تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۲۶ آبان ۱۳۹۹

مهاجرت به شهر از دلایل کاهش فرزندآوری در دهه‌های اخیر

نسبت جمعیت شهرنشین کشور از ۳۱.۴درصد در سال ۱۳۳۵ به ۷۴.۰درصد در سال ۱۳۹۵ افزایش پیدا کرده است؛ بنابر مطالعات جمعیت‌شناسی کاهش محسوس الگوی زندگی روستایی و الزامات الگوی شهرنشینی یکی از دلایل کاهش فرزندآوری در دهه‌های اخیر بوده است.

 دلایل کاهش فرزندآوری

رویداد۲۴ آخرین سرشماری نفوس و مسکن در آبان سال 1395 انجام شده است، آمار به‌دست‌آمده در این سرشماری نشان‌دهنده افزایش روند شهرنشینی در ایران است.

نمودار زیر تغییرات نسبت جمعیت روستایی و شهری کشور را از سال 1335 تا 1395 نشان می‌دهد؛ در سال 1335، 68.6 درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می‌کردند؛ نسبت مذکور از تقسیم تعداد جمعیت شهر یا روستا به کل جمعیت ضربدر 100 به دست می‌‌آید.


بیشتر بخوانید: بحرانی خطرناک‌تر از کرونا در انتظار ایرانی‌ها؛ سونامی پیری جمعیت در راه است



مهاجرت به شهرها یکی از دلایل کاهش فرزندآوری در دهه‌های اخیر

بر این اساس، در بازه زمانی مذکور جمعیت شهرنشین کشور از نسبت 31.4 درصد به 74.0 در سال 1395 افزایش پیدا کرده است؛ بنا بر مطالعات جمعیت‌شناسی کاهش محسوس الگوی زندگی روستایی و الزامات الگوی شهرنشینی یکی از دلایل کاهش فرزندآوری در دهه‌های اخیر بوده است.

گفتنی است که  آخرین آمارهای منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران از رسیدن نرخ باروری به حدود 1.74 فرزند برای خانواده‌های ایرانی خبر می‌دهد و بنا بر آخرین آمار ثبت احوال در سال 1398 این شاخص 1.6 فرزند برای کل جمعیت مقیم کشور محاسبه شده است.

منبع: تسنیم
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما