تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
سخنگوی دولت:

فاصله‌گذاری در حمل و نقل عمومی رعایت نمی‌شود/ به پساکرونا نرسیدیم

سخنگوی دولت با بیان اینکه در حمل و نقل عمومی مانند تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها فاصله گذاری اجتماعی رعایت نمی‌شود، گفت: در مترو با اینکه همه موظف به زدن ماسک هستند اما فاصله‌گذاری رعایت نشده است.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا

رویداد۲۴  علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز(دوشنبه) در نشستی با خبرنگاران ضمن تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) و همچنین تقدیر از رسانه ها برای انعکاس اخبار مشکلات مردم و اقدامات دولت، اظهار داشت: ما بیش از گذشته نیاز داریم از اقدامات مطلع شویم و پیرامون شایعات زیادی که هست، بحث شود و توضیحاتی داده شود. روزهای سختی است که بیش از گذشته نیاز به آرامش روانی و همدلی داریم و کار رسانه در این روزهای تاریخی، بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. مسئله کرونا کماکان مهمترین مسئله دولت ما و تقریبا جلسات اقتصادی، اجتماعی و ستاد ملی کرونا است‌.

ربیعی با بیان اینکه مبارزه ضدکرونایی دولت و نظام سلامت وارد مرحله جدیدی می شود، عنوان کرد: ما هر چه جلو می رویم با اتفاقاتی در عرصه شیوع و اقتصاد مراحل جدیدی را تجربه می کنیم. البته ما به دوران پس از کرونا نرسیدیم و اساسا پسا کرونا مفهومی نیست که بگوییم دیگر کرونا تمام شده است.

وی افزود: آثار و تبعات کرونا از ماه های قبل شروع شده است اما دوران پسا کرونایی از جهت آثار کرونا را داریم سپری می‌کنیم که به معنای کم شدن کرونا نیست. ما اگر بتوانیم سه اصل ماسک زدن، فاصله گذاری و رعایت نکات بهداشتی را به حد کافی رعایت کنیم قطعا هم در عرصه سلامت فردی و هم حفظ جان انسان‌ها و هم در پویایی اقتصاد، ما موفق‌تر عمل خواهیم کرد.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ما تا همین مرحله، که مرحله مهار است هم دولت، هم کادر درمانی و هم جامعه به تجربه بزرگ و دستاوردهای مهمی دست پیدا کردیم. دستاوردهای دوره مبارزه با کرونا می‌تواند در عرصه های جدید به کار بسته شود. در فرآیند مبارزه ضد کرونایی آموختیم باید یک روح جدید در سیاست و حکمرانی دمیده شود که امروز خوشبختانه این اتفاق افتاده است.

ربیعی تصریح کرد: در مبارزه با کرونا چالش های جدیدی داشتیم که با اقدامات حاکمیت واحد، هم افزایی میان قوا و نیروهای مسلح با اشکال نوین عقلانیت در حکمرانی توانستیم با موفقیت نسبی از این مراحل عبور کنیم.

وی ادامه داد: گزارشات ما نشان می‌دهد که در برخی از اماکن متبرکه رعایت فاصله گذاری‌ها به خوبی صورت گرفته و در برخی مکان‌ها نیز متاسفانه درست مراعات نشده و بسیار ضعیف بوده است‌. در وسائط نقلیه اتوبوس و تاکسی مراعات خوبی صورت نگرفته و ۳۰ تا ۴۰ درصد مراعات شده و در متروها نیز علی رغم اینکه ۹۰ درصد  از ماسک استفاده می‌شود اما فاصله گذاری ها درست رعایت نشده است.

سخنگوی دولت گفت: با توجه به اینکه پوشیدن ماسک توسط همه مردم در خارج از خانه یکی از روش‌های موثر در مقابله با کرونا است در جلسه اخیر ستاد ملی کرونا تصمیم گرفته شد و به وزارت صمت دستور داده شد تولید ماسک افزایش یابد و ماسک ارزان در اختیار مردم قرار گیرد.

ربیعی افزود: ما در شرایط فعلی در چند استان به پیک رسیده‌ایم این به معنای اینکه ما پیک جدیدی داشتیم نیست بلکه استان هایی که به پیک نرسیده بودند حالا به پیک رسیده‌اند و نباید اطلاعات و برداشت‌های غلطی مطرح شود. ما در استان‌های خوزستان، هرمزگان، لرستان و کردستان، بوشهر، آذربایجان غربی و کرمانشاه وارد مراحلی از پیک شدیم که در بسیاری از این استان ها هم استانداران و هم کادر بهداشت و درمان به گونه ای عمل کردند که تجهیزات ما به اندازه شیوعی که داشتیم غلبه کرده است.

