تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۲۸ آبان ۱۳۹۹

قوانین درباره ارثیه مادر چه می‌گویند؟

موضوع ارثیه از مسائل مهمی است که درباره آن سوالات بسیاری وجود دارد. اما و اگرها در خصوص ارث زمانی بیشتر می‌شود که وارث یا مورث زن باشد. یکی از سوالات رایج درخصوص ارثیه مربوط به ارث بردن فرزندان از مادر است.

مشاوره حقوقی آنلاین/ قوانین درباره ارثیه مادر چه می‌گویند؟

رویداد۲۴ میزان ارث بری فرزندان از مادر خود سوال خیلی از افراد است به طور کلی میزان سهم الارث پسر‌ها دو برابر دختر‌ها می‌باشد چه این ارثیه از سمت مادر باشد چه از سمت پدر تفاوتی نمی‌کند. نظر به اینکه سئوالات زیادی در ارتباط با قانون ارث از مادر و نکات حقوقی آن مطرح می‌شود در این مطلب قاعده کلی تقسیم ارث را مختصرا بررسی خواهیم نمود.

نحوه تقسیم ارث مادر بین فرزندان

با توجه به ماده ۹۰۷ قانون مدنی در مورد ارث بردن فرزندان از مادر: چنانچه مادری فوت کند و ابوین او (پدر و مادر) نیز فوت کرده باشند و یک یا چند فرزند داشته باشد ترکه مادر به شرح ذیل بین وارث تقسیم می‌شود:

چنان چه فقط یک فرزند داشته باشد چه پسر باشد چه دختر باشد تمام ترکه مادر به او می‌رسد.

اگر اولاد متعددی داشته باشد که همه پسر باشد یا همه دختر ترکه مادر با السویه بین آن‌ها تقسیم می‌شود.

اگر اولاد متعددی داشته باشد و بعضی از آن‌ها پسر و بعضی از آن‌ها دختر باشند پسر دو برابر دختر ارث می‌برد.

تقسیم ارث طلا

معمولا ارث طلا ازمتوفی زن برجا میماند اما ممکن است هر متوفایی اموال او شامل مقداری طلا باشد.

طلا یک کالای زینتی است که معمولا از متوفای زن بر جا می‌ماند. مردم عموما بر این باورند که، این طلا‌ها سهم دختران متوفی می‌شود و پسران و دیگر وراث سهمی از آن نخواهند برد.اما طبق قانون وراثت طلا نیز جزء اموالی می‌باشد که باید تقسیم آن به صورت قانونی و بر اساس طبقات ارث انجام می‌شود.

طلای مربوط به متوفی مانند دیگر اموال وی اگر فقط یک وارث وجود داشته باشد به همان وارث خواهد رسید، اما اگر افراد طبقات تقسیم بندی سه گانه وراث در قید حیات باشند به نسبت سهم شان بین آن‌ها تقسیم می‌شود.


بیشتر بخوانید: مشاوره حقوقی آنلاین/ نکات حقوقی مهم درباره طلاق توافقی

شاوره حقوقی آنلاین/آیا تصادف منجر به فوت توسط راننده بدون گواهینامه قتل عمد است؟



لازم به توضیح است که اگر طلایی که در اختیار زن قرار دارد و در تملک او بوده و همسرش به عنوان هدیه به وی واگذارکرده مورد وصیت قرار گیرد یک سوم از آن به نفع وارث تقسیم می‌شود.

اما اگر به عنوان امانت بوده است دیگر مورد وصیت در موردآن‌ها قبول نخواهد بود و مانند دیگر اموالی که از متوفی مانده بین وراث به نسبت سهمشان تقسیم می‌شود.

قانون تقسیم ارث مادر بین فرزندان همانطور که مطرح شده است:

پسر دو سهم و دختر یک سهم است. فتوای فق‌های قدیمی و جدید شیعه نیز همین است.

حال اگر وراث چند برادر امی یا چند خواهر امی یا چند برادر و خواهر امی باشند ترکه بین آن‌ها بالسویه تقسیم می‌شود، یعنی اگر از طبقه اول ارث کسی نباشد و نوبت به طبقه دوم ارث مثل خواهر و برادر برسد اگر خواهر و برادر مادری باشند بین آن‌ها ارث مساوی تقسیم می‌شود.

تقسیم ارث زن بدون فرزند

اگر زن از دنیا برود و فرزندی نداشته باشد یک دوم اموال وی متعلق به همسرش خواهد بود و مابقی ارث و اموال بین بقیه وراث که در طبقات سه گانه وراث قرار دارند تقسیم می‌گردد.

حال اگر زن فوت کند و فرزند داشته باشد و همسر وی نیز در قید حیات باشد، یک چهارم اموال به شوهرش و مابقی بین اولاد وی تقسیم خواهد گردید.

برخلاف اینکه اگر زن فوت کند و به جز شوهرش وارثی نداشته باشد همه ارث به شوهر خواهد رسید

اگر مردی فوت کند و به جز زنش وارثی نداشته باشد فقط یک چهارم اموال وی به زن خواهد رسید و مابقی سهم حاکم شرع خواهد بود.

یکی از مشکلات این روزهای مردم روند طولانی مراجعه به مراکز حقوقی برای دریافت مشاوره است؛ برای رفع این مشکل می‌توان از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کرد.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما