تاریخ انتشار: ۰۰:۰۱ - ۰۷ آبان ۱۳۹۹

دستور تهیه ترشی مخلوط خانگی خوشمزه

ترشی مخلوط خانگی یکی از ترشی‌های پر طرفدار می‌باشد که با رعایت نکات تهیه “ترشی مخلوط” می‌توانید به سادگی یک ترشی خوشمزه تهیه کنید.

ترشی مخلوط خانگی

رویداد۲۴  در فصل پاییز و زمستان یکی از چاشنی‌هایی که پای ثابت سفره اکثر ایرانی‌ها است ترشی مخلوط است. این ترشی خوشمزه و محبوب بسیار آسان تهیه می‌شود و با رعایت نکاتی که در این آموزش گفته شده می‌توانید ترشی خوشمزه‌ای تهیه کنید.

مواد لازم برای ترشی مخلوط:


گل کلم:۲ کیلو
هویج:نیم کیلو
خیار:نیم کیلو
کرفس:نیم کیلو
بادمجان:۸۰۰ کیلو
سیب زمینی ترشی:۳۰۰ گرم
پیاز ریز:۴۰۰ گرم
سیر:۴۰۰ گرم
فلفل سبز:به مقدار لازم
سبزی ترشی شامل مرزه، شوید ترخون، نعنا و برگ کرفس:۴۰۰ گرم
ادویه ترشی شامل زردچوبه، فلفل، گلپر و نمک:به مقدار لازم
سرکه قرمز:به مقدار کافی
موسیر:۳۰۰ گرم
نعنا و شوید خشک:در صورت تمایل
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوشمزه‌ترین زیتون پرورده گیلانی

طرز تهیه ترشی مخلوط مجلسی:

ابتدا ته گل کلم را جدا کرده و آن را به اندازه‌های دلخواه خرد کنید و داخل تشت آب بریزید تا آلودگی‌های آن از بین برود سپس داخل آبکش بریزید تا آب اضافی اش برود. هویج‌ها را هم پوست گرفته خرد کنید، چشم‌های سیب زمینی‌ها را گرفته و خرد نمایید. در ادامه برگ‌های کرفس را جدا کرده و ساقه و برگ را جدا گانه بشویید و خرد کنید. خیار را هم شسته و سپس خرد نمایید. پیاز، سیر و سبزی را هم پاک کرده و بشویید. در مرحله بعد بادمجان‌ها را در ابعاد دلخواه خرد کرده و اگر دوست دارید پوست آن را بگیرید.

همه سبزیجات را شسته و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی اش خارج سپس برای چند ساعت روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا بخوبی خشک شوند و هیچ گونه آبی نداشته باشند. همه سبزیجات شسته و خشک شده را در یک تشت بزرگ بریزید و ادویه را اضافه کنید و با دست همه مواد را خوب مخلوط کنید. مواد ترشی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و لابه لای آن فلفل سبز و بادمجان پخته شده اضافه کنید. در نهایت سرکه را افزوده درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری نمایید. سرکه را در حدی بریزید که روی مواد را بخوبی بپوشاند.

نکات مهم تهیه ترشی مخلوط:

بادمجان‌ها را بعد از شستن و خشک کردن با یک لیوان سرکه بپزید نیاز نیست بادمجان را کاملا بپزید همین که کمی نرم شود کافی است. اگر برای تهیه ترشی از موسیر خشک استفاده میکنید ابتدا آن را بشویید وسپس برای ۱ الی ۲ ساعت با آب ولرم بخیسانید و سپس آب آن را گرفته و با سایر مواد مخلوط کنید.
حتما گل کلم‌ها را بعد از شستن کامل خشک کنید تا مانع از کپک زدن آن شود.
برای این میزان مواد ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید تا ترشی شل نشود.
برگ‌های تازه و جوان کرفس را به همراه سبزی ترشی خرد کرده و روی یک پارچه پهن کنید تا آب آن گرفته شود سپس به ترشی اضافه کنید.
استفاده از شوید و نعنای خشک عطر و بوی بی نظیری به ترشی می‌دهد.
استفاده از سبزی‌های گفته شده در مقاله سلیقه‌ای است و اگر تمایل داشتید می‌توانید از سبزی‌های دیگر هم استفاده کنید.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما