تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۱۱ آبان ۱۳۹۹

کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری تصویب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری را تصویب کردند. جزییات این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون شورا‌ها ارجاع شد.
 طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری
رویداد۲۴ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در دستور کار روز یکشنبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و نمایندگان با رای ۱۶۰ رای موافق، ۷۲ رای مخالف و ۸ رای ممتنع با کلیات این طرح موافقت کردند و جزییات این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی ارجاع شد.

جزییات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری

«احمد نادری» نماینده مردم تهران در جریان بررسی این طرح اظهار داشت: نکته مثبت این طرح این است که هر فردی نمی‌تواند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. اما عیب آن این است که در این زمان که کشور در مشکلات معیشتی قرار دارد و همه مردم چشم به مجلس انقلابی دوختند که مشکلات آن‌ها حل شود آیا الحاق ماده به انتخابات ریاست جمهوری واجب است؟

طرح اصلاح قانون انتخابات شائبه مهندسی انتخابات بیشتر می‌کند

وی افزود: این طرح شائبه مهندسی کردن انتخابات ریاست جمهوری از سوی رسانه‌ها و کارشناسان را به ما نمایندگان بیشتر می‌کند و سوال این است که چرا باید مجلس انقلابی کاری کند که این اتهام به‌آن وارد شود؟

«سید کاظم دلخوش اباتری» نماینده مردم صومعه سرا هم با بیان اینکه این طرح در مواد مختلف مغایر از جمله نحوه ثبت نام نمایندگان مغایربا قانون اساسی است، گفت: اینکه شورای نگهبان زودتر از زمان ثبت نام به موضوع ورود پیدا کند، مخالف روح انتخابات است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: ما اکنون در مشکلات معیشتی کشور در بحران هستیم و دراین زمان نیازی به ارائه این طرح نیست.

«حبیب اله دهمرده» نماینده مردم زابل در مجلس در موافقت این طرح گفت: بهتر است به کلیات این طرح رای داده شود، ولی در جزئیات می‌توان اصلاحات را انجام داد. زیرا بعضی از مسائل گفته شده در طرح حالت کیفی دارد.

«سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی» نماینده مردم تبریز هم در موافقت این طرح گفت: زمان تصویب این طرح دیر هم شده است و پیش از این در مجلس هشتم طرحی در این زمینه داده شده بود.

وی افزود: یادمان نرفته که پیش از این در زمان انتخابات ریاست جمهوری دنیا چگونه ما را مضحکه و نگاه می‌کرد و افرادی برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام می‌کردند و از عملکرد خود کلیپ می‌ساختند.
بیشتر بخوانید: حمله میرسلیم به دولت و تهدید وزرای روحانی / پیشنهادات مجلس را بپذیرید تا به سوال و استیضاح کشیده نشود

طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری شائبه سیاسی ندارد

نماینده مردم تبریز تصریح کرد: دوستان می‌گویند که مشکلات اقتصادی در کشور اولویت است. مگر امروز مجلس طرح یارانه‌ای کالا‌های اساسی را تصویب نکرد؟ اینکه می‌گویند شائبه سیاسی است، نه اینگونه نیست و هر طرحی موافق و مخالف دارد.

وی خاطرنشان کرد: البته باید در این طرح اصلاحاتی باید صورت بگیرد و سن کمتر شود و همه استانداران هم در نظر گرفته شوند و افراد زبده و روزنامه نگاران برجسته و شخصیت‌های حقوقی و فعال نیزتوانایی ثبت نام داشته باشند.

حجت الاسلام «نصرالله پژمان فر» نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس نیز در مخالفت با این طرح اظهار داشت: این طرح هر چند در جهت حل مشکلات نظام است، اما موضوع این است که این طرح توانایی حل مشکلات را ندارد.

وی تصریح کرد: صف طویلی از مردم که در زمان ثبت نام برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ایجاد می‌شود مشکل حادی نیست. زیرا همه این افراد توسط شورای نگهبان کنار زده می‌شوند. اما مشکل همان ۱۰ تا ۱۲ نامزد مهمی است که در آخر ثبت نام می‌کنند و شورای نگهبان برای تایید صلاحیت آن‌ها مشکل دارد.

نماینده مردم مشهد افزود: بایدصلاحیت‌های کیفی را رعایت کنیم و سوال این است که سوابق کمی مانند سن ومدرک تحصیلی مشکل را می‌کند؟ زیرا در این طرح به موضوع کمی پرداخته شده و این طرح نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه سبب ابهام می‌شود.

پژمان فر با بیان اینکه چرا باید فقط سرلشکر بتواند برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کند، ولی سرتیپ امکان ثبت نام ندارد، تصریح کرد: بهتر است شائبه سیاسی کاری را در مجلس تقویت نکنیم و پیشنهاد می‌دهیم بعد از انتخابات ۱۴۰۰ به این موضوع پرداخته شود.

«جلال محمود زاده» نماینده مهاباد نیز به عنوان نماینده موافق این طرح در سخنانی اظهار داشت: باید کاری کنیم که افرادی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند که توانایی حل مشکلات را داشته باشند.

وی افزود: باید افرادی برای انتخابات شرکت کنند که در شائن مردم ایران باشند و اگر اجازه بدهیم تعداد زیادی برای انتخابات ثبت نام کند این هزینه مالی برای دولت دارد. البته این طرح ایراداتی دارد که باید اصلاح شود.

«محمد جواد کولیوند» قائم مقام وزیرکشور در امور مجلس به عنوان نماینده دولت و مخالف این طرح گفت: لایحه جامع انتخابات در مجلس قبلی درباره انتخابات توسط دولت به مجلس داده شد. از طرفی در اصل ۱۱۵ شرایط نامزد‌های ریاست جمهوری داده شده است و در آن عنوان شده تشخیص رجل مذهبی و مدیر و مدبر بودن بر عهده شورای نگهبان است.

وی افزود: بر این اساس نظر شورای نگهبان می‌تواند در تفسیر این موارد را عنوان کند و این طرح مغایر اصل ۱۱۰ قانون اساسی نیز می‌باشد و از طرفی اختیارات شورای نگهبان را کم می‌کند.

کولیوند خاطرنشان کرد: اینکه وزارت کشور مکلف برای موضوع الکترونیکی کردن انتخابات ریاست جمهوری است مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی است و بهتر است مجلس به جای پرداختن به این طرح لایحه دولت را در دستور کار قرار دهد.

«علی حدادی» سخنگوی کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی نیز دراین باره یادآور شد: نماینده دولت در تمام فرایند اصلاح قانون حضور داشتند و در جلسات مختلف نظر کارشناسی دادند و مخالفت دولت با طرح عجیب است.

وی افزود: اینکه هر فردی از مردم ثبت نام کنند قابل قبول نیست و باید افراد با برنامه برای این موضوع اجازه ثبت نام داشته باشند. زیرا مردم از ما می‌خواهند فردی به عنوان رییس جمهور انتخاب شود که توانایی لازم را داشته باشد. البته بهتر است کلیات طرح تصویب شود و جزئیات آن در کمیسیون بررسی و در صحن رای گیری شود.
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما