عوارض جدی و خطرناک دارچین
مصرف بیش از اندازه دارچین باعث بروز عوارضی مانند کاهش قند خون و آلرژی و... میشود، در ادامه از تمام مضرات و عوارض جدی مصرف زیاد دارچین مطلع خواهید شد.
رویداد۲۴ همیشه از خواص دارچین صحبت کردیم، اما این بار میخواهیم شما را با عوارض جانبی مصرف زیاد دارچین آشنا کنیم. در حالی که دارچین مزایای زیادی دارد، اما ما نگاهی به ۱۲ مورد از عوارض دارچین از کاهش سطح قند خون تا افزایش گرمای بدن میاندازیم.
یک رویکرد عملی منطقی به دارچین را در نظر بگیرید و مزایا و معایبش را بدانید؛ آنچه در ادامه خواهید خواند عوارض زیاده روی در مصرف دارچین است پس به طور کلی دارچین ادویه مضری نیست.
یک رویکرد عملی منطقی به دارچین را در نظر بگیرید و مزایا و معایبش را بدانید؛ آنچه در ادامه خواهید خواند عوارض زیاده روی در مصرف دارچین است پس به طور کلی دارچین ادویه مضری نیست.
عوارض و مضرات مصرف بیش از حد دارچین
۱. تجمع سمی:
مصرف زیاد دارچین در طول دوران طولانی باعث ساخت سطح ویژهای از مسمومیت در بدن میشود. مقدار توصیه شده دارچین با توجه به وزارت بهداشت، ۶ گرم در ۶ روز از هفته یا کمتر است که در این سطح، دارچین برای بسیاری از مردم ایمن است.
بیشتر بخوانید: یک گیاه برای مقابله با ۴۵ بیماری
توصیه میکنیم یک روز از هفته را از دارچین استراحت دهید و در ۶ روز دیگر هفته ادامه دهید. این به هر نوع سمی اجازه میدهد که از سیستم شما پاک سازی شود یا میتوانید ۵ روز و ۲ روز استراحت از دارچین در آخر هفته دوباره امتحان کنید.
۲. زایمان زودرس:
زنان باردار نباید دارچین مصرف کنند. این به این دلیل است که دارچین (به خصوص روغنی اش) میتواند زایمان زودرس و یا انقباضات رحمی را القا کند. در حالی که دارچین به ناراحتیهای شکم، گاز و سوهاضمه کمک میکند، اما شما نباید در حالی در دوران بارداری از این ماده استفاده کنید.
گاهی نوشیدن یک فنجان چای دارچین به احتمال زیاد ایمن است، اما چرا این شانس را به خود بدهید؟ استفاده از قرصهای دارچین و یا به خصوص بوی روغن دارچین را باید کلا از زندگیتان حذف کنید.
۳. کومارین و سایر محصولات سمی:
افرادی که به صورت روزانه دارچین را برای رژیم غذایی و یا دیگر دلایل سلامتی مصرف میکنند، باید از دارچین سیلان استفاده کنند که فقط ۰.۰۳ - ۰.۰۴ % کومارین دارد.
انواع دیگر دارچین دارای سطوح بالایی (در حدود ۰.۴ - ۰.۸ %) کومارین هستند که اگر روزانه و یا در دوزهای بالا مصرف شوند، میتواند منجر به نقص کبد شود.
اروپاییان به خاطر اثرات آن بر کبد، دارچین کاسیا را برای مدتی ممنوع کرده بودند. دارچین کاسیا حاوی، بنزن، ۱، ۱" - (۲- بوتن - ۴، ۱- دییل) بیس - بنزن، ۱، ۱" (۱، ۲ -، سیسلوبوتاندییل) بیس -، پالماتیک اسید، استاریک اسید، ۴ - فنیل بوتیل کلرید، و (۲، ۳- دیفنیل سیکلوپروپیل) متیل فنیل سولفوکسید، که در دارچین سیلان در مقادیر ناچیزی وجود دارند.
۴. قند خون:
دارچین نیز میتواند میزان قند خون شما را کاهش دهد. در حالی که ۲ قاشق چای خوری پودر دارچین سیلان یا جوشاندن چوب دارچین در چای نمیتواند تاثیر زیادی روی سطح قند خون داشته باشد، اما روغن چوب دارچین سیلان میتواند منجر به افت شدید در سطح قند خون شود به خصوص اگر دارو مصرف میکنید.
پس مراقب باشید. اگر بیش از ۲-۳ قطره از عصاره روغن چوب دارچین سیلان را به چای یا قهوه اضافه میکنید، ممکن است احساس سبکی بکنید. اما طعم آن وقتی که به طور متوسط استفاده میشود، باور نکردنی است.
احتمالاً یکی از دلایلی که کوکا کولا از چوب دارچین سیلان در "کوکاکولا" هایش استفاده میکند همین است، هر چند که این نوشابهها حاوی مقدار زیادی قند هستند.
۵. رقیق کننده خون:
دارچین به ظاهر خون را پاک میکند. این خواص رقیق کنندگی خون به طور خاص در دارچین کاسیا بالا است، در حالی که دارچین سیلان به نظر نمیرسد که خون را رقیق کند.
