گزارش رویداد۲۴ به بهانه قتل نماینده پارلمان انگلیس؛
گرفتاریهای لندن برای ماندن یا خروج از اتحادیه اروپا
نحوه کشته شدن خانم کاکس نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. بر اساس اخبار منتشره، وی ابتدا به ضرب گلوله مجروح و سپس هدف ضربات چاقو قرار گرفت. انجام این عمل در ملاء عام نیز نشان دهنده میزان شیوع خشونت در جوامع است که عواقب جبران ناپذیری را برای به دنبال دارد.
رویداد۲۴، شهربانو جمعهپور- پلیس انگلیس روز پنجشنبه هفته گذشته، کشته شدن "جو کاکس"، نماینده زن حزب کارگر این کشور را بر اثر جراحت های ناشی از حمله مسلحانه در شهر یورکشایر، مورد تأیید قرار داد.
خانم کاکس، 41 سال داشت و عضو حزب کارگر پارلمان انگلیس برای حوزه "بتلی و اسپن" بود و در انتخابات سراسری سال 2015 میلادی، موفق به کسب کرسی شد.
پلیس انگلیس، از بازداشت فرد مهاجم ۵۲ ساله خبر داده و اعلام کرده است که وی گرایش و وابستگی به یک گروه راستگرای افراطی دارد و در زمان تیراندازی، چندین بار جمله "فرست بریتانیا" را فریاد زده است.
"فرست بریتانیا" یک گروه ملی گرا و راستگرای افراطی است که در سال ۲۰۱۱ میلادی توسط عضو سابق حزب ملی انگلیس به نام "پائول گولدینگ" تاسیس شد.
این گروه به شدت مخالف ورود مهاجران به انگلیس، وجود فرهنگهای مختلف و به ویژه رشد اسلام در این کشور است.
خانم کاکس به داشتن مواضع بشردوستانه، پشتیبانی از پناهجویان و مردم سوریه و حمایت از مسئله فلسطین شهرت داشت و با سازمان خیریه آکسفام نیز همکاری داشته است.
امّا؛ هیچکدام از این مسائل دلیل حمله به وی به شمار نمیرود و با توجه به اینکه این حادثه در آستانه برگزاری همهپرسی درباره ماندن یا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا انجام شده است، موضعگیری کاکس در این زمینه، به عنوان دلیل اصلی کشته شدن وی، تعبیر میشود.
در همین خصوص، صدراعظم آلمان، دیروز (جمعه/ 28 خرداد) اعلام کرد: به دلیل برگزاری همه پرسی درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا طی هفته آینده، شرایط قتل وحشتناک نماینده پارلمان این کشور باید هر چه سریعتر روشن شود.
مهم اینکه؛ قتل نماینده پارلمان انگلیس، موجب شد که تبلیغات این همهپرسی فوراً متوقف شود و انتظار نمیرود که این تبلیغات پیش از روز یکشنبه هفته جاری از سر گرفته شود.
بر اساس آنچه در اقصی نقاط جهان جریان دارد و اخبار آن همه روزه مخابره میشود، میتوان این گونه تحلیل کرد که امروزه دستیابی به اهداف، از طریق حملات تروریستی به امری عادی بدل شده است.
گروههای مختلف که گمان میکنند، موضع آنها در جامعه مورد پذیرش واقع نشده است، سعی میکنند با حملات تروریستی به هدف خود نائل شوند.
به این ترتیب، با وجود اینکه اهداف مختلف است، امّا؛ وسیله و ابزار دستیابی به هدف یکسان است و این وسیله "حملات تروریستی" است.
بر اساس آنچه گفته شد، روندی بسیار خطرناک در جهان در حال رشد است و به نظر میرسد چارهای جز بیشتر کردن مراقبتهای امنیتی و پلیسی وجود ندارد.
به این ترتیب، جهان به ناچار به سمت یک فضای کاملاً مراقبت شده و گوش به زنگ حرکت خواهد کرد که نتیجه آن احساس ناامنی همیشگی است. در این شرایط، احتمال وقوع حملات تروریستی به بهانههای مختلف، به یک پتانسیل بالقوه تبدیل میشود که هر لحظه جان افراد را تهدید میکند.
نکته مهم این است که حملات تررویستی تنها به قشر یا طبقه خاصی از جامعه محدود نمیشود و گستره آن از مردم عادی که نمونه مشهود آن حمله اخیر در شهر اورلاندوی ایالت فلوریدای آمریکا است، تا شخصیتهای سیاسی مانند آنچه در انگلیس رخ داد را در بر میگیرد.
بر این اساس، دامنه ناامنی که بر اثر حملات تروریستی در حال گسترش است، بسیار وسیع میباشد و تک تک افراد جامعه را در بر میگیرد.
علاوه بر خطر گسترش ناامنی در جهان که امری کلی است، زاویه دید مردم انگلیس نسبت به موضوع ماندن یا خروج این کشور از اتحادیه اروپا پس از حادثه مورد بحث نیز اهمیت دارد.
اینکه تا چه اندازه وحشت ناشی از این حادثه بر موضعگیری مردم این کشور تأثیرگذار خواهد بود و اینکه در شرایط کاملاً امنیتی و پلیسی به وجود آمده، چگونه این همهپرسی برگزار خواهد شد، مهم است.
در این شرایط، به نظر میرسد که لندن برای تصمیمگیری درباره ماندن یا خروج از اتحادیه اروپا با مشکلات و گرفتاریهای پیچیدهای روبرو شده است.
نکته مهم اینکه؛ تجربه چندین دههای جهان در زمینه تروریسم، ثابت کرده است که فعالیتهای تروریستی گروهها، برای دستیابی به اهدافشان به یک یا دو مورد منتهی نمیشود و معمولاً این اقدامات تا سر حد نهایی ایجاد رعب و وحشت در میان مردم و سیاستمداران پیش میرود.
از سویی دیگر، نحوه کشته شدن خانم کاکس نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. بر اساس اخبار منتشره، وی ابتدا به ضرب گلوله مجروح و سپس هدف ضربات چاقو قرار گرفت.
انجام این عمل در ملاء عام نیز نشان دهنده میزان شیوع خشونت در جوامع است که عواقب جبران ناپذیری را برای به دنبال دارد.