انتخابات ۴۰۰؛ کاندیداها وعده توخالی ندهند
رویداد۲۴ حجت الاسلام محمدحسین موسیپور، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، به تبیین اهمیت و نقش احزاب و عملکرد آنها در سرنوشت سیاسی کشور پرداخت و گفت: بدون شک نقش احزاب و مجموعههای سیاسی در فرآیند برگزاری انتخابات، نقشی تعیینکننده و بسیار مهم است. تشکلها و احزاب سیاسی میتوانند با تبیین شاخصها و ارائه معیارها، هم به مردم در مسیر انتخاب درست و مشارکت هدفمند کمک کنند و هم برای نخبگان و انتخابشوندگان، چشماندازها و اهداف مطلوب را ترسیم کنند و برای کار و تحرک آنها ریلگذاری کنند و به آنان در ایفای موفق و کارآمد وظایفشان یاری برسانند.
وی درباره نحوه ورود کاندیداها و جریانات سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرد: مهمترین مسئله، صداقت در گفتار، صداقت در وعده دادنها و طرح شعارها است. در نظام جمهوری اسلامی، اخلاق محوری مهمترین رکن فعالیت هر سیاستمدار و نخبه سیاسی است. اخلاق سیاسی اسلام و آموزههای دینی به ما این دستور را میدهند که رفتار، گفتار و بیان ما در هر کنش سیاسی و رفتار اجتماعی باید مبتنی بر صداقت باشد.
عضو شورای وحدت اصولگرایان واقعنگری در برنامه، وعده و شعار را ضروری دانست و گفت: کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و طرفداران آنها باید بر اساس نیازهای واقعی جامعه به طرح دیدگاهها، شعارها و وعدههای خود بپردازند. وعدهها، برنامهها و شعارها به گونهای به مردم طرح و عرضه شود که امکان و توان اجرایی شدن آنها وجود داشته باشد.
موسی پور تصریح کرد: آدرس دادنهای غلط، بیان وعدههای توخالی، غیر ممکن و بدون اولویت در زمره اخلاق سیاسی نمیگنجد و به نوعی مردم فریبی و رفتار پوپولیستی به حساب میآید.
کلاه دولت را بیپر میکنند تا انتخابات را از رونق بیندازند
همچنن اعتمادآنلاین نوشت؛ مصطفیهاشمیطبا با بیان آنکه سال گذشته پیش از ایام انتخابات مجلس در اسفند ۹۸ بود که آقای حمید رسایی به صراحت عنوان کرد با نرخ مشارکت پایین اصولگرایان برنده انتخابات هستند؛ گفت: اقلیتی در کشور به دنبال کاهش نرخ مشارکت از طرق مختلف است. تمام این فشارها، تبلیغات و دشنامها به دولت برای بدبینی از نظام است چراکه مردم نظام را از دید دولت میبینند. آنان با تخریب دولت در عمل مردم را به عدم مشارکت در انتخابات ترغیب میکنند.
هاشمیطبا همچنین توضیح داد: گروههایی به صورت رسمی تلاش میکنند مشارکت کم شود و زمانی که دیگر دولت و رئیسجمهور کلاه بیپر داشته باشند مردم هم میگویند چه دولتی چه انتخاباتی!
هاشمیطبا مساله بررسی صلاحیتها و موضوع نظارت استصوابی را عاملی تاثیرگذار در تغییر نرخ مشارکت به شمار آورد و گفت: مساله صلاحیتها عامل دوم موثر در این نرخ است چون اگر قرار بر این باشد که دایره صلاحیتها تنگ شود و هر آدمی و هر حزبی رد شود، طبیعتاً مشارکت کم میشود.
او در ادامه سوالی طرح کرد: اگر امروز آقای خاتمی بخواهد کاندیدا شود، تایید صلاحیت میشود یا رد صلاحیت؟
رئیس سازمان تربیت بدنی در دولت اصلاحات در آخر با اشاره به نرخ پایین مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم گفت: در انتخابات مجلس مشارکت بسیار کم بود و در پایتخت به ۲۰ درصد رسید، در حالی که اگر چهرههای دیگری که نماینده سایر افکار هستند نیز در عرصه رقابت حضور داشتند، مشارکت بالا میرفت.