تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۰

احتمال بروز پیک پنجم کرونا در کشور/ واکسیناسیون به معنای عدم ابتلا به کرونا نیست

رییس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کرونا ضمن تشریح شرایط بیماری کرونا در کشور، تاکید کرد: استعداد بروز پیک‌های بعدی بیماری تا افزایش پوشش واکسیناسیون و عدم گسترش پروتکل‌های بهداشتی همچنان هست، بویژه آنکه هنوز نگرانی درباره واریانت‌های جدید بیماری وجود دارد.

احتمال بروز پیک پنجم کرونا در کشور/ واکسیناسیون به معنای عدم ابتلا به کرونا نیست

رویداد۲۴ حمید سوری با اشاره به کاهش پیک چهارم کرونا، گفت: مدیریت ما اپیدمی در پیک چهارم کرونا نسبت به کشور‌هایی که درگیر واریانت بریتانیایی بودند موفق‌تر بوده است. درست است که حتی یک مورد مرگ ناشی از کرونا هم برای ما زیاد است، اما نسبت به کشور‌هایی که مرگ بیش از ۱۰۰۰ نفر در روز را به خاطر واریانت انگلیسی تجربه کردند سهم مرگ خیلی پایین‌تری داشتیم. علت این توفیق در مدیریت اول به دلیل افزایش تجربه کادر درمان و دوم به دلیل تاکید بیشتر بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی بوده است.

وی درباره پیش‌بینی شرایط بیماری در روز‌های آتی، اظهار کرد: اکنون شرایط اپیدمی تابع چند نکته مهم است. بخشی از آن بستگی به سیاست‌گذاری‌ها و ساده‌انگاری در رعایت برخی از آن‌ها همچون آزاد گذاشتن سفرها، عدم رعایت پروتکل‌ها، افزایش پوشش واکسیناسیون، شنایایی طغیان‌های جدید بیماری با واریانت‌های جدید و... دارد و بخشی دیگر نیز مستقیما وابسته به رفتار مردم است. نباید فراموش کنیم تعداد مرگ‌های روزانه ناشی از کرونا چقدر است و باید بدانیم حتی اگر واکسن تزریق کرده باشیم به معنای عدم ابتلا به بیماری نیست بلکه احتمال مرگ و بستری درصورت ابتلا کاهش می‌یابد بنابراین؛ باید رعایت‌ها ادامه داشته باشد.


بیشتر بخوانید: پس از تزریق واکسن کرونا چه اقداماتی انجام دهیم؟


سوری درباره وضعیت بیماری در روز‌های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری و پس از آن، تصریح کرد: طبیعتا اگر موارد بهداشتی نظیر فاصله‌گذاری اجتماعی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ... صورت نگیرد احتمال اینکه شاهد طغیان بیماری باشیم وجود دارد. همه چیز وابسته به رفتار ما است؛ به طور کلی هر تجمعی می‌تواند خطرناک باشد، ولی هدف از رعایت نکات بهداشتی به حداقل رساندن خطرات است.

وی درباره زمان تغییر سوش غالب کشور از بریتانیایی به سایر جهش‌ها، بیان کرد: موارد جهش جدید بیماری، چون عمدتا در مناطق مرزی رخ داده است بستگی به این دارد که سرعت انتشار بیماری با توجه به اقدامات بومی استان‌ها و سرعت عمل مدیریت آن‌ها چقدر باشد. باید بتوانیم سرعت انتشار بیماری را از کانون‌های آلودگی کاهش دهیم تا فرصت کافی برای مقابله با جهش‌ها ایجاد شود و برنامه‌ریزی‌ها توسط همه نهاد‌های استانی اجرایی شود تا تکثیر بیماری با ویروس‌های جهش یافته کندتر رخ دهد.

این اپیدمیولوژیست درباره احتمال بروز پیک پنجم کرونا، ادامه داد: استعداد بروز پیک‌های بعدی تا افزایش پوشش واکسیناسیون و عدم گسترش پروتکل‌های بهداشتی همچنان وجود دارد بویژه آنکه نگرانی درباره واریانت‌های جدید بیماری همچنان وجود دارد.

منبع: ایسنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما