آخرین وضعیت ویروس جهشیافته در ایران/ جمعیت بالای ۱۸ سال تا پاییز واکسینه میشوند
رویداد۲۴ دکتر سیماسادات لاری در حاشیه بازدید از مراکز درمانی و بیمارستانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: وزارت بهداشت متولی شناسایی نوع ویروس است و تا کنون هیچ موردی غیر از نوع انگلیسی آن وارد کشور نشده است. البته این به معنای ناممکن بودن ورورد انواع دیگر ویروسهای جهشیافته به کشور نیست و باید نسبت به این تهدید بسیار هوشیار بود، زیرا برخی انواع ویروس کرونای جهشیافته میتوانند بسیار آسیبزا باشند و کنترل پاندمی را با مشکل مواجه کنند. در درون کشور نیز ممکن است با جهشهایی در ویروس کرونا مواجه شویم که البته تاکنون مورد مشکوک یا قطعی مشاهده نشده است.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: طبق پیشبینی و برنامهریزیها ، تا پاییز امسال تمامی جمعیت بالای ۱۸ سال کشور علیه بیماری کرونا واکسن دریافت خواهند کرد. در حال حاضر روند واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹ در کشور با دریافت سهم ایران از سبد جهانی کواکس سرعت گرفته است. امیدواریم تا تیر ۲ واکسن در کشور به تولید انبوه برسد. با این روند در پاییز امیدواریم واکسیناسیون بقیه گروهها انجام شود. تنها راهکار برای از بین بردن تهدید کرونا واکسیناسیون همگانی است و تا زمانی که واکسیناسیون همگانی کامل شود، بهترین روش رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک است که تقریباً مدیریت و کنترل بیماری کووید۱۹ را آسان خواهد کرد.
سادات لاری مسئولیت جلوگیر از ورود سوش های جدید ویروس کرونا به کشور را متوجه دستگاهها و نهادهای متولی از طریق اجرای سختگیرانه تمامی محدودیتها و پروتکلها دانست و گفت: وزات بهداشت هم تاکنون هشدارهای لازم را نسبت به اهمیت جلوگیری از ورود ویروس های جدید به متولیان داده است.
بیشتر بخوانید: رکورد بیسابقه پایتخت در آمار متوفیان/ ۳۵۰ فوتی در یک روز
شیوع کرونا در مازندران به نقطه ثبات رسید
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین به وضعیت همه گیری ویروس کرونا در استان مازندران اشاره کرد و اظهار داشت : فاصله پیک سوم و چهارم شیوع کرونا در این استان بهدلیل عدم رعایت مردم، بالابودن سفرها و عوامل دیگر بسیار نزدیک بود، اما در حال حاضر با وجود این که همچنان روند بستری در این استان بالاست، اما به نظر می رسد روند رو به ثبات است.
وی افزود : با وجود روند کاهشی، برنامه های مقابله و کنترل همچنان جدی پیش می رود و برنامه ریزی هایی صورت گرفته از جمله آن درمان سرپایی بیماران قبل از بستری شدن است، در عین حال که پیشبینیهایی نیز برای افزایش تخت بیمارستانی و حمایت برای هزینههای درمانی انجام شده است.
سادات لاری یکی از موارد پیشگیری از شیوع بیشتر را شناسایی اولیه و قرنطینه بهموقع مبتلایان عنوان کرد و گفت : روند انجام تست در مازندران بسیار خوب بوده و از موارد خوب دیگر رهگیری هفت نفر از افراد مرتبط با بیمار پس از شناسایی اولیه بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عصر دیروز سه شنبه برای بررسی وضعیت کرونایی مازندران از نزدیک به این استان سفر کرد و در نخستین ایستگاه از دانشگاه علوم پزشکی بابل و بیمارستان های زیر مجموعه آن بازدید کرد.