تاریخ انتشار: ۰۷:۱۶ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

آخرین تحولات اصولگرایان تا انتخابات ۱۴۰۰/ رئیسی می‌آید؛ جلیلی شرط گذاشت

این هفته با انصراف سیدحسن خمینی از انتخابات ۱۴۰۰ امیدها برای ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی زنده شد. رئیسی البته هنوز رقبایی دارد که کنار نکشیده‌اند. رویداد۲۴ در این گزارش آخرین وضعیت اردوگاه اصولگرایی را بررسی کرده است.

ابراهیم رئیسی سعید جلیلی

رویداد۲۴ اگر از روز انصراف سیدحسن خمینی از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ وضعیت در اردوگاه اصلاح طلبان آشفته شده، اما در آن سو گویا نسیمی خوش به سمت اصولگرایان وزیده است. مهمترین رقیب رئیسی در جریان مقابل سیدحسن بود و تصور بر این بود که دوقطبی حداکثری «رئیسی/خمینی» جدی است، با این حال چنین اتفاقی نیفتاد در صورت حضور رئیسی سایر کاندیداهای احتمالی تلویحا گفته‌اند کنار خواهند کشید. از هفته قبل شنیده شد که رستم قاسمی به ستاد حجت الاسلام رفته و مسئولیت ستاد را بر عهده گرفته است؛ به این ترتیب ظاهرا حضور رئیسی جدی است، با این حال این به آن معنا نیست که دیگر کاندیداها ستادهای خود را تعطیل کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌اند؛ آنها منتظر دقیقه نود هستند شاید اتفاقی بیفتد و  به حضورشان نیاز باشد.

رئیسی به انتخابات آمد، لاریجانی نیاید!

به گزارش رویداد۲۴ یکی از چهره‌هایی که احتمال حضورش بسیار بالاست و منتظر روزهای آخر و اتفاقات دقیقه نودی مانده، علی لاریجانی است. چهره‌هایی همچون منصور حقیقت پور، بهروز نعمتی و غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی از نزدیکان لاریجانی هستند که این روزها از طرف او مصاحبه میکنند تا فضا را به نفع او تغییر دهند. لاریجانی نیم نگاهی به اصلاح طلبان دارد و با انصراف خمینی این امیدواری بیشتر شده است. روز گذشته فیاض زاهد درباره لاریجانی اینگونه تحلیل کرده بود که «همه امید لاریجانی این است که چهره‌های مطرح اصلاح طلب مانند اسحاق جهانگیری یا زنگنه به انتخابات ورود نکنند. او معتقد است اگر جهانگیری کاندید نشود، ممکن است اصلاح طلبان برای اجماع روی شخصیت دیگر، دچار تردید شوند و ممکن است با مذاکراتی که با اصلاح طلبان درخصوص کابینه دولت آینده می‌کند، بتواند کاندیدای مطرح اصلاح طلبان باشد. اما بداقبالی لاریجانی این است که اصلاح طلبان یک بار از روحانی حمایت کردند و مردم اعتماد کردند و این بار حاضر نیستند که دست به قمار دیگری بزنند و باقی مانده اعتبار خودشان را به پای کسی بریزند که اکنون دو مشکل بزرگ دارد. مشکل اول مخالفت شدید احمدی نژاد و جریان احمدی نژاد با علی لاریجانی است. مشکل دوم این است که مسئولیت راهبردی قرارداد ایران و چین، به عهده علی لاریجانی است.»

منصور غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی از نزدیکان لاریجانی البته نظر دیگری دارد. او گفته لاریجانی نیاید، اما تلویحا حمایت خود از لاریجانی را هم بیان کرده است. او گفته «توصیه من به آقای لاریجانی این است اگر آقای رئیسی در انتخابات شرکت کرد در انتخابات شرکت نکند.» او در تحلیل سخنان خود گفته «امروز شما به شرایط کشور نگاه کنید؛ آقای رئیسی با یک فرد صحبت می‌کند و صداوسیما یک ساعت برنامه درباره آن پخش می‌کند، به یک شعبه می‌رود درباره‌اش اخبار منتشر می‌کنند، معتقدم صدا و سیما شده است؛ آقای رئیسی! بنابراین با چنین روندی که در پیش گرفته شده این امر برای مردم جا افتاده که اگر آقای رئیسی در انتخابات ثبت‌نام هم نکند رئیس جمهور است، بنابراین با وجود چنین شرایطی، به هرشخصی که قصد شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را دارد توصیه می‌کنم شرکت نکند.»


بیشتر بخوانید: در غیبت سیدحسن خمینی/ آرایش سیاسی انتخابات ۱۴۰۰ چه تغییراتی کرد؟


سردار دهقان انتخابات ریاست جمهوری

سردار حسین دهقان و حاشیه‌های انفجار

سردار حسین دهقان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری چند مصاحبه داشته که در یکی از آنها اتهاماتی درباره نقشش در یک انفجار سوال پرسیده شده است. دهقان در واکنش به نقشش در انفجار مرکز تروریستی نیرو‌های آمریکایی در بیروت به روزنامه خراسان گفته «این اتهامات را قبول ندارم. اسرائیل یک کشوری را اشغال کرده و انواع جنایت هم آنجا انجام داده است و بعد آمریکا و فرانسه برای حمایت از این وضعیت مستقر شدند.»

سردار دهقان در بخش دیگری از این مصاحبه به ماجرای سکه‌های برجامی پرداخته و گفته «رئیس جمهور کشور حق دارد اگر افرادی کار مشخصی انجام دادند که مطابق آیین نامه مربوط شایسته تقدیر بود، بیاید و از فرد تقدیر کند. مدال می‌دهند و ممکن است هدیه مادی یا معنوی هم باشد.»

بخش مهم سخنان سردار دهقان حمایت او از برجام بوده است؛ البته او میداند که این سخنان حتما بخشی از اصولگرایان را نگران خواهد کرد، به همین دلیل یکی به میخ زده یکی به نعل: «برجام تصمیم نظام بوده و نتیجه برجام پذیرفته شد البته در اجرای برجام رهبری، مجلس و شورای عالی امنیت ملی ملاحظاتی داشتند اما تا مرحله برجام بحثی نیست. اجرای برجام است که مشکلاتی داشته و من هم که در اجرای برجام نبودم. از سوی دیگر اگر فردی خیانت کرده بالاخره کشور نظامات دارد و باید خائن را بگیرند و محاکمه و اعدام کنند و اگر بی دلیل به او هدیه ای داده شده دادگاه بررسی کند و حکم به پس دادن بدهد. این که ما بگوییم چون از نظر من برجام به نتیجه نرسیده پس فلان، درست نیست.»

امیر آبادی فراهانی: نامزد انتخابات نیستم

این هفته برخی رسانه‌های اصولگرا از احتمال کاندیداتوری احمد امیر آبادی فراهانی عضو هیئت رییسه مجلس خبر داده بودند اما او در صفحه شخصی خود در توئیتر اعلام کاندیداتوری‌اش در انتخابات ریاست جمهوری را تکذیب کرد و نوشت: «چون قصد فعالیت‌های انتخاباتی و کمک به جبهه انقلاب را دارم برای رعایت قانون، از هیات اجرایی انتخابات ریاست جمهوری استعفا دادم و از مردم درخواست حضور باشکوه و سرنوشت‌ساز در انتخابات ۱۴۰۰را دارم. اعلام کاندیداتوری برداشت برخی رسانه‌ها از استعفا بوده که به نوبه خود عذرخواهم.»

کاندیدای نهایی اصولگرایان بعد از ثبت نام مشخص می‌شود

حداد عادل رئیس شورای ائتلاف با بیان اینکه برای ریاست جمهوری، جبهه انقلاب با عقلانیت و بررسی همه جانبه تلاش می‌کند تا بهترین تصمیم در زمان مناسب گرفته شود، گفته «خطای راهبردی برخی در جریان انقلابی این است که این رقابت را ساده و پیروزی را پیش‌فرض تلقی کرده‌اند.»

