تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۹
یک کارشناس بورس در گفتگو با رویداد۲۴:

رشد شاخص‌های بورس کند شد/ تازه وارد‌ها، سرمایه‌گذاری مستقیم انجام ندهند

برای سرمایه گذاری در بورس صنایع پتروشیمی، فولادی و صنایعی که قابلیت ایجاد سود دارند جزو صنایع جذاب و کم ریسک در بلندمدت محسوب می‌شوند اما در بررسی حرکت شاخص چند عامل بنیادی و مهم را باید در نظر گرفت، مسئله سهام عدالت و نحوه ورود آن به بازار سرمایه و نرخ بهره و انتشار اوراق توسط بانک مرکزی از یک‌سو و رسیدن شاخص به دوره اصلاح و استراحت که تحرک بخشیدن به آن نیازمند آرامش در بازار‌های موازی است، اهمیت دارد.

سرمایه گذاری در بورس

رویداد۲۴ ندا جعفری: شرایط فعلی بازار بورس در سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است. دولت همچنان اصرار دارد که مردم سرمایه‌های راکد خود را به بورس بیاورند و با روش‌های مختلف دولت مستقیما و از طریق سیاست‌هایی که بانک مرکزی اعمال می‌کند، از بازار سرمایه حمایت می‌کند. 

در هفته‌های اخیر در بازار بورس شاهد نوسان‌ها و افت شاخص‌ها بودیم و بازار تحت تاثیر بحث‌های «سهام عدالت» و تغییرات این سهام در زمان‌بندی امکان فروش که توسط دارندگان مطرح شده بود، اصلاحی را بیش از انتظار‌ها تجربه کرد البته کارشناسان بورسی معتقدند این ریزش‌ها طبیعی بودند زیرا شاخص به استراحت نیاز داشت.

از سویی دیگر بنا به گفته کارشناسان بورسی تازه وارد‌ها در بازار سرمایه اقدام به فروش کرده‌اند اما با رسیدن قیمت برخی سهم‌ها به مرز‌های جذاب روند نزولی بازار متوقف شده و شاخص مجدد حرکت مثبت خود را حفظ کرد. بر این اساس هنوز حرکت بعدی شاخص بورس قابل پیش‌بینی نیست زیرا در این اوضاع مردم به خرید و فروش های یکدیگر نگاه می‌کنند البته گفته می‌شود تا زمانی که سیل نقدینگی به بازار ورود پیدا کند، شاخص سیر صعودی خواهد داشت.


بیشتر بخوانید: مخفیانه‌های بازار سهام/ نکاتی که پیش از سرمایه‌گذای در بورس باید بدانید


مصطفی امید قائمی کارشناس بورس و مدیرعامل اسبق فرابورس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ در مورد وضعیت این روز‌های بورس و نوسان‌های آن می‌گوید: طی ماه‌های گذشته بازار با رشد قابل ملاحظه‌ای روبرو شد و همچنان هم سیل نقدینگی به سمت این بازار در حرکت است.

او می‌گوید: روند عمومی بازار همچنان مثبت است و پول جای دیگری برای رفتن ندارد، از سوی دیگر نرخ رشد دلار باعث استقبال از بازار سکه شده و روند کاهشی نرخ بهره بین بانکی همچنان ادامه دارد.

مدیرعامل پیشین فرابورس ادامه می‌دهد: در روز‌های جاری همچنان ورود پول از سمت اشخاص حقیقی به چشم می‌خورد و در مجموع به نظر نمی‌رسد که شاهد اصلاح شدید در بازار سرمایه باشیم.

امیدقائمی با اشاره به عدم ارائه گزارش‌های سه ماهه از سوی برخی از شرکت‌های بورسی ادامه می‌دهد: با توجه به رکود جهانی قیمت محصولات پایه در بورس نوسان داشته و تولیدات و عرضه آن‌ها هم در بازار با مشکلاتی مواجه شده است. این قبیل از شرکت‌ها اطلاعاتشان با پیش‌بینی‌هایی که از سال گذشته می‌شد متمایز است و خریداران سهام این شرکت‌ها باید با دقت بیشتری اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

امیدقائمی ادامه می‌دهد: در حال حاضر صنایع پتروشیمی، فولادی و صنایعی که قابلیت ایجاد سود دارند جزو صنایع جذاب و کم ریسک در بلندمدت محسوب می‌شوند اما در بررسی حرکت شاخص چند عامل بنیادی و مهم را باید در نظر گرفت، مسئله سهام عدالت و نحوه ورود آن به بازار سرمایه و نرخ بهره و انتشار اوراق توسط بانک مرکزی از یک‌سو و رسیدن شاخص به دوره اصلاح و استراحت که تحرک بخشیدن به آن نیازمند آرامش در بازار‌های موازی است، اهمیت دارد.

او می‌گوید: بازار سرمایه از کل اقتصاد جدا نبوده و زمانی که در مورد دلار و صادرات اهمیت‌های قابل ملاحظه دیده می‌شود، می‌توان دریافت شرکت‌های دلاری و صادراتی همچنان در مرکز توجه هستند. از سوی دیگر بانک‌ها تحولات بنیادی را تجربه کرده و تصمیمات بانک مرکزی نیز امری مهم برای بانک‌ها تلقی می‌شود.

امیدقائمی با تاکید بر اینکه بورس پس از عید روند صعودی داشت، می‌گوید: اینکه مدت کوتاهی بورس به فاز استراحت برود طبیعی است و به دلیل شناسایی قیمت‌ها و تناسب آن با شرکت‌ها بوده است. در حال حاضر سیل تقاضا برای سرمایه‌گذاری در بورس همچنان ادامه دارد و می‌تواند این رونق همچنان پایدار باشد البته دیگر این روند رشد به سرعت قبل نخواهد بود.

مدیرعامل پیشین فرابورس با بیان اینکه برخی از شرکت‌ها هنوز به ارزش ذاتی خود نرسیده‌اند، می‌گوید: بحث‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد و به نظر می رسد باید اطلاعات دیگری از این شرکت‌ها به بازار بیاید. زیرا در بررسی سهام ارزنده باید دید این ارزندگی چگونه ارزیابی می‌شود. متاسفانه با توجه به مشکلاتی که برای گروه نفتی و پالایشگاهی در حال حاضر بوجود آمده، هنوز گزارش‌های سه ماهه این شرکت‌ها آماه نشده و البته گزارش‌های این شرکت‌ها چندان جالب هم نیست. ضمن آنکه امیدواریم در قیمت یکسری از شرکت‌های فولادی و معدنی نیز افت قیمت‌های جهانی را شاهد نباشیم تا با ریزش همراه نشویم.

این کارشناس بورسی ادامه می‌دهد: با توجه به شرایط کنونی بازار سرمایه، بهتر بود این امکان در کارگزاری‌ها فراهم شود که تازه وارد‌ها به سمت سرمایه‌گذاری از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری سوق پیدا کنند.

او می‌گوید: بازار سرمایه ریسک‌های خاص خود را دارد و چه بسا که یک دوره روند اصلاحی نیز مجددا در پیش داشته باشیم و اصلاح قیمت سهم‌ها، تازه وارد‌ها را از این بازار دور کند. ولی سرمایه‌گذاری از طریق صندوق‌های سرمایه گذاری، ریسک ضرر و زیان کمتری برای تازه وارد‌ها به همراه دارد و معتقدم سرمایه‌گذاری مستقیم، اصلا گزینه مناسبی برای تازه وارد‌ها نیست.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما