تاریخ انتشار: ۱۰:۵۲ - ۱۵ مهر ۱۳۹۹

اعتراض‌ها‌ به نتایج انتخابات قرقیزستان/ معترضان رئیس‌جمهور سابق را آزاد کردند

معترضان در بیشکک، خواستار استعفای جینبکف، رئیس‌جمهوری نزدیک به روسیه و برگزاری مجدد انتخابات شدند.
اعتراضات در قرقیزستان
رویداد۲۴ معترضان به نتیجه انتخابات پارلمانی در قرقیزستان پس از آنکه در جریان تظاهرات با پلیس درگیر شدند به دفتر ریاست جمهوری و ساختمان پارلمان هجوم بردندد و از سوی دیگر رئیس جمهور سابق را از زندان آزاد کردند.
 
 معترضان عصر روز دوشنبه 14 مهر 99 به خیابان‌های بیشکک، پایتخت، ریختند و خواستار استعفای سورنبای جینبکف، رئیس جمهوری نزدیک به روسیه و برگزاری مجدد انتخابات شدند.

پلیس با استفاده از خودروهای آب‌پاش، نارنجک‌های بی‌حس کننده و گاز اشک‌آور سعی در متفرق کردن معترضان داشت با این حال معترضان در نهایت توانستند از ورودی مکانی که دفتر ریاست جمهوری و همچنین ساختمان پارلمان قرار دارد عبور کنند و وارد آن شوند.
 
قرقیزستان

همزمان جمعیتی حدود ۲ هزار نفر با زور وارد ساختمان کمیته امنیت ملی که در همان محدوده قرار دارد، شدند و الماس‌بیگ آتامبایف، رئیس جمهور سابق را که در این مکان نگهداری می‌شد آزاد کردند.

عادل تورودوکوف، کنشگر و متحد آتامبایف که شاهد آزادی رئیس جمهور سابق بود گفت که آقای آتامبایف بدون زور و یا استفاده از هرگونه سلاح آزاد شد و مقام‌های امنیت ملی تلاش نکردند که معترضان را متوقف کنند. وی افزود: «آن‌ها تسلیم شدند.»

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که اتامبایف ۶۴ ساله پس از خروج از زندان از هوادارانش تشکر کرد. وی در حال گذراندن حکم ۱۱ سال زندان خود برای نقشش در آزاد کردن عزیز باتوکایف، رئیس یکی از گروه‌های جنایتکار محلی بود.

آقای اتامبایف زمانی به سورنبای جینبکف جانشینش نزدیک بود اما این دو اندکی پس از پیروزی آقای جینبکف ۶۱ ساله در آخرین انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۱۷ از یکدیگر فاصله گرفتند.

هر دو نفر به‌عنوان متحدان وفادار روسیه شناخته می‌شوند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه سال گذشته سعی در ایجاد آشتی بین این دو نفر را داشت اما نتوانست مانع بازداشت آتامبایف شود.

قرقیزستان
 
نتایج اعلام شده انتخابات پارلمانی قرقیزستان به نفع رئیس جمهور کنونی رقم خورد به طوریکه تنها چهار حزب از ۱۶ حزب شرکت کننده در انتخابات توانستند به حد نصاب هفت درصدی برای راهیابی به پارلمان برسند و از این چهار حزب، سه حزب نزدیک به آقای جینیکف هستند.

تظاهرات دوشنبه عصر با فراخوان احزاب مخالف شکل گرفت و در ابتدا آرام و مسالمت‌آمیز بود اما زمانیکه معترضان تلاش کردند خود را به ساختمان اصلی مقر دولت معروف به «کاخ سفید» برسانند پلیس سعی در متفرق کردن آن‌ها داشت و اعتراض‌ها شدت گرفت.

مقام‌های حوزه درمان قرقیزستان اعلام کردند که دست‌کم ۱۲۰ نفر به دلیل جراحت به بیمارستان منتقل شدند و تحت درمان هستند.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه ارتباط های تلفن همراه و اینترنت گوشی‌های هوشمند شب گذشته همزمان با اوج گرفتن اعتراض‌ها ضعیف شد و دسترسی برخی نیز به طور کلی قطع شده بود.

شاهدان به خبرگزاری فرانسه گفتند که صاحبان مغازه‌ها در حوالی مکان تجمع معترضان به دلیل احتمال غارت مغازه، کالاهای خود را از فروشگاه تا جاییکه می‌توانستند جمع آوری کردند.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: قرقیزستان
نظرات شما