نقش ویتامین و پروبیوتیک در بهبود کرونا
یک متخصص تغذیه، با بیان اینکه هنوز ویژگیهای ویروس کرونا شناخته شده نیست و نمیتوان با قاطعیت درباره عوارض آن سخن گفت، اظهار کرد: مصرف خودسرانه مکملهای ویتامینی و پروبیوتیکها برای تقویت سیستم ایمنی توصیه نمیشود.
رویداد۲۴دکتر مرجان مهدوی روشن ، با اشاره به نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی به ویژه در ایام کرونا، اظهار کرد: سیستم ایمنی فرد مبتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا یا کرونا ضعیف میشود و بدنش تحلیل میرود لذا باید دریافت مناسب مواد غذایی داشته باشد.
وی اولین و مهمترین راهکار برای بیمار مبتلا به کرونا را مصرف مایعات و نوشیدنیهای گرم دانست و افزود: مایعات باید به صورت آب جوشیده گرم، چای، شیر گرم و سوپ مصرف شود تا بتواند به بهبودی بیمار کمک کند. در واقع افزایش حجم دریافت مایعات در این ایام خیلی مهم است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با بیان اینکه در ایام شیوع کرونا به ویژه مبتلایان از مصرف غذاهای مضر پرهیز کنند، گفت: مصرف چربیها و روغنها و سرخ کردنیها در برنامه غذایی محدود شود و سعی کنید غذاهای پخته شده و یا کم روغن استفاده کنید.
مهدوی روشن، بی اشتهایی را یکی از عوارض بیماریهای ویروسی مانند کرونا دانست و تصریح کرد: افراد مبتلا به دلیل شرایط بیماری اشتهایی برای خوردن وعدههای غذایی ندارند لذا توصیه میشود در طول روز حجم وعدهها را کم و تعداد وعدهها را بیشتر کنید و همان مقدار مواد غذایی روزانه را در چندین وعده بخورید. همچنین مایعات، میوه و سبزی جات نیز در طول روز پخش شود و به یکباره در حجم زیاد مصرف نشود.
وی با اشاره به تاثیر سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا بر روی مسیرهای تنفسی و تارهای صوتی، عنوان کرد: در ایام بیماری از مصرف غذاهای ترش و چرب اجتناب کنید و بیشتر حبوبات پخته شده را در برنامه غذایی خود بگنجانید. همچنین مصرف مایعات سرد و خنک نیز توصیه نمیشود.
بیشتر بخوانید: اشتباههایی که ابتلا به کرونا را افزایش میدهند
این متخصص تغذیه، یکی از عملکردهای ویتامین «C» را در تقویت سیستم ایمنی دانست و اضافه کرد: اگر فردی دچار بیماری کرونا شود، سیستم ایمنی او تحت تاثیر قرار میگیزد لذا مصرف ویتامین «C» میتواند در به دست آوردن سلامتی فرد کمک کند، اما افراد سالم سعی کنند مکمل نخوردند و نیاز بدنشان را از طریق منابع غذایی دریافت کنند.
وی منبع دریافت ویتامین «C» را هم قرصهای مکمل و هم مواد غذایی دانست و ادامه داد: مرکبات، کیوی، گوجه فرنگی و... سرشار از ویتامین «C» هستند لذا فردی که وضعیت تغذیهای مناسبی دارد و میتواند مواد غذایی مذکور را مصرف کند، مکمل مصرف نکند.
مهدوی روشن، ضعف شدید جسمانی را یکی دیگر از عوارض ابتلا به کرونا دانست و یادآور شد: چنین افرادی نیازمند مکمل ویتامین «C» هستند، اما حتما باید با دستور پزشک و براساس شدت بیماری باشد.
این متخصص تغذیه، با بیان اینکه هنوز ویژگیهای ویروس کرونا شناخته شده نیست و نمیتوان با قاطعیت درباره عوارض آن سخن گفت، اظهار کرد: مصرف خودسرانه مکملهای ویتامینی و پروبیوتیکها برای تقویت سیستم ایمنی توصیه نمیشود.
وی از دیگر عوارض بیماری کرونا را اختلالات گوارشی دانست و تصریح کرد: پروبیوتیکها علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، به دستگاه گوارش کمک میکنند لذا بهتر است از غذاهای حاوی پروبیوتیک استفاده کنیم و به سمت مکمل آن نرویم.
مهدوی روشن، فراوردههای لبنی را حاوی پروبیوتیک دانست و گفت: استفاده از لبنیاتی که پروبیوتیک به آنان اضافه شده، توصیه میشود، اما هنوز یافتههای علمی نظری درباره تاثیر مصرف مکمل پروبیوتیک بر تقویت سیستم ایمنی ندارد.
وی با تاکید بر لزوم مصرف مناسب میوه و سبزی و لبنیات کم چرب در طول روز، خاطرنشان کرد: در این ایام از مصرف لبنیات سنتی پرهیز کنید، زیرا این نوع لبنیات آلودگیهایی به همراه دارند که مصرف آنان ضعف سیستم ایمنی را ایجاد میکند.