وی بیان کرد: برای دولت نیز روزهای سختی است و همبسته کردن سیاست مناسب هم برای نرسیدن آسیب به اقتصاد خانوارها و هم نرسیدن آسیب به جان انسان ها و حفظ توامان آنها مسیری دشوار است و پیچیدگی های خاص خودش را دارد. تعطیلات عید فطر در برخی استان ها و عدم مراعات ها و عادی سازی ها در مورد اینکه کرونا تمام شده است، امروز دارد اثر خود را نشان می دهد و پیک هایی که امروز داشتیم نشان می دهد پیک های سرپایی ما افزایش پیدا کرده است و این آمارها ناشی از تست هایی است که انجام شده و ما از ۲ هزار تست امروز به روزانه ۲۶ هزار تست رسیده ایم که قطعا پیک های سرپایی ما را افزایش داده است.

سخنگوی دولت اضافه کرد: بحث دیگری که ذهن مشغولی ایجاد کرده بود، افزایش قیمت مسکن و نرخ اجاره بها بود. مسئله مسکن و دستور کار ستاد اقتصادی دولت در چندین جلسه بحث و مقرر شد معاون اول مسئولیت سامان دادن به کنترل افزایش قیمت و تصمیم گیری در مورد سیاست های تشویقی تولید مسکن و رفع موانع تولید مسکن کارگروهی تشکیل شود و تصمیمات را اجرایی کنند. سیاست ها و برنامه ها را به کوتاه مدت و میان مدت تقسیم کردیم و برای هر دوره تصمیمات لازم و مناسب اتخاذ شده است. در کوتاه مدت در مورد مستأجران برنامه حمایتی در دستور کار خواهیم داشت و در صورت نهایی شدن خبر آن و جزئیاتش اطلاع رسانی خواهد شد.


بیشتر بخوانید: یک‌سوم مبتلایان روزانه کرونا در خوزستان هستند/ فضا بحرانی است


ربیعی اضافه کرد: به منظور زمینه سازی برای تامین مسکن گروه‌های کم درآمد، وزارت مسکن و شهرسازی مکلف شد هم برای تامین مسکن برای این گروه و هم برای اینکه جریان پایدار تولید و رونق مسکن شکل گیرد، طرح اقدام ملی مسکن با هدف گذاری ۴۰۰ هزار واحد با سرعت بیشتری انجام و تفاهم نامه های دستگاهی با جدیت بیشتری انجام شود و سایر وزارتخانه ها موظف به همکاری شدند. بانکها، وزارت اقتصاد، شهرداری ها، وزارت نیرو و وزارت های ذی ربط مکلف شدند که برای همه تمهیدات لازم همکاری داشته باشند. در کنار این موارد برای شاغلین فاقد مسکن دستگاه های اجرایی تفاهم نامه های با نهادهای مختلف امضا شده است. وزارت دفاع و پشتیبانی و نیروهای مسلح، وزارت آموزش و پرورش، کار، رفاه و تفاهم اجتماعی برای بازنشستگان و کارگران و همچنین در مناطق آزاد تفاهمنامه‌های امضا شده که یکی از سیاست های ما تولید بیشتر مسکن برای مهار قیمت مسکن است سریعتر به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه برای تامین مسکن دهک‌های اول تا سوم درآمدی، تفاهم نامه های ۲۰۰ هزار واحد در سطح کشور امضا و آغاز به کار شده است مانند سازمان بهزیستی، اوقاف، آستان قدس، بنیاد مستضعفان که کارهای اولیه شان صورت گرفته است، گفت: برخی از این نهادها کار را آغاز کردند و مراحلی از پیشرفت ساخت را هم طی کردند و همچنین برنامه هایی به منظور تامین مسکن کارمندان سایر دستگاه از طریق مصوبه ای در هیئت دولت طراحی شد و دولت در این زمینه مقوله لازم برای در اختیار قرار دادن زمین را انجام داد. در اقدام چهارم به منظور کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن در طرح اقدام ملی تفاهم نامه ای هم با وزارت کشور و سازمان نظام مهندسی برای تخفیف و تقسیط هزینه های صدور فرمان ساخت و خدمات مهندسی منعقد شده است و برای جاهایی که مجوز صادر می‌کنند و هزینه دارند مذاکره می‌کنیم. برای تقسیط هزینه مصالح ساختمانی هم اقداماتی در حال صورت گرفتن است که ان شاءالله اطلاع رسانی خواهد شد.

