ارتباط ویروس کرونا با ژنتیک بدن میزبان
رویداد۲۴ به نقل از Science and Technology، ایمونولوژیست و استاد فرانسوی ژان لورن کازانووا عامل اصلی بیماری کووید_۱۹ را که منجر به شکل شدید پنومونی این بیماری میشود را شناسایی کرد، این نوشته در Le Monde منتشر شده است.
به گفته این متخصص امروز هدف پژوهشگران شناسایی تغییرات ژنومی ویروس کرونا است که میتواند باعث بروز اشکال شدید در بیماران مبتلا به این ویروس شود.
کازانووا افزود: صرف نظر از سن بیمار و وجود بیماریهای مزمن، موارد نادری از شکل شدید این بیماری وجود دارد، این موارد نادر نشانگر این است که وجود عوامل ژنتیکی در واکنش ویروس در بدن تأثیرگذار است.
پیش از این، متخصصان بنیاد آموزش پزشکی و تحقیقات علمی مایو (ایالات متحده) تأثیر سیگار کشیدن را بر احتمال ابتلا به ویروس کرونا را بررسی کردند، به گفته پزشکان، استعمال سیگار خطر ابتلا به بیماری کووید_۱۹ را افزایش میدهد و ترک این عادت بد موجب افزایش مقاومت بدن در برابر این ویروس میشود، طبق تحقیقات، استعمال دخانیات برای دفاع طبیعی بدن در برابر باکتریها و ویروسهای خاص مضر است.
تأثیر ژنتیک بر ویروس کرونا
همچنین تیم محققان دانشگاه لهستان به این نتیجه رسیدند که میان ابتلای یک فرد به ویروس کرونا و ژنتیک افراد ارتباط وجود دارد، به گفته این تیم بعضی ویژگیهای ژنتیکی میتواند بر نحوه واکنش مردم به ویروس کرونا و دارو تاثیر بگذارد.
مطالعات نشان داده است که تغییرات در ژنی به نام ACE۲ باعث میشود که افراد نسبت به ویروس سارس و کرونا حساستر باشند، همچنین مطالعات تغییر در این ژن را با مشکلات قلبی نیز مرتبط دانستند و این نشان میدهد که افراد ممکن است از عوارض هم خوانی مثل دیابت و فشار خون بالا نیز به این ویروس مبتلا شوند یعنی ابتلا ویروس به شرایط ژنتیک و شیوه زندگی بستگی دارد.
ویروس کرونا قابل تغییر است؟
از آغاز شیوع بیماری ناشی از کرونا ویروس در چین، تا کنون حدود ۱۵۰ تغییر در شکل این ویروس رخ داده است.
دانشمندان ۱۰۳ ژنوم قابل دسترس در ویروس کو,ید_۱۹ را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و حدود ۱۴۹ جهش ژنتیکی را در آن پیدا کردند که اکثر این تغییرات در همین اواخر رخ داده است.
به گفته دانشمندان چینی، مداخله انسان فشارهای شدیدی بر این گروه از ویروسها وارد کرده، با این حال ممکن است اکنون این ویروس سریعتر و تهاجمیتر از گذشته گسترش یابد.
محققان، در عین حال متذکر میشوند که دادههای مورد بررسی آنها هنوز بسیار محدود است، بنابراین برای تجزیه و تحلیل بیشتر و درک بهتر، به دادههای ژنومی و اپیدمیولوژیک بیشتر و همچنین اطلاعات موجود در مورد علائم بالینی بیماران مبتلا به ویروس کرونا نیاز دارند.
شیوع ویروس کرونا ناشی اولین بار در دسامبر سال ۲۰۱۹ در ووهان چین گزارش شد. در ۱۱ مارس، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که این وضعیت میتواند همهگیر شود و از آن زمان تاکنون به بیش از ۲۰۰ کشور جهان سرایت کرده و شیوع آن هنوز متوقف نشده است.