این متخصص تغذیه، با بیان اینکه مواد غذای خام به دلیل تماس با آلودگیهای تنفسی و دستی امکان انتقال ویروس کرونا را دارند، عنوان کرد: کرونا بر اثر حرارت بالای ۷۰ درجه سانتی گراد از بین میرود، اما اگر ماده غذایی در تماس با فرد آلوده باشد، میتواند موجب انتقال ویروس شود لذا مواد غذایی قابل حرارت دادن را حتما قبل از مصرف گرم کنید؛ البته فریز کردن مواد غذایی نیز موجب از بین رفن کرونا نمیشود، زیرا این ویروس در سرما ماندگاری دارد.
وی اولین و مهمترین راهکار برای بیمار مبتلا به کرونا را مصرف مایعات و نوشیدنیهای گرم دانست و افزود: مایعات باید به صورت آب جوشیده گرم، چای، شیر گرم و سوپ مصرف شود تا بتواند به بهبودی بیمار کمک کند. در واقع افزایش حجم دریافت مایعات در این ایام خیلی مهم است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با بیان اینکه در ایام شیوع کرونا به ویژه مبتلایان از مصرف غذاهای مضر پرهیز کنند، گفت: مصرف چربیها و روغنها و سرخ کردنیها در برنامه غذایی محدود شود و سعی کنید غذاهای پخته شده و یا کم روغن استفاده کنید.
مهدوی روشن، بی اشتهایی را یکی از عوارض بیماریهای ویروسی مانند کرونا دانست و تصریح کرد: افراد مبتلا به دلیل شرایط بیماری اشتهایی برای خوردن وعدههای غذایی ندارند لذا توصیه میشود در طول روز حجم وعدهها را کم و تعداد وعدهها را بیشتر کنید و همان مقدار مواد غذایی روزانه را در چندین وعده بخورید. همچنین مایعات، میوه و سبزی جات نیز در طول روز پخش شود و به یکباره در حجم زیاد مصرف نشود.
وی با اشاره به تاثیر سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا بر روی مسیرهای تنفسی و تارهای صوتی، عنوان کرد: در ایام بیماری از مصرف غذاهای ترش و چرب اجتناب کنید و بیشتر حبوبات پخته شده را در برنامه غذایی خود بگنجانید. همچنین مصرف مایعات سرد و خنک نیز توصیه نمیشود.
بیشتر بخوانید: اشتباههایی که ابتلا به کرونا را افزایش میدهند
این متخصص تغذیه، یکی از عملکردهای ویتامین «C» را در تقویت سیستم ایمنی دانست و اضافه کرد: اگر فردی دچار بیماری کرونا شود، سیستم ایمنی او تحت تاثیر قرار میگیزد لذا مصرف ویتامین «C» میتواند در به دست آوردن سلامتی فرد کمک کند، اما افراد سالم سعی کنند مکمل نخوردند و نیاز بدنشان را از طریق منابع غذایی دریافت کنند.
وی منبع دریافت ویتامین «C» را هم قرصهای مکمل و هم مواد غذایی دانست و ادامه داد: مرکبات، کیوی، گوجه فرنگی و... سرشار از ویتامین «C» هستند لذا فردی که وضعیت تغذیهای مناسبی دارد و میتواند مواد غذایی مذکور را مصرف کند، مکمل مصرف نکند.
مهدوی روشن، ضعف شدید جسمانی را یکی دیگر از عوارض ابتلا به کرونا دانست و یادآور شد: چنین افرادی نیازمند مکمل ویتامین «C» هستند، اما حتما باید با دستور پزشک و براساس شدت بیماری باشد.
این متخصص تغذیه، با بیان اینکه هنوز ویژگیهای ویروس کرونا شناخته شده نیست و نمیتوان با قاطعیت درباره عوارض آن سخن گفت، اظهار کرد: مصرف خودسرانه مکملهای ویتامینی و پروبیوتیکها برای تقویت سیستم ایمنی توصیه نمیشود.
وی از دیگر عوارض بیماری کرونا را اختلالات گوارشی دانست و تصریح کرد: پروبیوتیکها علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، به دستگاه گوارش کمک میکنند لذا بهتر است از غذاهای حاوی پروبیوتیک استفاده کنیم و به سمت مکمل آن نرویم.
مهدوی روشن، فراوردههای لبنی را حاوی پروبیوتیک دانست و گفت: استفاده از لبنیاتی که پروبیوتیک به آنان اضافه شده، توصیه میشود، اما هنوز یافتههای علمی نظری درباره تاثیر مصرف مکمل پروبیوتیک بر تقویت سیستم ایمنی ندارد.
وی با تاکید بر لزوم مصرف مناسب میوه و سبزی و لبنیات کم چرب در طول روز، خاطرنشان کرد: در این ایام از مصرف لبنیات سنتی پرهیز کنید، زیرا این نوع لبنیات آلودگیهایی به همراه دارند که مصرف آنان ضعف سیستم ایمنی را ایجاد میکند.
این متخصص تغذیه، با بیان اینکه مواد غذای خام به دلیل تماس با آلودگیهای تنفسی و دستی امکان انتقال ویروس کرونا را دارند، عنوان کرد: کرونا بر اثر حرارت بالای ۷۰ درجه سانتی گراد از بین میرود، اما اگر ماده غذایی در تماس با فرد آلوده باشد، میتواند موجب انتقال ویروس شود لذا مواد غذایی قابل حرارت دادن را حتما قبل از مصرف گرم کنید؛ البته فریز کردن مواد غذایی نیز موجب از بین رفن کرونا نمیشود، زیرا این ویروس در سرما ماندگاری دارد.
منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط