تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۹

چگونه ویروس کرونا را از آنفلوآنزا تشخیص دهیم؟

برخی از این هم‌زمانی به‌عنوان "دو همه‌گیری" یاد می‌کنند، اپیدمی دوگانه‌ای که می‌تواند یک جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.

تفاوت کروناویروس و آنفلوآنزا

رویداد۲۴ با توجه به اینکه ویروس کرونا قابلیت انتشار بسیار سریعی دارد، هر چه اپیدمی محلی کووید-۱۹ بدتر باشد، ممکن است دو همه‌گیری نیز بدتر باشد. بیمارستان‌ها ممکن است زمان چالش‌برانگیزتری برای برخورد با دو نوع بیماری داشته باشند و ممکن است افرادی باشند که به هر دو بیماری مبتلا شوند.

فصل‌های آینده؛ پاییز و زمستان ممکن است به ما نشان دهند که این عفونت دوگانه چگونه بر بدن تاثیرگذار خواهد بود.

مشخص نیست که دنیا طی ماه‌های آینده با دو ویروس چگونه روبرو شود. اما ویروس کرونا و آنفلوآنزا علائم مشابه بسیاری دارند، تقریبا غیرممکن است که پزشکان و بیماران بدون آزمایش بیماری اصلی را تشخیص دهند. بیماران باید هر دو آزمایش آنفلوآنزا و کووید-۱۹ را انجام دهند، کیت‌های آزمایش دوگانه نیز ممکن است به‌زودی در دسترس باشند. با توجه به این نکته، دو علامت وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید، زیرا ممکن است به شما کمک کند بین آنفلوآنزا و کووید-۱۹ تمایز قایل شوید و اقدامات مناسب را سریعتر حتی قبل از آزمایش انجام دهید.

 آرنولد مونتو، متخصص بیماری‌های اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه میشیگان گفت: "ما کاملا گیج خواهیم شد".

وی به یک علامت متمایز  کووید-۱۹ اشاره کرد که می‌توانید حتی قبل از انجام آزمایش PCR مناسب از بیماری خود آگاه شوید. این علامت کاهش ناگهانی بو و چشایی است که به‌طور فزاینده‌ای در بیماران کووید-۱۹ مشاهده‌شده است.

اما همه‌کسانی که به ویروس جدید مبتلا می‌شوند این علامت را ندارند. بر اساس نتایج تحقیق اخیری که در اروپا انجام‌شده،  ۸۵ درصد از ۴۱۷ نفر مبتلابه  کووید-۱۹ خفیف تا متوسط ‌این علائم را گزارش کردند.

آنفلوآنزا و سرماخوردگی‌های معمولی نیز می‌توانند به‌طور موقت باعث از بین رفتن بویایی شوند. اما ویروس کرونا ممکن است منجر به تجربه ناگهانی و عمیق‌تری در کاهش بویایی شود که حتی توانایی تشخیص شیرینی و تلخی را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین، ممکن است کووید-۱۹ بدون گرفتگی بینی باشد.


بیشتر بخوانید: باید آماده بدترین روزهای ویروسی باشیم/ آنفلوانزا سخت تر از کرونا


کارل فیلپوت، متخصص گوش و حلق و بینی از دانشگاه آنگلیای شرقی بریتانیا (East Anglia )، یک مطالعه محدود انجام داد و به ۳۰ نفر  بر اساس سن و جنس آزمایش بویایی داد. یک‌سوم آنان مبتلابه کووید-۱۹، ۱۰  نفر سرماخوردگی شدید و ۱۰ نفر به‌عنوان گروه کنترل عمل کردند.

دکتر گفت: افرادی که به  کووید-۱۹ مبتلا شده باشند ممکن است در خانه محصولاتی مانند قهوه و پرتقال را استشمام کنند تا میزان درک بویایی مشخص شود.

یک علامت دیگر کووید-۱۹ نیز وجود دارد که آن را از آنفلوآنزا متمایز می‌کند و این مورد تنگی نفس یا تنفس دشوار است. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات‌متحده از دست دادن بو و تنگی نفس در حال حاضر دو علامتی هستند که این بیماری را از آنفلوآنزا متمایز کرده است.

بر اساس نتایج منتشرشده یک تحقیق، نیمی از بیماران با موارد شدید بیماری ممکن است حدود یک هفته پس از شروع علائم دچار تنگی نفس شوند. این علامت نشان‌دهنده یک مسئله تنفسی شدید است که ممکن است بیماران به اکسیژن درمانی و حتی یک دستگاه تنفس نیاز داشته باشند.

شما باید عادات تنفسی خود را بررسی کنید و به دنبال افزایش میزان آن باشید. نرخ‌های طبیعی، بین ۱۲ تا ۱۶ تنفس در دقیقه است. شما با وسیله‌ای به نام پالس اکسیمتر در خانه می‌توانید از طریق تنفس، بیماری کووید-۱۹ یا آنفلوآنزا را تشخیص دهید. هنگامی‌که دستگاه  مقادیر غیرطبیعی شناسایی کرد، باید با پزشک خود تماس بگیرید. میزان طبیعی باید بین ۹۴ تا ۱۰۰ باشد، میزان کمتر ممکن است اولین علائم هیپوکسمی را ایجاد کند، زیرا اکسیژن کافی در عروق  عبور نمی‌کند.

به‌طورمعمول، تنها مشکلات تنفسی نیست  و شما باید علائم دیگری را که با آنفلوآنزا و ویروس کرونا مشترک است را بررسی کنید که شامل تب و لرز، سرفه، بدن‌درد، خستگی، تهوع و اسهال است.

بااین‌حال، همه بیماران  کووید-۱۹ علائم یکسانی ندارند و ممکن است مواردی وجود داشته باشد که افراد دچار از دست دادن بویایی و تنگی نفس نشوند و ممکن است که به ویروس کرونا آلوده باشند و  نه یک نوع آنفلوانزا.

به‌محض بروز علائم، ابتدا باید کووید-۱۹ را در راس قرار دهید و فکر کنید ممکن است به آن مبتلا باشید. به‌این‌ترتیب، وقتی مجبور هستید از خانه خارج شوید، فاصله اجتماعی با دیگران را رعایت کنید. همچنین برای کاهش خطر انتقال ویروس به سایر اعضای خانواده همیشه ماسک صورت استفاده کنید. آزمایش آنفلوآنزا و کووید-۱۹ باید در اولویت باشند، به‌خصوص اگر علائم بدتر شوند.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما