تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
آخرین خبر‌ها از شیوع بیماری کرونا در ایران:

تا پایان فروردین همه‌جا را تعطیل کنید/ به فرمانداران اختیارات بیشتری بدهید

چهل و شش روز پس از شیوع ویروس کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۵۵۷۴۳ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۳۴۵۲ نفر فوت شده و ۱۹۷۳۶ نفر بهبود یافته‌اند.
تا پایان فروردین همه‌جا را تعطیل کنید
رویداد۲۴ چهل و شش روز پس از شیوع ویروس کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۵۵۷۴۳ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۳۴۵۲ نفر فوت شده و ۱۹۷۳۶ نفر بهبود یافته‌اند. درحالیکه طرح فاصله‌گذاری اجتماعی تا ۲۰ فروردین ماه ادامه دارد و همچنان برخی مشاغل غیرحساس تعطیل بوده و تنها ۳۰ درصد کارمندان در ادارات حاضر می‌شوند، اما روز گذشته تهران دارای ترافیک بسیاری بود تا جایی که حریرچی (معاون کل وزارت بهداشت) این ترافیک را نگران‌کننده دانست و اعلام کرد: بازگشت یکباره مشاغل باعث ایجاد اپیدمی دوباره می‌شود.

همچنین شکرالله حسن بیگی (معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران) با بیان اینکه علل ترافیک روز گذشته در دست بررسی اعلام کرد: برداشت من این است که برخی مشاغل و شرکت‌های خصوصی از این دستور تبعیت نکرده‌اند، اما باید در ابتدا عوامل این ازدحام در شهر بررسی شود و سپس بعد از مشخص شدن این ازدحام تصمیم درستی در خصوص آن اتخاذ شود.

مصطفی هادی‌زاده (دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ) نیز درباره جمع‌آوری معتادان متجاهر از سطح شهر تهران گفت: ما در این زمینه تابع دستورات کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر و ستاد مقابله با کرونا هستیم.

نمی‌شود کشور را تعطیل کرد

مهرداد بائوج لاهوتی (نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی)  در مورد آمار مبتلایان به کرونا در استان گیلان، گفت: در استان گیلان شاهد سیر نزولی هستیم دلیل آن هم این است که در زمانی که مدارس و ادارات را تعطیل کردند، چون هیچگونه محدودیت ورود و خروج نبود، همه به سمت استان‌های شمالی هجوم آوردند، درحالیکه چند روز اخیر با محدود کردن ورود و خروج‌ها توانستیم تعداد مبتلایان را کنترل و مدیریت کنیم.

وی افزود: از نظر فرهنگی نیز راهکاری اندیشیده نشده بود به گونه‌ای که اشخاص برای یک سرماخوردگی ساده راهی بیمارستان می‌شدند و ظرفیت بیمارستان‌ها تکمیل شده بود و بیمارستان صحرایی برپا کردند، در صورتی که اکنون خوشبختانه حدود ۵۰ درصد تخت‌های بیمارستان‌ها خالی است و آمار تلفات هم به همین میزان کاهش یافته است. باتوجه به اینکه ورود و خروج شهر‌ها کنترل شد و مردم نیز رعایت کردند، تصور من این است که سیر مبتلایان همچنان نزولی خواهد بود.

بیشتر بخوانید:
آغاز فعالیت واحد‌های تولیدی از ۱۶ فروردین بلامانع شد
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: از آنجا که مقرر شده تمامی نمایندگان تست کرونا بدهند، مجلس از نمایندگانی که تاکنون تست کرونا نداده‌اند، یکشنبه و دوشنبه تست می‌گیرد.

بائوج لاهوتی ادامه داد: در آخرین جلسه‌ای که به صورت مجازی با سایر نمایندگان داشتیم، قرار بر این شد که نمایندگان فاصله‌ها را رعایت کنند و عده‌ای از نمایندگان در جایگاه میهمان حاضر شوند.

وی ضمن بیان اینکه نمی‌توان مجلس را تعطیل کرد بلکه باید مدیریت کرد، گفت: به نظر من خیلی نباید سخت گرفت، کشور را که نمی‌شود تعطیل کرد، از نظر اقتصادی تاکنون ضرر‌های سنگینی به کشور وارد شده است بر همین اساس باید در عین انجام مراقبت‌های بهداشتی، کشور را اداره کرد.


