تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۰۸ دی ۱۳۹۹

چگونه از زمستان کرونایی عبور کنیم؟

روزهای سرد سال از راه می‌رسد و مردم برای در امان ماندن از ویروس چموش و کشنده کرونا، باید سرما را به جان بخرند.

راه های پیشگیری از ویروس کرونا

رویداد۲۴ وضعیت کشور به لحاظ کنترل بیماری کرونا در شرایط قابل قبولی قرار دارد و آمار نشان داده است که اعمال محدودیت‌ها از اول آذر ۹۹، توانسته تا حدود زیادی مانع از خطرناک‌تر شدن بیماری شود.

حالا و پس از گذشت یک ماه و چند روز از اول آذر ۹۹، وضعیت شهرهای کرونایی کشور به گونه‌ای است که هیچ نقطه قرمز رنگی نداریم و فعلاً شهرها در دو وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

آن طور که وزیر بهداشت، روز گذشته مطرح کرد، این بود که وضعیت بیماری کرونا در کشور مطلوب است و بهتر از این هم خواهد شد، به شرطی که در رعایت پروتکل‌ها و…، همچنان جدی و سخت گیر باشیم.

در همین حال، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، با بیان اینکه بسیاری از کشورها در مسیر مبارزه با ویروس کرونا دچار مشکلات فراوانی شده‌اند، گفت: نباید این نکته مهم را فراموش کنیم که رفتار ویروس کرونا کاملاً به رفتار جامعه بستگی دارد، یعنی هر جامعه‌ای که در برابر شیوع ویروس کرونا دچار سهل انگاری و عادی انگاری شده، بیماری شیوع بیشتری پیدا کرده است. بنابراین، مجموعه‌ای از شرایط و رفتارها در عملکرد ویروس کرونا مؤثر است و مداخلات حاکمیتی چه در نظام سلامت و چه دولت‌ها بر همین اساس طرح ریزی می‌شود.

وی تاکید کرد: شیب نزولی کرونا بسیار شکننده و ناپایدار است و با عادی انگاری شرایط به سرعت به وضعیت قبل بر می‌گردیم.


بیشتر بخوانید: ۷ علامت کرونا که نیازمند واکنش فوری هستند


بر اساس گزارش‌های وزارت بهداشت، تا روز گذشته ۱۰۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۳۴۰ شهرستان در وضعیت زرد قرار داشتند. در همین حال، روند مرگ و میر بیماران کرونایی در برخی از استان‌ها و شهرستان‌های کشور تا مرز صفر شدن رسیده است.

البته سعید نمکی وزیر بهداشت، روز گذشته از شرایط کرونایی کشور، قدری احساس نگرانی داشت و گفت: در حال حاضر وضعیت کرونایی کشور مطلوب است و به وضعیت مطلوب‌تری نیز می رسیم. همکاران ما نگرانی‌هایی دارند که مبادا مجدد به وضعیت قبلی دچار شویم.

وی افزود: نگرانی ما از ایاب و ذهاب درون شهری، مترو و اتوبوس و همچنین مراسم‌هایی است که در آینده برگزار خواهد شد، مانند قبل با عدم رعایت پروتکل‌ها باعث افزایش آمار مبتلایان نشویم.

حالا به نظر می‌رسد که برخی از هموطنان میل سفر و مسافرت دارند و لحظه شماری می‌کنند که ممنوعیت ترددهای برون استانی بر داشته و آنگاه با خیال راحت سفر کنند. در حالی که بدترین گزینه را برای مقابله با کرونا برگزیده‌اند.

این در حالی است که علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، عنوان داشته است که اگر محدودیت‌ها اجرا نمی‌شد و همکاری خود مردم و کسبه و اصناف نبود و روند بیماری کرونا نزولی نشده بود تا الان ۵۰ هزار نفر بیشتر بستری شده بودند و ۷ هزار و ۵۰۰ مرگ بیشتری داشتیم.

وی با ابراز نگرانی از تراکم جمعیت در وسایل حمل و نقل عمومی، گفت: این را می‌دانیم که زدن ماسک کافی نیست و فاصله گذاری و تهویه مناسب هم باید باشد، اما در این مورد واقعاً راهکاری به جز افزایش ظرفیت‌ها نیست که این مورد با دستور رئیس جمهوری در دستور کار شهرداری و مترو قرار گرفته است.

پیام طبرسی عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، بر این باور است که اگر بتوانیم به سلامت از زمستان عبور کنیم، بهار نسبتاً آرام کرونایی خواهیم داشت و می‌توان امیدوار بود در مهر ۱۴۰۰، شرایط برای زندگی غیر کرونایی فراهم شود.

به نظر می‌رسد در بحبوحه رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اعمال محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های تردد، شرایط به گونه‌ای است که می‌توان امیدوار بود زمستان را بتوان بدون دردسر پشت سر گذاشت و به بهار رسید. فقط اگر تحمل کنیم.

قطعاً فعلاً نمی‌توان به واکسن کرونا دسترسی داشت و بهترین راه پیش رو، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و گوش فرا دادن به توصیه‌ها است. اگر این گونه شود، حتماً شهرها در زمستان سفید خواهند شد و در غیر این صورت، باید منتظر پیک سخت‌تر از پاییز بود.

منبع: مهر
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما