غذاهای مناسب برای دوران ویروس کرونا
رویداد۲۴ ویروس کرونا از خانوادهی بزرگ ویروسها و زیر مجموعهی کرونا ویریده میباشد که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتر مانند مرس، سارس و کووید ۱۹ را شامل میشود.
امروزه هفت نوع کرونا ویروس انسانی کشف شده است که آخرین نوع آنها در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرده است.
کرونا ویروسها پس از راینو ویروسها بزرگترین عامل ابتلا به سرما خوردگی میباشند که معمولا در فصلهای زمستان و بهار باعث سرما خوردگی افراد میشوند. این ویروسها اکثرا در بین حیوانات دیده میشوند، ولی هفت نوع از این ویروسها هستند که دستگاه تنفسی انسان را نیز تحت تاثیر قرار میدهند.
از آنجایی که فعلا دارو یا واکسنی برای ویروس کرونا یافته نشده است، تنها راه پیش روی ما رعایت بهداشت فردی و مصرف غذاهای مناسب کرونا برای تقویت سیستم بدنی است.
تفاوت بیماری کرونا با سرماخوردگی و آنفولانزا
افرادی که به بیماری کرونا مبتلا هستند ممکن است علائم تب، سرفه، تنگی نفس و بقیهی علائم شبیه به آنفولانزا را داشته باشند افراد در صورت سرماخوردگی یا آنفولانزا اگر دارو مصرف کنند معمولا پس از چند روز بهبود پیدا میکنند. ولی در بیماری کرونا و کووید ۱۹ بیماری با گذشت زمان بدتر میشود.
نقطهی مهم این است که بیشتر افراد از مبتلا شدن خود به این بیماری بیخبر میباشند و میتوانند به راحتی این ویروس را به دیگران انتقال دهند.پس برای پیشگیری از ابتلا شدن به این ویروس حدالاممکان باید ازحضور داشتن در محلهای شلوغ خودداری کرد.
مرگ و میر در بیماری کرونا بیشتر در افرادی دیده میشود که دارای سیستم ایمنی ضعیف، بیماریهای ریوی، بیماری دیابت، بیماری سرطان، عضو پیوندی یا دارای پیشینهی بیماریهای حادتر بودهاند و در غیر این صورت ممکن است افراد زیادی به این بیماری مبتلا شوند و تنها حالاتی شبیه آنفولانزا و سرما خوردگی را تجربه کنند.
متداولترین علائم بیماری کرونا و کووید ۱۹
معمولا در بیمارانی که مبتلا به کووید ۱۹ میباشند تنگی نفس، تب و سرفه از علائم اصلی این بیماری میباشد و از آنجا که ویروس کرونا در درجهی اول دستگاه تنفسی را تحت تاثیر قرار میدهد از علائم آن میتوان سرفهی خشک، تنگی نفس یا عفونت ریه را نام برد.
کرونا ویروسها چه کسانی را با مشکل جدی مواجه میکنند؟
کودکان، مادران باردار سالمندان و افرادی که دارای سابقهی بیماری ریوی یا قلبی هستند بیشتر در معرض ابتلا به کرونا میباشند، بیماران قلبی، افرادی که مبتلا به دیابت میباشند، بیماران تنفسی، افراد سرطانی و کسانی که فشار خون بالا دارند بیشتر از سایر گروهها در معرض ابتلا به کروناویروسها هستند.
همچنین کسانی که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف میباشد نیز در خطر ابتلا به این ویروس هستند.
مواد غذایی که سیستم ایمنی بدن را در مقابل کرونا تقویت میکنند
به طور کلی باید از غذاهایی استفاده کرد که سیستم ایمنی بدن را تقویت نمایند. غذاهایی که دارای ویتامینهای سی، دی و ای و همچنین پروتئینها میباشند.
مصرف روزانهی سالاد همراه با آب لیمو ترش یا آب نارنج و همچنین سبزیجات نباید فراموش گردد.
پیاز خام نیز دارای ویتامین سی میباشد و میتوان از آن در کنار غذا استفاده کرد.
هویج نیز ازمنابع غنی ویتامین سی میباشد و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. از تخم مرغ و حبوبات نیز برای تقویت سیستم ایمنی بدن میتوان استفاده کرد.
استفاده از سبزیجاتی مانند کلم، شلغم، فلفل سبز، فلفل دلمهای و سبزیجاتی که برگ تیره دارند مانند: اسفناج، کاهو، برگ چغندر که از منابع غنی ویتامین آ میباشند به پیشگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا کمک میکنند.
