تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۹

نوع روغن مهم‌تر از میزان مصرف!

روغن‌های نباتی بیشتر به صورت مایع هستند و در کارخانه‌ آن‌ها را تبدیل به روغن جامد می‌کنند که در این صورت به آن روغن نباتی هیدروژنه(جامد) می‌گویند. در این شرایط یک نوع اسید چرب غیرعادی نیز تولید می‌شود که به آن اسید چرب ترانس می‌گویند. اسیدچرب ترانس هم مانند اسیدچرب اشباع برای سلامت مضراست.

اخبار سلامت

رویداد۲۴ اسیدهای چرب مختلف اثر متفاوتی بر سلامت مصرف کنندگان دارند. ارتباط بین مصرف اسیدهای چرب اشباع و ترانس با بیماری های عروق کرونر(CAD) گزارش شده است . مصرف زیاد روغن های جامد ، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ‌ها و ایجاد آترواسکلروزیس می‌شود و باید توجه داشت که مصرف نوع روغن از مقدار مصرف روغن مهم‌تر است .

یکی از راه های پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی مصرف بهینه چربی های اشباع نشده یا مایع با منشأ گیاهی است. چربی های مایع، روند بروز آترواسکلروز را کند می کند و چهار فاکتور دیابت، فشار خون، چربی و سیگار نیز از عوامل خطرساز بیماری های قلبی - عروقی است. البته چربی ها بسیار خطرناک تر از عوامل دیگر است و ثابت شده است که فاکتور های دیگر به اندازه چربی ها خطرساز نیست، اما این به معنای بی اهمیت بودن عوامل دیگر نیست.

همچنین باید توجه داشت که کلسترول از طریق غذا و اختلال آنزیم های کبدی افزایش می یابد،بنابراین رژیم غذایی در کنترل کلسترول و چربی های خون، اهمیت زیادی دارد و با توجه به این که شایع ترین علت مرگ ومیر در میان ایرانیان، بیماری های قلبی - عروقی و در رأس آن‌ها بیماری های عروق قلب است، باید به این موضوع توجه زیادی کرد. هم اکنون میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های مادرزادی و ژنتیکی قلب به علت پیشگیری و پیشرفت علم پزشکی بسیار کاهش یافته است. اما در واقع مشکل دنیای امروز بیماری های عروق قلب است.روغن نباتی مایع اسید چرب اشباع پایینی دارد و اسید چرب ترانس هم ندارد بنابراین مصرف آن به روغن های دیگر ارجحیت دارد.


بیشتر بخوانید:خواص روغن حیوانی



روغن ها از واحدهای اسیدچرب ساخته می‌شود و با توجه به تعداد کربن های سازنده آن ها یا وجود و نبود پیوندهای دوگانه که اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع را می سازد، طبقه بندی می شود. بدن انسان قادر به ساخت انواع خاصی از اسیدهای چرب نیست که به آن ها اسیدهای چرب ضروری گفته می شود(مثل امگا ۳ و ۶)که این مواد تنها از طریق خوردن غذا تامین می‌شود. بنابراین از آن‌جا که چربی‌ها در قالب روغن‌های مصرفی در آشپزخانه و چربی طبیعی موجود در مواد غذایی نقش مهمی در بسیاری از فرایندهای طبیعی بدن ایفا کرده و 30 درصد از کل کالری دریافتی روزانه را به خود اختصاص می‌دهد، شناخت انواع مختلف روغن‌ها و ویژگی‌های هریک می‌تواند سهم به سزایی در ارتقای آگاهی و سلامت جامعه داشته باشد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما