نگرانیم بازگشایی مدارس خطر انتقال کرونا را تشدید کند
رویداد۲۴ مسعود مردانی، در برنامه «طبیب» شبکه سه سیما با اشاره به اینکه در آخرین اطلاعیه سازمان جهانی بهداشت آمده که تا تابستان سال آینده کرونا را داریم، بروید برای زندگی با کرونا برنامهریزی کنید، افزود: اگر قرار بود همه مراکز و محافل را در دنیا تعطیل کنیم خیلی زودتر به نتیجه میرسیدیم اما این ممکن نیست، به هر حال این بیماری همه ابعاد زندگی را تحتالشعاع قرار داده، مثلاً از عواقب ماندن در خانه همین است که خشونتهای خانگی افزایش پیدا کرده، گاهی بین پدر و مادر و فرزندان درگیری اتفاق میافتد، بچهای آوردند مطب که دچار افسردگی شده، از آن طرف نمیتوان به کل مملکت گفت آموزش را تعطیل کنید، آموزش را نباید تعطیل کنیم اما آموزش هم راه و روشی دارد تا به هدف برسد.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا مدارس باید بازگشایی میشد، گفت: بازگشایی معیارهایی دارد که از آن جمله آمادگی سیستم اینترنت، آمادگی سیستم اولیاء و مربیان، آمادگی مدرسه، ضدعفونی کردن مدارس، رعایت نکات بهداشتی فردی و اجتماعی است، دیگر اینکه در جایی که باید مدارس را باز کنیم باید موارد ابتلای جدید به کرونا کمتر از ۱۰ نفر در ۱۰۰ هزار جمعیت آن منطقه باشد.
مثلاً اگر قرار است مدارس شمیران را باز کنیم باید ببینیم چند مورد جدید ابتلا در یک هفته اخیر بوده، اگر بیشتر باشد نباید باز کرد. دوم اینکه وقتی جواب تستهای حلقی میرسد باید آن قدر درصدش کم شده باشد که کمتر از پنج درصد موارد انجام شده باشد. سوم اینکه موارد مراجعهکننده به کلینیکها و درمانگاهها که با علامت شدید مراجعه میکنند باید در هفته کمتر از پنج درصد باشد، این میشود وضعیت مناسب برای بازگشایی، از روی این موارد مناطق را به سه دسته تقسیم کردند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی، ادامه داد: الان بیشتر شهرهای ما که وضعیت قرمز دارند شامل این دستورالعمل نمیشوند، صلاح است در این مناطق بازگشایی انجام نشده و سیستم آموزش روی سیستم مجازی برود. امروز در کمیته کشوری کرونا صحبت شد اگر این دو تعطیلی عاشورا و تاسوعا نیامده بود، روند خوبی را داشتیم لمس میکردیم اما کمی بعد از آن یک مقدار موارد جدید اضافه شده و خدا رو شکر خیلی جای نگرانی ندارد، برای تعطیلات آخر هفته حتماً عزیزان سعی کنند مسافرتهای غیر ضروری نروند، یکی دو تعطیلی در مهر داریم خواهش میکنیم این افراد که نگرانی سلامت بچههایشان هستند اگر میخواهند مدارس و فضای سلامتی برای بچهها داشته باشند همکاری کنند و سفر نروند.
بیشتر بخوایند: دشواریهای تحصیل در دوران ویروس مرگبار/ نگاهی بر شیوه بازگشایی مدارس کشورهای مختلف در شرایط کرونا
مردانی با تأکید بر اینکه والدین باید رصد خوبی داشته باشند، یادآور شد: والدین توجه کنند از آن راننده سرویس اگر علامت دارد نباید سر کار بیاید یا شما نباید بچه را با او بفرستید، جلوی در مدرسه باید درجه تب بچه سنجیده شود، اگر تب و سرفه و عطسه دارد بچه نباید برای حداقل هفت روز به مدرسه بیاید، ماسکش را حتماً بزند، واقعیتهایی است که وجود دارد، در مدرسه مربی بهداشت باید نظارت درست داشته باشد، همه قوانین خوب نوشته میشود اما مهم اجرای آنهاست، اینکه مدرسه را ضدعفونی میکنیم یا فقط این نکات برای هفته اول و بازرس است و در هفتههای بعد تعطیل میشود.
عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا همچنین تصریح کرد: اگر مدیر مدرسه کوچکترین علامتی در معلمان دید از فرستادنش به کلاس جلوگیری کند، در دستشویی آیا دستمال و مایع ضدعفونی کردن وجود دارد، اگر ماسک خیس شد دیگر کارایی ندارد مادر ماسک اضافی به بچه داد؟ آیا آموزش و پرورش بودجههای لازم در این خصوص گرفته؟ بازگشایی اگر قرار است ادامه پیدا کند باید این نکات مستمر باشد، باز هم توصیه میکنیم در مناطقی که وضعیت قرمز دارند مدارس به صورت غیرحضوری برگزار شود. توجه داشته باشید بچههایی که کرونا را نگرفتند میگیرند ولی نسبت به بزرگترها خفیفتر، جای نگرانی این است که زنجیره انتقال ویروس در جامعه تشدید شود. ما مهر و آبان را در پیش داریم و آنفلوانزا هم اضافه شده و امکان دارد افراد یکی از آنها را بگیرند در این صورت نیاز به تجهیزات و موارد بستری بیشتر شده و میزان مرگ و میر بالاتر رود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، ادامه داد: در مورد بازگشایی مدارس باید خیلی با احتیاط رفتار میکردیم و بکنیم چون هنوز وقت است. ما در کمیته علمی ستاد بوده و تصمیمگیرنده نیستیم و ما هم امیدوار هستیم روزی مدارس باز شوند که کوچکترین مورد کرونا در کشور نباشد.
وی در پایان در مورد واکسنهای تأییدی سازمان جهانی بهداشت، گفت: این سازمان موقعی واکسن را تأیید میکند که کارا باشد، ممانعت کند از ابتلای بیماری و در دسترس بوده و قیمت مناسب داشته باشد و باعث عارضه نشود.