تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

مدیریت عجیب دانشگاه‌ها در بحران کرونا/ فقط پول مهم است!

تدریس آنلاین در شرایط اسفناک سرعت اینترنت، مطالبه دانشجویان برای پس دادن بخشی از هزینه‌های پرداخت شده را به همراه داشته است. در این گزارش عملکرد برخی دانشگاه‌های جهان در شرایط مشابه مورد بررسی قرار گرفته است.
تعطیلی دانشگاه ویروس کرونا
رویداد۲۴ چشم‌اندازی برای باز شدن مجدد مدارس و دانشگاه‌ها در ایران و جهان دیده نمی‌شود. با وجود پیشنهاد رییس جمهور مبنی بر بازگشایی دوره دکتری دانشگاه‌ها، همچنان دانشجویان و اساتید ترجیح می‌دهند فاصله‌گذاری فیزیکی را رعایت کرده و کلاس‌هایشان را آنلاین برگزار کنند. این اتفاقات تداعی‌گر تجربه مشابهی برای کسانی است که موشک‌باران تهران و دوران جنگ را از سر گذرانده‌اند. گفته می‌شود در زمان موشک باران نیز مدارس برای مدت طولانی تعطیل شده بودند.
 
هزینه‌های سرسام آور مدارس غیر انتفاعی و دوره‌های پردیس و شبانه دانشگاه‌ها مطالبات دانشجویان و دانش‌آموزان برای تخفیف یا پس دادن هزینه‌های پرداخت شده تشدید کرده است. آن‌ها معتقدند با تعطیلی محیط‌های آکادمیک، دسترسی افراد به امکانات این محیط‌ها عملا سلب شده و اگر برنامه‌های تدریس آنلاین را هم موثر در نظر بگیریم (که با توجه به سرعت پایین اینترنت‌های خانگی به نظر سخن گزافی است)، باز هم هزینه‌های پرداخت شده برای امکانات جدید بسیار بالاست. با این وجود به نظر نمی‌رسد مراکز آموزشی اعم از مدارس و دانشگاه‌ها تصمیمی برای پس دادن این هزینه‌ها داشته باشند.

سوال اینجاست که در درد مشترکی که جهان در آن گیر افتاده، دیگر کشور‌ها چه تصمیماتی را اتخاذ کرده‌اند؟ دانشگاه‌های برتر جهان از جمله کمبریج، آکسفورد، هاروارد، پرینستون، کلمبیا، ییل، ام آی تی، استنفورد، شیکاگو و جانز هاپکینز تمامی کلاس‌های خود را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرده و کورس‌هایشان را به صورت آنلاین برگزار می‌کنند. آن‌ها به سرعت دستورالعمل‌هایی برای خروج دانشجویان از خوابگاه‌ها و بازگشت دانشجویان خارجی به کشورهایشان ترتیب دادند، اما همچنان بسیاری از روند‌ها مورد انتقاد دانشجویان است.
بیشتر بخوانید: دانشگاه آزاد را چه به ویروس کرونا؟ پول بدهید!
یک شرکت سازنده و ارائه دهنده سامانه‌های مدیریتی در آمریکا، برنامه مدیریت آنلاینی را در اختیار کمپانی‌ها قرار داده که بخشی از آن متوجه کلاس‌های آنلاین است.

این کمپانی که بک بورد و چیسوم نام دارد در دستورالعمل‌های خود گفته: ابتدا باید از داشتن اپلیکیشن‌های لازم برای آموزش آنلاین اطمینان کسب کنید و مطمئن باشید که دسترسی تان به اینترنت از وضعیت خوبی برخوردار است.

در بخش دیگری گفته شده باید یک جای مشخص برای کلاس‌های آنلاین در خانه تان در نظر بگیرید و به زمان بندی روتین قبلی تان پایبند باشید. فکر نکنید کلاس‌های آنلاین ساده‌تر از کلاس‌های معمولی است.

به گزارش رویداد۲۴ نتیجه یک نظرسنجی توسط گروه تحقیقات اولیه آمریکا چالش‌های دانشگاه‌ها با برنامه‌های آنلاین را نشان می‌دهد. بیشتر مشکلات متوجه نرم افزار‌هایی است که برای آموزش آنلاین مورد استفاده قرار می‌گیرد. نتیجه این نظرسنجی نشان می‌دهد ۳۸ درصد دانشجویان با کورس‌های آنلاین مشکل دارند و نیازمند حمایت‌های بیشتری هستند.

نتایج یک نظرسنجی دیگر در آمریکا نشان داده ۶۴ درصد مردم نگران برنامه کاریشان در دوران کلاس‌های آنلاین هستند. آن‌ها معتقدند از دست دادن ارتباط اجتماعی عادی بر نمره‌هایشان تاثیر خواهد گذاشت. ۱۲ درصد آن‌ها نگران دسترسی به اینترنت پر سرعت بودند. با این حال ۶۰ درصد پاسخ دهندگان تجربه شرکت در کلاس‌های آنلاین را داشتند.
 
دانشگاه‌هایی که پول دانشجویان را پس نمی‌دهند

نیویورک تایمز در گزارشی گفته دانشجویان از نحوه تغییر ماهیت کالج‌هایشان به دلیل بحران ویروس کرونا راضی نیستند. کلاس‌های آنلاین و بسته بودن مراکز دانشجویی نظیر باشگاه و کتابخانه از نظر آن‌ها برای هزینه‌های گزافی که آن‌ها به دانشگاه پرداخت کرده‌اند بسیار ناکافی است.

دانشجویان دانشگاه‌هایی نظیر شیکاگو و لاوا نامه اعتراضی تنظیم و امضا کرده‌اند که در آن خواستار پس دادن دست‌کم ۵۰ درصد هزینه‌های شهریه‌شان تا پایان همه گیری ویروس کرونا شده‌اند.

دانشجویان دانشگاه‌های میامی و درکسل آمریکا نیز برای پس گرفتن شهریه‌هایشان به دادگاه شکایت کرده‌اند. آن‌ها در شکایت خود قید کرده‌اند که دانشگاه در شرایط بسته بودن کلاس‌ها نمی‌تواند مزایای لازم را در اختیار دانشجویان قرار دهد و با اینکه دانشگاه هنوز برخی کلاس‌های آنلاین را حفظ کرده، اما دانشجویان از بسیاری از مزایا نظیر سایت دانشگاه و فرصت استفاده از شبکه‌های دانشگاهی و کتابخانه محروم شده‌اند. از سوی دیگر ارزش کورس‌های آنلاین پایین‌تر از کورس‌های حضوری است.

اما تا کنون دانشگاه‌ها در برابر پس دادن شهریه‌ها مقاومت کرده‌اند. دانشگاه شیکاگو در بیانیه‌ای اعلام کرده هزینه شهریه، خوابگاه و خانه‌های دانشجویی را نگه می‌دارد.

برای بیشتر دانشگاه‌ها سوال مهم اینجاست که واکنش دانشجویان چه خواهد بود. بسیاری از دانشگاه‌ها زمان اپلای برای دانشگاه را از ماه می به ماه ژوئن عقب انداخته‌اند. این احتمال وجود دارد که این زمان از این هم بیشتر تمدید شود.

یو اس نیوز در گزارشی به توصیه‌های دانشگاه تمپل پنسیلوانیا اشاره کرده که به دانشجویانی که به واسطه تعطیلی خوابگاه‌ها و دانشگاه با مشکل مسکن و غذا مواجهند، نوشته از اینکه در خواست کمک اضطراری به دانشگاه بدهند نباید خجالت بکشند. دانشگاه از محل کمک‌های اضطراری وام‌هایی را به آن‌ها خواهد داد.

فوربس در گزارشی به شکایات دانشجویان از دانشگاه‌ها برای پس دادن هزینه‌های شهریه و جانبی دانشگاه اشاره کرده و گفته در حالی که برخی دانشجویان نظیر دانشجویان درکسل و شیکاگو به پایین‌تر بودن نرخ کلاس‌های آنلاین نسبت حضوری اشاره و از دانشگاه خواستار پس دادن شهریه‌ها شده‌اند برخی دیگر تنها خواستار پس دادن هزینه‌های خوابگاه و غذا شدند.

در شکایت دانشجویان دانشگاه فیول آمده مدیران این دانشگاه در‌های دانشکده‌ها را تنها به این بهانه باز گذاشته‌اند که از پرداخت هزینه‌های شهریه خودداری کنند.

نیویورک تایمز در گزارشی به احتمال کم شدن تعداد دانشجویان در سال آینده بعد از بازگشایی دانشگاه‌ها اشاره کرده است. این رسانه می‌گوید ۴۰۰۰ کالج خصوصی و دولتی در آمریکا وجود دارد که میزبان نزدیک ۲۰ میلیون دانشجوست. در برخی ایالات نظیر کالیفرنیا، لاوا و مریلند بیشتر کارمندان در حوزه آموزشی فعالیت می‌کنند. سال ۲۰۱۶-۲۰۱۷ برآوردی از درآمد دانشگاه‌های آمریکا انجام شده بود که نشان می‌داد ۶۵۰ میلیارد دلار درآمد آنهاست.

شورای آموزش آمریکا روز نهم آپریل نامه‌ای به نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان نوشته و در آن از کاهش دست‌کم ۱۵ درصدی درآمد این بخش در سال آینده خبر داده که این شامل ۲۵ درصد دانشجویان خارجی از کشور‌هایی نظیر چین است که اغلب شهریه کامل پرداخت می‌کنند و حمایت‌های آن‌ها برای تامین مالی دانشگاه‌های آمریکا ضروری است.

دانشگاه آریزونا از خسارت ۲۵۰ میلیون دلاری به واسطه بحران ویروس کرونا خبر داده و گفته این خسارت ناشی از کاهش درآمد‌های ناشی از شهریه، پارکینگ و خوابگاه است.

دانشگاه شیکاگو دریافت شهریه‌های سال تحصیلی ۲۰۲۰-۲۱ و هزینه خوابگاه برای دوره لیسانس را متوقف کرده و دلیل آن را مشکلات اقتصادی خانواده‌ها در شرایط شیوع ویروس کرونا خوانده است.

دانشگاه بوستون از احتمال عقب افتادن شروع ترم پاییز خبر داده و گفته ممکن است این ترم به جای سپتامبر (شهریور) از ژانویه (دی ماه) آغاز شود.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
0
0
"......و فرصت استفاده از شبکه‌های دانشگاهی و کتابخوانه محروم شده‌اند"
وبیسوادی که در رویداد این متن را با این غلط افتضاح نوشته!!!
نظرات شما