد که بار دیگر بی‌مبالاتی بخشی از مردم امنیت و سلامت کل جامعه را بهم بریزد. اعظم آهنگر کارشناس مسائل اجتماعی در گفت‌وگو با رویداد۲۴ می‌گوید: درست است که کمبود‌ها و در برخی از موارد بی مسولیت‌هایی در این شرایط وجود داشته است، اما برخی از نهاد‌ها همواره به دنبال کوچک شمردن و بی اهمیت جلوه دادن اقدامات انجام شده هستند و دائما در حال سرکوب کردن اقدامات و مثبت و منفی هستند. بی اعتمادی مردم به دستگاه‌های مختلف و اتفاقات ناگوار و شکست‌های پیاپی و ناکارآمدی سال‌های گذشته باعث شده مردم تقدیرگرا شوند و از حالت اینکه ما می‌توانیم برای آینده خودمان تصمیم‌سازی کنیم و امیدوار باشیم، به نوعی تقدیرگرایی به جای تغییر گرایی روی آورده‌اند.


بیشتر بخوانید: باد بکارید، طوفان درو می‌کنید!/ خاستگاه کسانی که در حرم حضرت معصومه را شکستند، کجاست؟


برخی از مردم ویروس کرونا را تقدیر الهی می‌دانند

او معتقد است در سال‌های گذشته مردم آنقدر که برنامه‌ریزی کردند و به دلیل شرایط اقتصادی و ناکارآمدی‌ها برنامه‌ریزی‌هایشان برهم خورد، دیگر همه مسائل را به روی دوش تقدیر گذاشته‌اند و حتی درباره این بیماری همه گیر و کشنده هم می‌گویند عمر دست خداست.

آهنگر می‌گوید: برخی از مردم ویروس کرونا را یک تقدیر الهی می‌دانند و به شوخی و طنز می‌گویند خب اگر قرار است مثلا با شهاب سنگ بمیریم، بهتر است همین الان عمرمان تمام شود. همین تقدیرگرایی باعث شده مردم ویروس کرونا را آنطور که باید جدی نگیرند و به سفر و کار‌های روزانه خود به طور عادی ادامه دهند. ما در قرن ۲۱ دچار تقدیرگرایی شده‌ایم به طوری که مردم معتقدند اصلا چه کسی می‌تواند جلوی مرگ و بیماری را بگیرد! اگر بنا به مرگ باشد پس میمیریم! از همین رو مراقبت‌های لازم از جمله قرنطینه را رعایت نمی‌کنند.


بیشتربخوانید: سختی کرونا در حافظه تاریخی ایران باقی خواهد ماند/ شیوه زندگی افراد بعد از بحران تغییر می‌کند


در همه جای دنیا با هر دین و مذهبی افراد کم عقل و کم فهم وجود دارد 

آهنگر با بیان اینکه مردم ما به همه چیز بی اعتماد و ناامید شده‌اند، تصریح کرد: البته جدا از این موضوع، در هر جامعه‌ای و با هر دین و مذهبی عده‌ای از مردم کم فهم و کم عقل نیز وجود دارند که با رفتار‌های پرخطر نه تنها برای خودشان بلکه برای دیگران نیز خطر آفرین هستند. در همه جای دنیا نیز ما شاهد چنین افراد کم عقلی هستیم. همانطور که ماجرای لیس زدن در حرم حضرت معصومه پیش آمد یا پسری در استرالیا سنگ توالت را لیس زد، یا مثلا فردی که در آلمان در وسایل نقلیه میله و دستگیره‌ها را برای اثبات نبود ویروس کرونا لیس می‌زد. این افراد در همه جا هستند و بسته به شرایط و موقعیت مکانی کم یا زیاد می‌شوند. متاسفانه در چنین موارد‌تر و خشک با هم می‌سوزند.

این آسیب شناس اجتماعی با اشاره به اینکه مردم باید این ویروس را جدی بگیرند و نکات بهداشتی را رعایت کنند، گفته شخصا نزدیک به یک ماه است در خانه قرنطینه هستم زیرا می‌دانیم که ویروس کرونا تا چه اندازه خطرناک و آسیب زننده است، اما برای برخی قابل فهم نیست و همچنان سفر و رفت و آمد‌های غیر ضروری خود را انجام می‌دهند. با این وضعیتی که داریم و رعایت نکردن مردم فکر می‌کنم این بیماری اپیدمی شود. قرار بود چند وقت قبل محدودیت رفت و آمد سختگیرانه و قرنطینه را اجرایی کنند، اما این کار را انجام ندادند! گویا مسئولین خطر بیماری را باور نداشتند. آنها خودشان اول باید باور کنند که این بیماری خطرناک و نیازمند تدابیر ویژه‌ای است تا بتوانند تصمیم سریع، درست و به موقع بگیرند که در آن زمان واقف به شدت موضوع نبودند.

وی ادامه داد: تعداد مرگ و میرمان نیز نسبتا زیاد است و این ناشی از تحریم‌های دارویی و لوازم پزشکی است و الا ما از نظر پزشک و نیروی متخصص و کادر درمان چیزی کم نداریم. تحریم شرایط را برای کشور و کادر پزشکی سخت‌تر کرده است. ما نیازمند۴۰ تخت پزشکان بدون مرز یا چند هزار ماسک نیستیم، یا به ما دارو دهید یا تحریم‌ها را بردارید و تحریم‌های بانکی را بردارید و اجازه دهید نفت بفروشیم و با پول حاصل از آن نیاز‌های دارویی خودمان را تامین کنیم.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۱
0
0
الان متاسفانه دنبال رکورد زنی آمریکا هستیم به نوعی داریم به موضوع سیاسی نگاه می کنیم و هر روز کری می خوانیم .
نظرات شما