وی در نشست شورای مرکزی نیرو‌های انقلاب اسلامی درباره کاندیدای نهایی این شورای برای انتخابات ریاست جمهوری، گفته «این سوال از سوی مردم و رسانه‌ها مطرح می‌شود که کاندیدای ائتلاف چه کسی خواهد بود و ما ضمن بررسی دقیق و هوشمندانه عرصه سیاسی و اجتماعی کشور و اخبار فعالیت‌های چهره‌های در معرض کاندیداتوری صبر می‌کنیم تا تکلیف ثبت‌نام‌ها مشخص شود و طبق سازوکاری مشخص با معیار‌های منطقی تصمیم خواهیم گرفت.»

نامه نگاری در جامعه روحانیت مبارز

منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت خبر داده که آیت‌الله موحدی‌کرمانی رئیس جامعه روحانیت، به‌زودی نامه‌نگاری با چهره‌هایی همچون رضایی، قالیباف و رئیسی را آغاز خواهد کرد و در ادامه به دیگر افرادی که اعلام نامزدی کرده‌اند هم نامه خواهد نوشت. پس از درگذشت آیت الله مهدوی کنی شخصیتهایی همچون پورمحمدی و موحدی کرمانی تلاش کردند نقش این نهاد را دوباره پررنگ کنند. انها فعلا موفق نبوده‌اند و اگر به وضع به همین منوال باشد، این نهاد به کم اثرترین نهاد در انتخابات و سیاست ایران بدل خواهد شد.

ابراهیم رئیسی انتخابات 1400

سعید جلیلی منتظر ابراهیم رئیسی

سیدحسین نقوی حسینی که قبلا رئیس ستاد انتخابات سعید جلیلی در شهرستان‌های استان تهران بوده، درباره حضور سعید جلیلی در انتخابات ۱۴۰۰ گفته «با توجه به اینکه جلیلی در انتخابات سال ۹۲ حضور داشت و رای خوبی هم به دست آورد، آمادگی نامزدی برای حضور در ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را هم دارد، اما تمامی گزینه‌ها در جریان اصولگرا منتظر حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی هستند تا ببینند موضع انتخاباتی وی چه چیزی است.»

او گفته «اگر سید ابراهیم رئیسی نامزد شود و به انتخابات بیاید، نامزد‌های اصولگرایان و سعید جلیلی از او حمایت خواهند کرد، در غیر این صورت فکر می‌کنم جلیلی وارد میدان خواهد شد.»

توضیه رهبری به قالیباف در سال ۸۸

این هفته سیدحسن خمینی با خواست رهبری از انتخابات ریاست جمهوری کنار کشید، اگرچه خبرگزاری فارس اینگونه القا کرد که انصراف سیدحسن به خاطر «رجل سیاسی نبودن» او بوده و ارتباطی به درخواست رهبری نداشته اما کیهان موضعی بهتر گرفت و در مطلبی که منتشر کرد، نشان داد که همه نیروها از جریان‌های سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا به سخنان رهبری عمل میکنند، چنانچه این روزنامه نوشت «توصیه‌های رهبری به کسانی که وارد کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شوند، به‌ویژه در بحث «منع» کاندیداتوری، رویه‌ای مسبوق به سابق بوده و ربطی به «امر و نهی» نداشته و ندارد چه آنکه برای نمونه در سال ۸۸ به قالیباف و همچنین در سال ۹۶ به احمدی‌نژاد توصیه‌های مشابهی را بیان داشتند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۶
0
0
بنظر مي ايد كه رهبري با همان استدلال كه سيد حسن را نهي كرد رييسي را هم بايد از ورود به اين عرصه نهي كند اصولا قوه قضاييه بايد وراي مبارزات سياسي باشد و حضور بالاترين فرد قوه در عرصه مبارزات سياسي سمي براي قوه عدليه هر كشور است
نظرات شما