رمدسیویر برای کدام یک از بیماران مبتلا به کرونا تاثیر درمانی دارد؟
رویداد۲۴ دکتر مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: این دارو در بیمارستانها و فقط برای بیمارانی که به نوع شدید کرونا مبتلا شدهاند، چاق هستند، فشارخون و دیابت دارند و ممکن است احتمال مرگ این بیماران بالا باشد، بنا به تشخیص پزشک معالج، مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: داروی رمدسیویر در بیمارانی که ریسک بالا دارند آن هم در فاز اولیه بیماری استفاده میشود و نیازی نیست بیمارانی که به نوع خفیف کرونا مبتلا شدهاند این دارو را مصرف کنند. بسیاری از بیمارانی که به بیمارستانها مراجعه میکنند با خودمراقبتی و قرنطینه خانگی بهبود مییابند.
قانعی در خصوص عملکرد داروی رمدسیویر برای بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ گفت: وقتی فردی به کرونا مبتلا شد، در فاز اول تکثیر ویروس صورت میگیرد و این دارو فقط در فاز تکثیر ویروس کارایی دارد و وقتی بیمار بیمارستانی شد، فاز تکثیر ویروس دیگر مسئله اصلی نیست بلکه مسئله اصلی التهاب ریه است که باید در زمینه فروکش کردن التهاب ریه اقدامات درمانی صورت گیرد.
بیشتر بخوانید: قیمت رمدسیویر و فاویپیراویر اعلام شد
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: باور اشتباهی که در خصوص استفاده از این دارو در کشور رایج شده به این صورت است که خانوادههای بیماران بدحال که در آیسییو بستری شدهاند به دنبال داروی رمدسیویر میگردند در حالی که در فازی که بیمار وارد آیسییو شده و به دستگاه تهویه مکانیکی یا نفس مصنوعی وصل شده است، این دارو هیچ اثری ندارد و فقط هزینههای خانوادههای بیمار را افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: اینکه گفته شود داروهای ضدویروس میتوانند مرگ ناشی از کرونا را کم کنند اثبات نشده است. شاید مصرف این داروها فقط طول مدت بستری را در برخی از بیمارانی که در فاز اول بیماری هستند کاهش دهد تا بهبودی زودتری حاصل شود.
قانعی گفت: البته این موضوع نیز در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد تا اینکه نتایج دو مطالعه بزرگی که در ایران و دنیا در زمینه داروهای کرونا در حال انجام است استخراج شود.
تولید فاویپیراویر برای درمان بیماران کرونایی توجیهی ندارد
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص استفاده از دیگر داروها برای مقابله با کرونا نیز توضیح داد: داروی فاویپیراویر که به تازگی در دنیا اعلام شده برای بهبود بیماران کرونایی موثر است، نتایج تحقیقاتی که به کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اعلام شد نشان میدهد در بیماران کرونایی نه تنها اثر مثبت نداشته بلکه اثر منفی نیز داشته و احتمال مرگومیر را افزایش میدهد بنابراین تولید این دارو در کشور برای بهبود بیماران کرونایی توجیهی ندارد.
وی یادآور شد: داروی رمدسیویر نیز فقط برای بعضی از بیماران در فاز اول بیماری اثر دارد و بنابراین اینکه به عنوان یک داروی نجاتدهنده به آن نگاه کنیم که مرگومیر ناشی از کرونا را کم کند هنوز هیچ سند علمی در این زمینه وجود ندارد.
قانعی تصریح کرد: هنوز هیچیک از داروهای رمدسیویر و فاویپیراویر وارد پروتکلهای درمانی کشور نشدهاند.