این خاصیت رقیق کنندگی خون در دارچین به ظاهر به آن کمک میکند به عنوان یک عامل انعقاد کننده به خصوص برای افرادی که از بیماریهای قلبی رنج میبرند، عمل کند؛ بنابراین باید مراقب باشید که دارچین را با داروهای رقیق کننده خون دیگر نخورید و این دلیل این است که چرا پزشکان توصیه نمیکنند دارچین را در هنگام مصرف دارو مصرف کنید.
۶. آلرژی:
یک اقلیت کوچک از مردم ممکن است نسبت به دارچین حساسیت داشته باشند، حتی اگر آن را قبلاً بدون هیچ اثر بدی مصرف کرده باشند. علایم معمولاً شامل آبریزش بینی، اشک چشم و یا درد چشم ها، تنگی نفس (معمولا با بوی روغن دارچین)، معده ناراحت، ورم بینی، گیجی، سرگیجه، افت ناگهانی فشار خون و حالت تهوع است.
بیشتر اوقات حساسیتهای دارچین زندگی را تهدید نمیکند. در حالی که بزرگ ترها اغلب حساسیتهای دارچین را دارند,، اما کودکان خردسال به ویژه نوزادان و کودکان نوپا ممکن است یک واکنشی را ایجاد کنند، گاهی اوقات از طریق مادری که دارچین میخورد منتقل شده.
اگر به آلرژی دارچین مشکوک هستید، تمام آثار آن را از خانه بردارید. دارچین در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد، بنابراین مطمئن شوید که چیزی که مصرف میکنید حاوی دارچین نیست. تستهای آلرژی باید مشخص کند کدام نوع دارچین است که به آن آلرژی دارید.
۷. تحریک پوست:
اگر روغن دارچین را بدون رقیق کردنش لمس کنید، پوست شما را تحریک میکند و احساس سوزش میکند. پودر فلفل چیلی. به ویژه اگر دستگاه تناسلی را پس از برخورد با روغن خالص دارچین لمس کنید، بسیار حاد است؛ بنابراین بهتر است که دستکش بپوشید و یا مراقب باشید که هیچ کدام از آنها را روی دستتان نگذارید.
۸. افزایش ضربان قلب:
مقدار بالای دارچین میتواند برای افراد با بیماری قلبی خطرناک باشد، چون دارچین به افزایش ضربان قلب مشهور است. همین طور هم روغن دارچین رقیق میتواند باعث افزایش سریع ضربان قلب خصوصاً در کودکان شود. به یاد داشته باشید که روغن دارچین بسیار قوی است و باید قبل از استفاده رقیق شود.
۹. دارچین میتواند باعث خطر خفگی شود:
اخیراً نوجوانان و حتی والدین این را بازی میکنند که چه کسی میتواند یک قاشق سوپ خوری یا بیشتر پودر دارچین را قورت دهد. بلعیدن پودر دارچین بدون آب یک خطر خفگی جدی ایجاد میکند که میتواند منجر به مرگ شود.
پودر دارچین میتواند به ریهها نفوذ کرده و باعث عفونت شدید قفسه سینه شود، که منجر به عوارض شدید تنفسی میشود. ریهها میتواند خراب شود و اگر به دستگاه تهویه دسترسی نداشته باشید مرگ حتمی است. همچنین باعث زخمی شدن ریه شما در آینده خواهد شد. در واقع هر پودری میتواند باعث این مشکلات شود.
۱۰. قرصهای دارچین:
ما اعتقاد نداریم که قرصهای دارچین یا کپسولها ایمن هستند و یا حتی میتوانند به خاطر چیزهایی مثل سیلیکون دی اکسید که در تولید این قرصها استفاده میشود، ایمن و موثر باشند.
۱۱. تعارض با آنتی بیوتیک:
دارچین به روشهای مختلفی میتواند مانند یک آنتی بیوتیک عمل کند، که البته همه آنها طبیعی هستند. استفاده از آنتی بیوتیکهای تجاری به همراه دارچین میتواند باعث ایجاد ناسازگاریهایی شود. این مانند مصرف مقدار مضاعف آنتی بیوتیک است.
بهتر است در هنگام مصرف آنتی بیوتیک، دارچین را حذف کنید و با پزشک خود مشورت کنید. FDA میگوید که دارچین دارای ویژگیهای سلامتی اثبات شده نیستند. اگر اینطور است، چرا از فروشش به عنوان دارو جلوگیری میشود!
۱۲. گرمای بدن:
پزشکی چینی میگوید که از هر چیزی که در صورت لزوم گرمای بدن را افزایش میدهد، اجتناب کنید. دارچین، فلفل سیاه، فلفل قرمز، گل کلم، خرچنگ، سیر، زنجبیل، برنج قهوه ای، کیمچی پیاز و کدوتنبل ممکن است حرارت بدن را افزایش دهد.
با افزایش گرمای بدن و یا التهاب، بدن برای بیرون ریختن گرمای اضافی تلاش خواهد کرد. این کار معمولاً شکل جوش را در زیر زبان، لبهای ترک خورده، جوش و یا یک موکوس ضخیم سفت میگیرد که از چشمها تراوش میکند.
ممکن است در زمستان چنین احساسی نداشته باشید، اما در طول تابستان خیلی بیشتر احساس میشود، اگر دارچین مصرف کنید. اگر برای مثال در سن یائسگی هستید، از دارچین دوری کنید.