تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۱۵ دی ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

چرا ایران با آمریکا مذاکره نمی‌کند؟

با خروج غیر قانونی آمریکا از برجام، تنها محور قابل گفتگو میان ایران و آمریکا به عنوان کشور عضو ۱+۵ موضوعیت خود را از دست داده است.

مذاکره ایران و امریکا

رویداد۲۴ در حالی که دور هشتم مذاکرات وین میان ایران و ۱+۴ در جریان است، عملیات روانی پرحجم رسانه‌ای علیه مذاکره‌کنندگان ایرانی، همچنان ادامه دارد. 

در یکی از این موارد، رسانه‌های غربی و برخی فعالان رسانه‌ای در داخل کشور طی روزهای گذشته، فضاسازی‌ گسترده‌ای را مبتنی بر دروغِ «مذاکره نماینده روسیه در وین با آمریکا به جای ایران» در دستور کار خود قرار داده‌اند.

این اقدام که با سوء تعبیر از ملاقات‌های دو یا چند جانبه هیئت‌های عضو ۱+۴ با نماینده آمریکا پیگیری می‌شود، دو هدف آشکار و پنهان را در راستای تقویت موضع ایالات متحده آمریکا در مذاکرات دنبال می‌کند:

هدف آشکار در فضاسازی رسانه‌ای اخیر، القاء این گزاره غیر واقعی است که روسیه وکالت ایران را در مذاکرات وین بر عهده گرفته و هیئت مذاکره‌کننده ایران را راهبری می‌کند.

علاوه بر این، پشت پرده فضاسازی‌هایی از این دست نیز، ایجاد فشار به جمهوری اسلامی ایران برای گفتگوی مستقیم با آمریکاست که همواره از سوی طرف آمریکایی پیگیری می‌شود.

این اقدامات از یک‌سو برای ایجاد انشقاق میان ایران و «روسیه و چین» که مواضع نسبتا هماهنگی در مذاکرات دارند و تضعیف ضلع غربی گفتگوها انجام می‌شود و از سوی دیگر تلاشی هدفمند برای ایجاد حساسیت در افکار عمومی داخلی نسبت به مسلوب‌الاختیار بودن ایران در برابر مسکو و پکن است.

عدم اشاره به ملاقات‌هایی که میان تروئیکای اروپایی و نماینده اتحادیه اروپا با فرستاده آمریکا به وین انجام می‌شود و بزرگ‌نمایی ملاقات‌های نماینده روسیه با «رابرت مالی» و مرتبط کردن آن با انتقال پیام‌های هیئت ایرانی به نماینده آمریکا از سوی اولیانوف نشان می‌دهد که این جریان رسانه‌ای به صورت کاملا هدفمند طراحی شده و در حال اجرا است.


بیشتر بخوانید: شرط آمریکا برای لغو تحریم‌ها/ فقط همگام با کاهش اقدامات هسته‌ای ایران


نکته آنکه؛ ایران در مذاکراتی که سال ۱۳۹۲ آغاز و منجر به امضاء توافق برجام شد، با گروه ۱+۵ که آمریکا نیز از اعضای آن بود مذاکره می‌کرد و پس از آن نیز در جلسات کمیسیون مشترک برجام، آمریکا به عنوان عضوی از این توافق در جلسات حاضر بود و موضوعات مورد بحث با حضور همه اعضاء مطرح و پیرامون آن گفتگو می‌شد.

در ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ اما آمریکا رسما از برجام خارج شد و پس از آن ضمن بازگرداندن تحریم‌های تعلیق شده در برجام، تحریم‌های جدیدی را نیز علیه ملت ایران وضع کرد.

تنها بستری که طی آن جلسات مشترکی با حضور ایران و آمریکا و سایر طرف‌های برجام برگزار می‌شد و در مورد چگونگی اجرای تعهدات طرفین گفتگو به عمل می‌آمد، نشست‌های کمیسیون مشترک برجام بود که طبیعتا با خروج آمریکا از برجام اساسا دلیلی برای گفتگوی طرفین با یکدیگر وجود ندارد.

پس از روی کار آمدن بایدن و اعلام قصد دولت آمریکا برای بازگشت به برجام، ایران رسما اعلام کرد که حضور یا عدم حضور آمریکا در برجام به خودی خود ارزشی ندارد و آمریکا باید در ابتدا با لغو تحریم‌ها به تعهداتش در برجام عمل کند و پس از آن در مورد بازگشت این کشور به برجام تصمیم‌گیری شود.

از منظر حفظ حقوق و اعتبار سایر اعضای برجام، رفتار غیر قانونی و توهین‌آمیز آمریکا در خروج از برجام نباید بدون پاسخ گذاشته شود و از این رو بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی حداقل اقدامی است که این کشور باید برای نشان دادن پشیمانی‌اش نسبت به اقدامات قبلی انجام دهد.

جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده که به تعهدات خود ذیل برجام پایبند است و تاکنون نیز هیچ اقدامی خارج از چارچوب‌های این توافق انجام نداده است.

ایران از ابتدای ورود به دور جدید مذاکرات در وین اعلام نمود که هدفش در این گفتگوها لغو تحریم ها است اما چون گذشته و در صورت تمکین آمریکا نسبت به شروط لازم الاجرا برای بازگشت به برجام، گفتگوها در قالب جلسات کمیسیون مشترک با همه اعضاء برای اجرای توافقات دنبال خواهد شد.

منبع: نورنیوز

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
محبوب تبریز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
0
0
رسانه ها یاید چشم و گوش مردم باشد و واقعیات موجود در جامعه را منعکس کند ولی متاسفانه مسولان نظام از گفتن واقعیت گریزان هستند و این بزرگترین اسیبی است نظام متحمل شده و مردم دیگر اگر حرف راستی هم از طرف مسولان گفته شود کسی باور نمی کند از طرفی مردم را تشویق به گوش دادن به اخبار داخلی می کنند ولی متاسفانه چنان جوی حاکم شده است که دیگر مردم به هیچ رسانه داخلی اعتماد نمی کنند و در این بین مقصر اصلی انهایی هستند که این جو را به وجود اورده اند . عده ای به بهانه اینکه نظام اسیب می بیند از افشای و اقعیات جلو گیری می کنند ولی در عمل این نظام از طرف این افرا د لطمات جبران ناپذیری را متحمل شده است . به نظر من عده ای حودشان را در پشت نظام قایم کرده اند و در ظاهر به نظام ضربه زده اند چون با افشای حقیقت منافع این افرد به خطر می افتد . شما نمی خواهیدعلت اینکه ترامپ بر جام را پاره کرد چی بود مگر تندرو های خودمان از پاره کردن برجام توسط ترامپ خوشحال نبودند ؟ مگر اقای نماینده نگفت ما هم بر جام را اتش می زنیم پس چرا اتش نزدید . اگر برجام برای کشور ما در گذشته مضر بود چرا حالا دارید مذاکره می کنید . وقتی در مورد بر جام همیشه نماینده روسیه اظهار نظر می کند شما از مردم چه انتظاری دارید حرفهای شما را قبول کنند . حتکمیت اگر خواهان عزت و سربلندی کشور را می خواهد و می خواهد مردم را از این بد بختی و فلاکت نجات دهد باید با تمام کشور ها با حفظ منافع متقابل ارتباط داشته باشد در غیر این صورت در اینده اتفاقات ناگواری رخ خواهد داد . انوقت دیگر نمی شود گذشته را جبران کرد چطور که شاه در موقع انقلاب در تلویزیون اعتراف کرد مردم صدای شما را شنیدم و قبول دارم که در گذشته اشتباهاتی شده است و قول می دهم جبران کنم ولی کار از کار گذشته بود . به نظر من نزدیک شدن بیش از اندازه به روسیه و چین در اینده به ضرر ما تمام خواهد شد البته من علم غیب ندارم تاریخ اینها را ثابت کرده است در جنگ جهانی مگر روسیه انگلیس نبودند که به خاطر منافعش شمال کشور را روسیه و جنوب را انگلیس تصاحب کرده بودند ما باید چقدر تاوان اشتباهات مسولان را بدهیم . الان چرا باید ثروت کشور در خارج بلوکه شده باشد و مردم هم در فقر و تنگدستی به سر برند و در اثر تورم و گرانی و بیکاری کمرشان خم شود و مسولان هم برای گشایش اقتصادی مردم را به دعا و نماز خوندان تشویق کنند .
نظرات شما