کمترین و بیشترین بارشها متعلق به کدام مناطق کشور است؟
رویداد۲۴ تازه ترین گزارش دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران بیانگر آن است که استان گیلان در سال آبی جاری (مهرماه۹۸) تا سیزدهم فروردین ۷۸۳ میلیمتر بارندگی دریافت کرده و مقام نخست پربارش ترین مناطق کشور را به خود اختصاص داده است. در عین حال میزان بارشهای این استان در مقایسه با مدت مشابه پارسال که ۸۴۹.۶ میلیمتر بارندگی داشته رشد منفی را نشان میدهد.
میزان بارشهای استان لرستان در سال آبی جاری و تا سیزدهم فروردین ماه درحالی به رقم ۶۲۲.۰۲ میلیمتر رسیدکه پارسال و در همین بازه زمانی ۱۰۸۲.۳۵ میلیمتر بارندگی را تجربه کرده بود که بیانگر کاهش بارندگیها در این استان است.
استان کهگیلویه و بویراحمد که مقام سوم پربارش ترین مناطق کشور را به خود اختصاص داده تا سیزدهم فروردین ماه در حالی ۵۷۱.۷ میلیمتر بارندگی دریافت کرده که میزان بارشهای آن پارسال در همین بازه زمانی ۱۰۱۱.۹ میلیمتر بوده و در این استان هم کاهش بارشها دیده میشود.
وضعیت بارشها در کل کشور هم نشان دهنده روندی کاهشی است به گونه ای که میزان آن تاسیزدهم فروردین ماه امسال به ۲۴۱.۲ میلیمتر رسیده درحالی که پارسال (مهرماه ۹۷ تا آخر شهریور۹۸) و در همین بازه زمانی ۲۷۹.۴ میلیمتر بارندگی رخ داده بود.
بیشتر بخوانید:آیا امکان آلوده شدن آب شرب به ویروس کرونا وجود دارد؟/ توصیههایی برای مصرف آب
وضعیت کاهشی بارش ها در کشور در حالی است که به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا میزان مصرف آب به شدت افزایش یافته است.
«رضا اردکانیان» وزیر نیرو روز گذشته ظرفیت محدود تصفیهخانهها و استفاده توامان از آب شرب برای بخش بهداشت در کشور را خاطرنشان کرد و افزود: در شبکه مشترک شرب و بهداشت در برخی مناطق تا بیش از ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش مصرف داریم، اما به طور متوسط در سطح کشور افزایش ۱۲درصدی را نشان میدهد.