در صورت سرما خوردگی میتوان از غذاهای آبکی و گرم مانند: سوپ و آش همراه با آب لیمو استفاده کرد. استفاده از ادویهجاتی مانند: زردچوبه، زنجبیل و زعفران، استفاده کردن از جوانهی گندم، جو، ماش و شبدر در رژیم غذایی، داشتن خواب کافی، استفاده کردن از روغن زیتون در غذاها، همچنین میتوان از قرص آهن برای پیشگیری از ابتلا شدن به این ویروس استفاده کرد.
حتما باید ویتامین دی بدن چک شود در صورت کمبود از قرصهای ویتامین دی استفاده گردد.
مواد غذایی مضر برای تقویت سیستم ایمنی بدن
از استفاده از غذاهای پر چرب و سرخ کردنی همچنین سوسیس و کالباس و فست فودها باید اجتناب کرد در ایام شیوع کرونا بهتر است در مکانهای نا مطمئن مانند رستورانها از خوردن غذا اجتناب کرد. از خوردن غذاهایی که به طور کامل پخته نشدهاند دوری کرد، همچنین نباید از کنسروها و غذاهای آماده استفاده کرد، کم خوابی نیز باعث میشود سیستم ایمنی بدن ضعیف شود.
قرنطینهی خانگی
اگر به فردی که مبتلا به ویروس کرونا میباشد ۱۵ دقیقه از فاصلهی دو متری نزدیک شویم احتمال مبتلا شدن به این ویروس را افزایش دادهایم. دراین هنگام تنها راه چاره این است که در منزل بمانیم و حدود ۱۴ روز از رفتن به مدرسه، محل کار و دیگر اماکن عمومی خودداری کنیم.
حتما باید در اتاقی جداگانه از دیگر افراد باشیم اتاقی که هوا در آن جریان داشته باشد. و نباید به دکتر یا بیمارستان برویم میتوانیم از طریق تماس تلفنی با مراکز خدمات درمانی آنها را از مبتلا شدن خود مطلع کنیم.
غذاهای مناسب ویروس کرونا : پیشگیری
متخصصان تغذیه غذاهای مناسب کرونا را که از ابتلا به آن پیشگیری میکنند، در زمان قرنطینهی خانگی توصیه کردهاند.
زیرا ماندگاری طولانی آنها بسیار آسان است و میتوان آنها را در انواع وعدههای غذایی گنجاند. میتوان این مواد غذایی را درمکان خشک و خنک نگهداری کرد. تا کیفیت و طعم آنها حفظ شود.
استفاده از سوپهای خانگی که احتمالا از چربی اشباع شده، سدیم و مواد فرآوری شده میباشند بنابراین میتوان آنها را با موادی مانند لوبیا، گوجه فرنگی و سبزیجات یا سبزیجات ریشهای تهیه کرد. برای صبحانه، گزینه مناسب جوی دوسر یا انواع توت، آجیل یا کرهی بادام زمینی است.
از غذاهای مناسب کرونا میتوان به میوههای خشک مانند آجیلها و دانهها اشاره کرد که منبع غنی انرژی هستند ولی در استفاده از میوههای خشک به دلیل سدیم آنها باید احتیاط کرد، زیرا این امر میتواند به کم آبی بدن کمک کند و برخی از ذخائر ارزشمند آب را به خود اختصاص دهد. بنابراین دریافت پروتئین کافی میباشد.
چگونه از احتمال مبتلا شدن به ویروس کرونا میتوان جلوگیری کرد
استفاده کردن از آب و صابون یا ژل ضدعفونی کننده که حاوی الکل سفید و تمیز میباشد.
تماس نزدیک نداشتن با افرادی که علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا دارند.
گوشتها و تخم مرغ را باید حتما به صورت کاملا پخته استفاده کرد.
هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان و بینی خود را با دستمال گرفت.
استفاده کردن از وسایل شخصی جداگانه مانند: حوله و شانه
این ویروس معمولااز حیوان به انسان منتقل میشود. ولی در حال حاضر از انسان نیز منتقل میگردد و باعث عفونت ریه میشود و با سرفه و عطسه همراه است.
درمان بیماری کرونا
با این که میلیونها نفر در سراسر دنیا به این ویروس مبتلا شدهاند در حال حاضر هیچ گونه واکسنی برای این ویروس پیدا نشده است و تنها راه جلوگیری از سرایت این بیماری قرنطینه میباشد.