محققان ایرلندی: از دست دادن حس بویایی در جوانان کرونایی، بیشتر از میانسال هاست
آخرین تحقیقات به عمل آمده محققان ایرلندی نشان داده است که جوانان مبتلا به کرونا بیشتر از افراد میانسال حسهای بویایی و چشایی خود را از دست میدهند.
رویداد۲۴ محققان با بررسی پرونده دهها بیمار جوان و مقایسه شان با افراد میانسال متوجه این موضوع شده اند. این در حالی است که افراد مسن نسبت به جوانان در مقابل سایر عوارض این بیماری آسیب پذیرتر هستند.
به عقیده محققان از بین رفتن حس بویایی نفود ویروس به ساختار کلیدی سلولهای عصبی حسی است که در این سلولها ایجاد اختلال میکند و میتوان گفت حس بویایی و چشایی در بیماران جوان به مراتب بیشتر از افراد میانسال تحت تاثیر ویروس کرونا قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: آخرین آمار ویروس کرونا در ایران؛ ۳۲۸۸۴۴ نفر مبتلا و ۱۸۶۱۶ نفر فوتی
آزمایشات نشان داده که میانگین سنی بیماران با اختلال بویایی ۳۰ سال بوده و میانگین سنی برای بیمارانی با عوارض اختلال معده ۳۴ سال بوده است. با وجودی که اختلال بویایی و چشایی در جوانان دائمی نیست، اما دانشمندان به دنبال علت اصلی این پدیده هستند.
آنوزمی یا نابویایی چیست؟
آنوزمی یا نابویایی اختلال در عملکرد حس بویایی و چشایی است. این حالت موقت یا دائمی بوده و بیماری بر بینی و سینوسهای فرد تاثیرگذار است. به عبارتی پولیپها در مجاری هوایی، استخوانها یا غضروفها در ناحیه بینی دچار مشکل شده و یا التهاب در مخاط بینی ایجاد شده و مجاری بینی بسته میشود.
هیپوزمی یا کم بویایی چیست؟
حالتی خفیفتر از آنوزمی هیپـوزمی (Hyposmia) است که در آن شخص برخی از روایح را حس نمیکند یا روایح را خفیفتر و سختتر حس میکند. این در حالی هست که فردی که از آنوزمی رنج میبرد به کل چیزی از بو نمیفهمد. بسیاری از مردم؛ به خصوص اهالی مناطق سردسیر که دمای هوا حتی در تابستان هم از حد انتظار پایینتر است؛ بدون اینکه آگاه باشند دچار هیپوزمی میشوند.
اکنون پزشکان ایتالیایی نیز همچون انگلیسیها و آمریکاییها بر این باورند که باید از بین رفتن حس بویایی و چشایی را در روند این بیماری جدی گرفت و همچون تب و سرفه به آن توجه داشت. با این وجود تاکنون راهکاری برای مقابله با این اختلالات بدست نیامده و روشن نشده است که چرا جوانان بیشتر از افراد میانسال بیشتر دچار این اختلالات میشوند.
خبر های مرتبط