زمان واکسیناسیون معلمان و دانشآموزان/ زیر ۱۸ سالهها میتوانند واکسن بزنند؟
رویداد۲۴ دکتر علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ما معلمان و دانش آموزان را جزو گروه مشاغل پرخطر قرار دادهایم. چون با شمار زیادی از دانش آموزان مواجه هستیم و واکسیناسیون این گروه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
رئیسی گفت: البته برای دانشآموزان زیر ۱۸ سال هنوز واکسن ایمن و دقیقی وجود ندارد. با این که شرکت سازنده واکسن فایزر اعلام کرده که دارد واکسنش را روی افراد ۵ تا ۱۸ سال امتحان میکند، اما هنوز این اتفاق نیفتاده و واکسنی برای این سنین وجود ندارد و ما منتظریم واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی بیاید و با تهیه آن بتوانیم دانش آموزان زیر ۱۸ سال را واکسینه کنیم.
او در مورد واکسیناسیون دانشجویان هم اظهار کرد: یکی از پیشنهادات ما این بود که دانشجویانی مثل دانشجویان فنی، پزشکی و ... که دروس عملی دارند و به هر دلیلی نمیتوانند واحدهای درسی خود را به صورت مجازی و آنلاین پشت سر بگذارند و مجبورند حتما سر کلاسهای درس حاضر شوند را مورد بررسی دقیق قرار دهیم تا ببینیم چند نفر هستند و چه شرایطی دارند و آیا این امکان وجود دارد که همه آنها را واکسینه کنیم یا خیر.
رئیسی افزود: در صورت واکسینه نشدن دانشآموزان و بازگشایی مدارس در مهرماه، خطری دانش آموزان را تهدید نمیکند. در سوش اخیر شاهد افزایش نسبی آمار مبتلایان کم سن به کرونای جهش یافته با علائم ساده و کم بودیم اما در مقابل آمار مرگ و میر آنها بسیار پایین بود و افراد کم سنی که بر اساس کرونا فوت کرند، بیماری زمینهای داشتند.
این مسئول گفت: در نظر داریم دانش آموزانی که از بیماری زمینهای رنج میبرند را در صورت تایید، در اولویت تزریق واکسن قرار دهیم.
او تاکید کرد: واکسن پاستور در حال آزمایش و تحقیقاتی است تا اثرگذاری واکسن در سنین پایین را بررسی کند و اگر نتایج مساعدی به دست بیاید، اتفاقات خوبی را رقم خواهیم زد.
بیشتر بخوانید: زمان دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی/ به این سامانه مراجعه کنید
همه جوانب برای برگزاری امتحانات حضوری سنجیده شده است
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه صحبتش به برگزاری حضوری امتحانات مدارس اشاره کرد و گفت: یکی از مصوبه های ستاد ملی کرونا برگزاری حضوری امتحانات پایه نهم و دوازدهم بود که با اجماع نظر وزرا و مسئولان ستاد و سایرین، تایید شد.
رئیسی در مورد دلیل موافقت اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا با حضوری برگزار شدن امتحانات گفت: طبق استدلال وزیر آموزش و پرورش، پایههای دوازدهم در مدارس، معمولا بین ۳۰ تا ۷۰ نفر هستند. در هر مدرسه تعداد زیادی کلاس وجود دارد که با بیشترین فاصله گذاری به راحتی و با امنیت بالا میتوان امتحانات را برگزار کرد.
او گفت: طبق گفته های وزیر آموزش و پرورش، برنامه ریزیهایی انجام میدهیم تا امتحانات دوازدهمیها در رشتههای مختلف تداخل نداشته باشد. در کلاسها تمام در و پنجرهها، باز خواهد بود و قبل از ورود به محل برگزاری امتحانات، تب سنجی و استعلام از بانک اطلاعاتی کرونا مبنی بر ابتلا و عدم ابتلای هر دانش آموز به کرونا، انجام میشود؛ حتی اگر دانش آموزی مشکوک به کرونا بود، از او در فضایی جداگانه امتحان خواهیم گرفت.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: طبق اظهارات وزیر آموزش و پرورش، اعضای ستاد ملی کرونا به این نتیجه رسیدند که امتحانات برای این دو پایه تحصیلی یعنی نهم و دوازدهم به صورت حضوری و با رعایت صددرصدی شیوهنامههای بهداشتی انجام شود.
رئیسی افزود: وزارت بهداشت نیز شرایطی را برای تایید امتحانات حضوری مطرح کرد؛ اینکه مکان برگزاری امتحانات حتما از تهویه مناسب برخوردار باشد و حتی الامکان در فضای باز باشد. با توجه به متراژ کلاسها در هر کلاسی باید فاصلههای ۲ متری کاملا رعایت شود و به طور مثال در یک کلاس ۱۲ متری فقط سه نفر برای امتحان حضور داشته باشند. بر این اساس و با رعایت تمام شیوه نامهها ما مجوز را صادر خواهیم کرد.
او تاکید کرد: مسئولان مربوطه زیر نظر وزارت بهداشت در محل برگزاری امتحانات حضور خواهند داشت تا در جریان کامل رعایت شیوه نامههای اعلامشده باشند.