سهام عدالتی که دارید اما از آن بی خبر هستید!
رویداد۲۴ مهدی قلی پور کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت کدام شرکتها هستند؟ بیان کرد: پتروشیمیهای ارومیه، تبریز، خوزستان، بندر امام، بیستون و بوعلی سینا بیشترین سهم را در پرتفوی غیر بورسی سهام عدالت دارند که از ۶ تا ۳۰ درصد مالکیت این شرکتها را در بر میگیرد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: سهام عدالت در شهرک صنعتی رشت مالکیت ۵۸ درصدی دارد و تنها سهم با مالکیت بالای پنجاه درصد در پرتفوی است و بعد از آن شرکت ساختمان سد و تاسیسات آبیاری با مالکیت ۴۹ درصدی قرار دارد. سهام عدالت نیم درصد مالکیت مگاموتور را نیز دارد. مشانیر، دخانیات ایران، شهرک صنعتی کاوه و شهرک صنعتی البرز دیگر سهام موجود در پرتفوی سهام عدالت هستند.
قلی پور در پاسخ به این پرسش که ارزش تقریبی شرکتهای غیر بورسی چه میزان است؟ اظهار کرد: این شرکتها بورسی نیستند و برای ارزش گذاری نیاز به دسترسی به صورتهای مالی شان است، ولی در کل ارزش روز این شرکتها با بهای تمام شده ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در مقایسه با شرکتهای مشابه بورسی نمیتواند کمتر از ۳۰ هزار میلیارد تومان باشد.
بیشتر بخوانید: ابهام در سرنوشت ۳۰ میلیون سهامدار عدالت
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آخرین تصمیماتی که درباره این شرکتهای غیر بورسی اتخاذ شده چه بوده است؟ توضیح داد: طبق اظهار نظرهای وزارت اقتصاد مقرر شده بود که این شرکتها در قالب یک شرکت سرمایه گذاری جدید به دارندگان سهام عدالت واگذار شوند، یعنی سهام این شرکت به شرکت سرمایه گذاری جدید (احتمالا امید ایرانیان) منتقل شود و سپس اوراق با ارزش اسمی ۵۰۰ هزار تومانی تا یک میلیون تومان به واجدان (سهامدارانی که روش مستقیم و غیر مستقیم را انتخاب کردهاند) اعطا شود که بر اساس شنیدهها این موضوع در جریان انجام است.
قلی پور در پاسخ به این پرسش که اگر بنا به تقسیم سود این شرکتهای غیر بورسی باشد به طور تقریبی چه میزان سود به افراد واجد شرایط تعلق میگیرد؟ بیان کرد: سود تقسیمی سال ۹۹ این شرکتها به ازای هر سهامدار عدالت اعلام نشده است، ولی احتمالا عددی کمتر از پنجاه هزار تومان به ازای هر سهامدار عدالت خواهد بود. همچنین ارزش روز هر ورقه غیر بورسی هم عددی بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان است.