طرح فاصله‌گذاری اجتماعی فقط اگر یکپارچه باشد، نتیجه می‌دهد

قاسم میرزایی نیکو (نماینده مردم دماوند در مجلس دهم) ، ارزیابی خود از طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را اینگونه مطرح کرد: علیرغم اینکه طرح فاصله‌گذاری دیر انجام شد، اما باز هم کار بسیار خوبی است که تا حدودی باعث جلوگیری از شیوع بیماری می‌شود؛ اما برای مدیریت این موضوع نمی‌توان برای کارمندان و کارگران و دیگر مسائل فکری نکرد و مساله آن‌ها را به حالت نصفه و نیمه گذاشت. نمی‌شود ۲۰ درصد آن‌ها رفت وآمد داشته باشند و بگویند کارمندان می‌توانند در محل سکونتشان رفت‌وآمد کنند این موضوعی خودساخته است و بخش‌های آن اصلا با یکدیگر هم‌خوانی ندارد.

وی تصریح کرد: ستاد مقابله با کرونا باید یک تصمیم قاطع می‌گرفت و اینکه چرا نمی‌تواند یک تصمیم قاطع بگیرد و یک ماه به طور کلی تعطیلی اعلام کند، سوالی مهم و اساسی در ذهن همه است.

عضو فراکسیون امید با بیان اینکه موضوع دیگر افرادی هستند که معاش و تامین نیازشان از طریق رفت و آمد می‌گذرد که باید تمهیداتی برای آن‌ها داشته باشیم و به آن‌ها رسیدگی کنیم، گفت:، چون به آن‌ها نگفته‌ایم که نیاز و حقوق آن‌ها را پرداخت می‌کنیم و، چون می‌گوییم کاری انجام خواهد شد، حقوق‌ها را پرداخت خواهیم کرد و وعده آینده می‌دهیم باعث ایجاد آشفتگی شده است که بخشی از آن حاصل نبود اعتبار لازم در خزانه، بخشی دیگر مدیریت چندگانه و همچنین دخالت‌های مختلف در همه زمینه‌ها است؛ بنابراین شروع طرح خوب است، اما فقط اگر یک پارچه باشد، نتیجه می‌دهد.

وی درباره نقش قوه قضائیه در برخورد با خاطیان برای بهتر اجرا شدن این طرح گفت: بخش جزئی در موضوع خاطی‌یابی بی‌توجهی افراد است، اما کسی که نیازمند است و نیازمندی او باعث چنین حرکتی می‌شود، قابل کنترل نیست و بالاخره برای کار خود راهی می‌یابد و حیله‌ای به کار می‌برد.

میرزایی نیکو درباره استفاده حاکمیت از توان سلبرتی‌ها در مقابله با کرونا، گفت: خود هنرمندان این کار را شروع کردند، اما چون قبلا با آن‌ها با قهر، تقسیم‌بندی و خودی و ناخودی برخود شده است، اگر این حالات کنار گذاشته شود و به صورت ملی نگاه شود شاید بتوان از آن‌ها بهره‌برداری بهتری در این موضوع کرد.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها درباره شیوه مردم محوری برخورد کشور‌هایی مثل کره‌جنوبی در مقابله با کرونا، با اشاره با انجام فاصله‌گذاری اجتماعی در حوزه انتخابیه دماوند و فیروزکوه از نیمه اسفندماه گفت: تلاش داشتیم که همه اصناف حتی سوپرمارکت‌ها را به کمترین میزان ساعات کار باز بودن برسانیم، بنابراین اگر مدیریت این موضوع را به دست خود مردم بدهند بهتر انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه هر شهرستانی فرماندار، شورای تامین و قوه عاقله‌ای دارد که باتوجه به بافت مربوط به منطقه خودشان بیماری را مدیریت می‌کنند، تاکید کرد:، اما نمی‌خواهند به استانداران و فرماندارن اختیار دهند و این یکی از معضلات ما است که تا زمانی که این اتفاق نیفتد مدیریت آن ممکن نیست؛ باید اختیار داده شود، اما در عین حال به آن‌ها کمک داده شد و تقویت‌شان کنیم. در این شرایط است که با همکاری معتمدان مردم می‌توان نیازمندی‌ها و اهداف آن‌ها را دنبال کرد.

وی درباره افزایش تعطیلی ادارات گفت: آقای رئیس‌جمهور فرمودند تا نیمه شعبان این پیک تمام و همه چیز خوب می‌شود در حالی که سخنگوی وزارت بهداشت معتقد است که پیک بیماری در اردیبهشت ماه خواهد بود.

میرزایی‌نیکو گفت: بازهم دارند خطا می‌کندن و باید تا پایان فروردین تعطیلی را قطعی کنند و بعد در پایان فروردین با ارزیابی از اوضاع تصمیم تازه‌ای گرفته شود.


دولت گاز را تا سه ماه آینده برای مردم رایگان کند


علاءالدین بروجردی (نماینده مجلس دهم) ، با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: پدیده شوم کرونا یک پدیده جهانی است و اکثریت قریب به اتفاق کشور‌های دنیا با آن درگیر هستند و تلفات گسترده‌ای در پیشرفته‌ترین کشور‌های دنیا گرفته و خطر بسیار جدی است.

وی با بیان اینکه قواعد حاکم بر مبارزه با این ویروس قواعد جهانی و نه محلی، منطقه‌ای و کشوری است، گفت: مباحث مربوط احتیاط‌ها و تعطیلی از کشور‌های غربی و اروپایی گرفته تا آمریکای لاتین، کشور‌های آسیایی و حتی چین که منشاء شیوع این بیماری بوده اعمال شده و ضروری بودن آن به اثبات رسیده است.

رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نباید تجربه انجام شده در سطح دنیا را نادیده بگیریم و باعث شویم که عمر این مهمان ناخوانده در کشور ما طولانی‌تر شود و جان تعداد بیشتری از هموطنان‌مان را بگیرد؛ به عنوان مثال آمار امروز نشان می‌دهد که ابتلاء افراد نسبت به چند روز گذشته بیشتر بوده، این یک زنگ خطر جدی است، چراکه ما باید بتوانیم آمار تلفات را نزدیک به صفر و در نهایت به صفر برسانیم و همچنین ابتلاء افراد را نیز باید به حداقل رسانده و در نهایت کنترل کنیم.

وی با اشاره به سخنان حریرچی (رئیس ستاد مقابله با کرونا) مبنی بر اینکه این بیماری کنترل شده نیست، تصریح کرد: بی‌توجهی نسبت به این قواعد و پیشگیری از بیماری کرونا به ضرر منافع ملی ما است.

بروجردی درباره ضرورت تعطیلی‌ها و ناتوانی برخی افراد برای تامین معاش خود، گفت: دولت باید حداکثر همراهی را انجام دهد واقعیت این است که وقتی یک خانواده درآمد نداشته باشد طبیعتاً نمی‌تواند بسیاری از بخش‌های زندگی خودش را مدیریت کند؛ دولت می‌تواند در این چند ماه مصوبه‌ای را بگذراند و علاوه بر تاخیر‌هایی که در وصول مالیات تسهیلات بانک‌ها و ... اختصاص داده است تخفیف‌های ویژه‌ای بدهد، به طور مثال گاز که ثروت ملی کشور است در دو یا سه ماه آینده به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرد چراکه در هر صورت تکیه گاه مردم دولت است و جز تصمیماتی که دولت اتخاذ می‌کند پناه دیگری ندارند.

وی با بیان اینکه در شرایطی که درآمد مردم می‌رود که به صفر برسد حداقل هزینه‌ها در جا‌هایی که مربوط به دولت است از این قاعده پیروی کنند و تخفیفاتی در آن‌ها داده شود، درباره ادامه یافتن تعطیلات و قرنطینه کشور گفت: این موضوعی است که ستاد مقابله با کرونا باید پاسخ بدهد چراکه این ستاد با داشتن اختیاراتی در حد تصمیمات شورای عالی امنیت ملی و قانون‌گذاری باید تصمصم بگیرد و ابلاغ و اعمال کند.

نماینده مردم بروجرد در مجلس دهم در پایان درباره تست کرونای خود گفت: با احتمال اینکه ممکن است جلسه حضوری پیش بیاید و اینکه افرادی که اگر مبتلا شده‌اند شناسایی شده و بر اساس آمار آن متخصصان صلاح بدانند که امکان تشکیل جلسه حضوری وجود دارد یا نه از همه نمایندگان تست گرفته شد؛ نتیجه تست من روز جمعه به دستم رسید که منفی بود.
منبع: ایلنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما