چگونه با ویروس کرونا زندگی کنیم؟
رویداد۲۴ دکتر محمدرضا صالحی درباره وضعیت بروز و شیوع کرونا در کشور، گفت: علیرغم اینکه محدودیتهای اجتماعی تا حدی کاهش پیدا کرده است، اما مردم باید کماکان مسائل بهداشتی فردی و اجتماعی و فاصلهگذاری فیزیکی را رعایت کنند؛ چراکه شرایط از جهت احتمال ابتلا به کرونا تغییری نکرده است. به هر حال باید توجه کرد که انتهای اپیدمی مشخص نیست و نمیتوان به صورت مادامالعمر مردم را در خانه نگه داشت و کارها را کنسل کرد، اما باید به سمتی رویم که با رعایت احتیاط و پروتکلهای بهداشتی به جامعه بازگردیم. زندگی با کرونا به این معنی است که پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و احتیاط کنیم، اما از طرفی ترس و وحشت بیش از اندازه و اینکه زندگی و کارمان را فلج کنیم هم درست نیست.
وی افزود: مهمترین نکاتی که باید رعایت شود، بارها و بارها گفته شده است. اولا افراد پرخطر اعم از کسانی که سن بالای ۵۰ سال دارند، مبتلایان به فشار خون، نارسایی کلیه، بیماریهای قلبی، کسانی که سابقه ابتلا به سرطان دارند و ... باید تا حد امکان در خانه بمانند و ترجیحا حداقل رفتوآمد را به بیرون از خانه داشته باشند. نکته دوم شستوشوی مرتب دستها است که باید حتما و حتی بیش از گذشته رعایت شود و مورد توجه قرار گیرد. زیرا این ویروس تا مدتها بر روی سطوح میماند و کوچکترین تماس سطحی میتواند ویروس را منتقل کند.
صالحی ادامه داد: در عین حال اگر مردم در مراکز عمومی، وسایل حمل و نقل عمومی و ... حاضر میشوند، حتما از ماسک استفاده کنند تا هم از سایرین بیماری را نگیرند و هم اگر احیانا بدون علامت به کووید-۱۹ مبتلا بودند، بیماری را به دیگران منتقل نکنند.
این متخصص عفونی درباره احتمال بروز موج دوم کرونا در کشور، اظهار کرد: این احتمال خیلی مطرح شده است و حداقل سیستمهای اپیدمیولوژی و افراد خبره در این حوزه تصور میکنند که احتمالا موج دومی را نهتنها در تهران، بلکه در هر جای دیگری که پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری را رعایت نشوند، خواهیم داشت.
وی درباره وضعیت مراجعات و بستریها در بیمارستانها، گفت: تا هفته گذشته وضعیت مراجعات و بیماران بستری کاهش چشمگیری پیدا کرده بود، اما از اواخر هفته گذشته تا یکی دو روز گذشته مختصری افزایش را شاهد هستیم و این نگرانی وجود دارد که ممکن است، این افزایش ناشی از بروز موج دوم باشد.
بیشتر بخوانید:سازمان جهانی بهداشت: تولید واکسن ویروس کرونا تا ۱۶ ماه طول میکشد
صالحی با بیان اینکه شرایط آب و هوایی و اقلیمی تاثیری در شیوع و بروز ویروس کرونا ندارد، گفت: برخی شهرها سفید بودهاند که به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی و احتیاطها به سمت زرد یا قرمز پیش رفتهاند. اینطور نیست که بگوییم گرمای هوا بر روی ابتلا یا عدم ابتلای افراد تاثیرگذار است، بلکه در هرکجا که پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری فیزیکی رعایت نشود، احتمال ابتلا به کووید-۱۹ وجود دارد.
وی درباره میزان ماندگاری ویروس بر روی سطوح گفت: باید توجه کرد که قطرات تنفسی حاوی ویروس هستند که بر روی سطوح مختلف مینشینند و تا زمانیکه خوب خشک نشوند، میتوانند ویروس را در خود زنده نگه دارند؛ به طوری که گفته میشود بر روی سطوح استیل قطرات تنفسی حاوی ویروس حتی تا ۱۰ روز هم میتواند باقی مانده و خشک نشوند. بنابراین مردم ضمن اینکه به زندگی طبیعی بازمیگردند، کماکان مسائل بهداشتی و فاصلهگذاری را رعایت کنند.