آماری شوکه کننده از ابتلای ایرانیان به آلزایمر
رویداد۲۴ رئیس انجمن آلزایمر ایران از آلزایمر به عنوان پنجمین بیماری مرگ بار جهان نام برد و گفت: هر هفت دقیقه یک ایرانی مبتلا به آلزایمر میشود.
معصومه صالحی روز دوشنبه به مناسبت فرارسیدن ۲۱ سپتامبر(۳۱ شهریور) روز جهانی آلزایمر در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: حدود ۷۵۰ هزار نفر در کشور مبتلا به آلزایمر هستند و با رشد جمعیت سالمندی، این رقم افزایش می یابد.
وی اظهار داشت: باید درباره آلزایمر بدون شرم صحبت کنیم زیرا این بیماری خاموش که با زوال عقل همراه است، علاوه بر آسیب به وضعیت سلامت روان فرد مبتلا و افزایش افسردگی، هزینه های درمانی زیادی را نیز به سیستم بهداشت و درمان کشور تحمیل می کند.
صالحی با بیان اینکه آگاهی های مردم درباره آزایمر باید افزایش یابد، ادامه داد: اگر درباره این بیماری اطلاع رسانی گسترده ای انجام شود، مبتلایان به آن زودتر شناسایی و تشخیص داده می شوند و با بالا رفتن کیفیت زندگی آنها، ۴۰ درصد از روند مبتلایان به آلزایمر کاسته می شود.
بیشتر بخوانید: عوارض جدید کرونا: بیماران دچار فراموشی میشوند
وی با بیان اینکه ژنتیک ۱۰ تا ۱۵ درصد در ابتلا به آلزایمر نقش دارد، خاطرنشان کرد: این بیماری شناخته شده نیست و به دلیل اختلالات عملکردی که برای بیمار پیش میآید، بیشتر خانوادهها از رفتارهایی مانند تکرار کلمات به طور مداوم، سوالات تکراری و فراموشی متوجه ابتلا به آلزایمر شده و بهداشت روانی آنها نیز در معرض خطر قرار میدهد.
رئیس انجمن آلزایمر ایران گفت: عدم توانایی به یاد آوردن خاطرات نزدیک، مشکل در انجام کارهای عادی، ضعف بیان، گم کردن زمان و مکان، ضعف یا کاهش قضاوت، مشکل در تفکر ذهنی، جابجا گذاشتن اجسام، تغییر در حالات و رفتار، تغییر در شخصیت و از دست دادن انگیزه، نشانههای ابتلای فرد به بیماری آلزایمر است و در صورت مشاهده چهار مورد از این علایم، باید برای پیشگیری از پیشرفت بیماری، به متخصص مغزو اعصاب، روانپزشک یا انجمن آلزایمر مراجعه کرد.
صالحی، ورزش و تحرک بدنی را در پیشگیری از آلزایمر مفید دانست و به سالمندان توصیه کرد در روزهای کرونایی در منزل نرمش و پیاده روی انجام دهند تا با خون رسانی به مغز مانع از ابتلا به آلزایمر شوند.
وی با بیان اینکه آلودگی های صوتی نیز موجب اختلال شنوایی می شود، افزود: این اختلال در بروز آلزایمر تاثیرگذار است و باید توجه به سلامت جسم و روان در اولویت افراد جامعه قرار گیرد تا بتوانیم مانع از ابتلا آن در دوره سالمندی شویم.