واکسن کووایران چگونه وارد برنامه واکسیناسیون کشوری شد؟
رویداد۲۴ چندی قبل بود که محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام اعلام کرد حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون دوز واکسن کووایران برکت تولید شده است اما به دلیل اینکه هنوز اجازه مصرف عمومی برای آن صادر نشده است، سرعت تولید را کم کردهایم تا ظرف یک تا ۱.۵ ماه آینده بتوانیم ۴ تا ۵ میلیون دوز واکسن را تحویل دهیم.
حالا و با گذشت بیش از یک ماه از انتظار مدیران ستاد اجرایی فرمان امام، وزیر بهداشت در سفر به استان مرکزی، از صادر شدن مجوز مصرف اورژانسی واکسن کووایران برکت خبر داده است.
در همین حال، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، با اشاره به اینکه فاز سوم مطالعات بالینی واکسن از چند هفته قبل آغاز شده بود، افزود: پس از اعلام نتایج تزریق واکسن، واکسیناسیون عمومی با واکسن کووایران برکت آغاز خواهد شد.
اعلام خبر صدور مجوز مصرف عمومی واکسن کووایران برکت، میتواند تا حدودی از دغدغههای مسئولان و مردم برای کمبود واکسن بکاهد. زیرا، در شرایط کنونی برنامه واکسیناسیون عمومی با واکسنهای وارداتی انجام میشود و همین مسئله منجر به تأخیر در اجرای برنامه واکسیناسیون عمومی شده است. زیرا، روند واردات به کندی پیش میرود و در حال حاضر برای تزریق دوز دوم واکسنهایی که استفاده شده است، دچار مشکل و کمبود هستیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، گفته است در خرداد ۱۴۰۰ حدود سه تا سه و نیم میلیون دوز واکسن تولید خواهد شد.
بیشتر بخوانید: ۳ دلیل مهم ایران برای تولید انواع واکسن/ چند واکسن در مرحله کارآزمایی است؟
به گفته وی، این تعداد واکسن در تیر ۱۴۰۰ به ۱۲ میلیون دوز در ماه میرسد و مرداد ۲۰ میلیون و در شهریور نیز ۲۵ تا ۳۰ میلیون دوز واکسن کووایران برکت تولید خواهد شد.
در حالی که نخستین محموله واکسن کووایران برکت شامل ۳۰۰ هزار دوز تحویل وزارت بهداشت داده شده است، یک میلیون دوز نیز دپو شده و ستاد اجرایی برای تحویل در انتظار مجوز وزارت بهداشت بود که این تحویل با صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن کووایران برکت صورت گرفت.
حجت الله نیکی ملکی سخنگوی ستاد اجرایی فرمان امام در خصوص دپوی یک میلیون واکسن کووایران برکت به خبرنگار مهر، گفت: در حال حاضر یک میلیون واکسن کووایران برکت را تولید کردهایم و منتظر هستیم تا وزارت بهداشت مجوز لازم را صادر کند و سپس این واکسن را در اختیار آنها قرار دهیم.
وی در خصوص تفاوت آمارهای اعلامی از سوی ستاد اجرایی فرمان امام افزود: تفاوت در اعلام آمار واکسنهای تولیدی طی ماههای مختلف بر اساس راندمان تولید متفاوت میشود. زیرساخت هر فاز مشخص است ولی راندمان را افزایش میدهیم. در خردادماه بین ۳ تا ۵ ماه تولید را اعلام کردهایم و علت اینکه بین را اعلام میکنیم برای این است که راندمان چقدر افزایش پیدا میکند کف تولید را ۳ میلیون و سقف را ۵ میلیون دوز اعلام میکنیم و اگر در گذشته این رقم کمتر عنوان شد به دلیل این بود که راندمان پایینتری داشتیم و هم اکنون آن را افزایش دادهایم.
وی تاکید کرد: در تیرماه ۱۰ میلیون واکسن تولید میکنیم و در مرداد ۱۵ تا ۲۰ میلیون و در شهریورماه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون دوز واکسن تولید میکنیم. دائم در حال افزایش راندمان هستیم و بر اساس آن نسبت به تولید واکسن اقدام میکنیم.
سخنگوی ستاد اجرایی فرمان امام در خصوص صدور مجوز از سوی وزارت بهداشت، گفت: واکسنهای دپو شده را برای واکسیناسیون عمومی تحویل وزارت بهداشت میدهیم.
حالا سعید نمکی به عنوان بالاترین مقام حوزه سلامت کشور، از آغاز تزریق واکسن کووایران برکت از هفته آینده خبر میدهد و امیدوار است با ورود سایر واکسنهای ایرانی، برنامه واکسیناسیون کشوری، سرعت بیشتری بگیرد.