سخنگوی دولت گفت: برای طرح اقدام ملی در دو مرحله تعداد یک میلیون و ۶۰۰ هزار متقاضی از طریق سامانه اقدام کردند و عملیات ثبت نام و پالایش اینها انجام شده است و برای افتتاح حساب سپرده گذاری به بانک مرکزی معرفی شدند. یکی از تسهیلات در نظر گرفته شده، تسهیلات پرداختی توسط بانک ها در بخش مسکن ۱۹ درصد رشد کرده و امروز هم باز تسهیلات جدید برای افرادی که بخواهند ساخت و ساز کنند و در زمینه‌های که مشخص کردند، دکتر همتی در حال تمهیداتی است که بتوانیم باز هم مقداری منابع بیاوریم. سال گذشته ۲۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بانک مسکن تسهیلات داده اعم از مشارکت مدنی، خرید و جعاله که تعداد آن ۵۸۱ هزار فقره بوده است. بنابراین سیاست های پولی و حمایت تسهیلاتی یکی از اقدامات دیگری بود که دنبال می‌شود.

سخنگوی دولت تاکید کرد: با سیاست‌های توامان وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت ضمن تامین تقاضای بازار و ساخت مسکن مورد تقاضا نسبت به مدیریت قیمت و ورود نقدینگی به این حوزه تلاش کردند و کمیته های مشترک تشکیل دادند تا تامین تقاضا با ایجاد چشم انداز مثبت و ایجاد رونق و عرضه مسکن کوچک و متوسط بوده که به سهولت بتواند قابل دسترسی برای اقشار کم درآمد باشد. تصمیم بر اجرای طرح های مسکن ملی در چارچوب بازار عرضه از جمله برنامه های موثر بوده که در چارچوب کنترل قیمت دنبال خواهد شد. بخشی از افزایش قیمت ناشی از سرمایه سرگشته در دست مردم بوده که خوشبختانه بورس بخش اعظم آن را جذب کرده اما اجرای سیاست هایی در سایر بخش ها برای کنترل نقدینگی در بازار مسکن که نقدینگی را دچار آشفتگی بیشتر نکند، مورد توجه قرار گرفت.

ربیعی افزود: وزارت راه و شهرسازی مکلف به کنترل هزینه ساخت مسکن شد. اگر در مرحله ساخت بتوانیم هزینه ها را کنترل کنیم گام موثری در زمینه مدیریت قیمت مسکن هم برداشته خواهد شد. با توجه به اینکه خرید مسکن برای برخی از افراد صرفا با سرمایه گذاری صورت می گیرد برخی افراد می خواهند ارزش پول خود را حفظ کنند که قرار بود در بورس آن را ساماندهی کنیم و این خبر قابل توجهی است که ان شاءالله بتوانیم بورس مسکن را راه اندازی کنیم تا افرادی که مایل به تهیه متراژ هستند بتوانند از این بازار خرید کنند.

وی تصریح کرد: بحث دیگری که صورت گرفت واگذاری اراضی دولتی به وزارت راه و شهرسازی واقع شده در محدوده و حریم شهرها برای بهره برداری از طرح اقدام ملی مسکن بود. البته حفظ باغات و اراضی کشاورزی کماکان در سیاست های دولت در مقررات خواهد بود.  مجموعه گرانی مسکن را با جدیت تمام دنبال کردیم که بخشی ناشی از سیاست گذاری ها است و بخشی ناشی از شرایط اقتصادی و فشارهای بازارهای چندگانه کشور هم هست.

سخنگوی دولت افزود: مصوبات پنجاهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به تایید مقام معظم رهبری رسید و ابلاغ شد. براساس این مصوبه ورود ارز به صورت اسکناس به داخل کشور بدون محدودیت و آزاد صورت خواهد گرفت و مطابق با ضوابط بانک مرکزی و مقررات مبارزه با پولشویی اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز هستند بدون محدودیت ارز را به کشور وارد کنند. همچنین تصمیم خوب دیگری که مقام معظم رهبری تایید کردند، واردات فلزات گران بها طلا، نقره و پلاتین به صورت خام طبق ضوابط بانک مرکزی از کلیه حقوق و عوارض قانونی و مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند البته پایان اعتبار این مصوبه تا پایان سال ۱۳۹۹ است.

منبع: مهر
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۶
0
0
آقا فاصله گذاری هیچ جا رعایت نمیشه
نظرات شما