کدام عضو دولت سیزدهم از کابینه خارج می شود؟
رویداد۲۴ سایت فردا نوشت: زمزمه تغییر در کابینه از ابتدای امسال شروع شده، آن هم در حالی که دولت سیزدهم هنوز به یکسالگی هم نرسیده است. همین چند ماه، اما انگار کافی بوده تا موج انتقادات از عملکرد برخی وزرای دولت بالا گیرد و زمزمه برکناری یا استیضاحها را بشنویم. برخی معتقدند که عبدالملکی وزیر کار رئیسی اولین گزینه رفتنی از کابینه است. برخی دیگر نیز از وزرای ارتباطات یا صمت نام میبرند. آنطور که سمیه محمودی نماینده مجلس پیشتر گفته بود، برای استیضاح این سه وزیر در مجلس هم امضاهایی جمع شده است. آنطور که وی جو مجلس را توصیف کرده بود، احتمال استیضاحها جدی هم بود. نمایندگان دیگری هم البته بعدتر در این باره سخن گفتند.
با این حال برخی کارشناسان و تحلیلگران از احتمال اعمال تغییرات توسط شخص رئیس جمهور خبر دادند. مثلا وقتی آقای رئیسی از بانیان وضع موجود گفته و تاکید داشت که آنهایی که مردم از آنها راضی نیستند، نباید در مسند کار باشند برخی عینک خوشبینی زده و این گمانه را طرح کردند که شاید آقای رئیس جمهور گوشه چشمی هم به کابینه خود داشته باشد و بخواهد آنهایی که مردم را راضی نکردهاند خیلی زودتر از آنکه دیر شود، کنار بگذارد.
بیشتر بخوانید: مشکل رئیسی تجربه اندک کارگزاران دولت است/ دولت در سیاست گذاریهای اقتصادی دچار ناهماهنگی است
سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، اما احتمال در کابینه را رد کرد و گفت که این که حرفها باعث میشود برخی وزار روحیه خود را از دست بدهند. نکته قابل توجه، اما این است که «ایلنا» امروز در گزارشی خود معاون پارلمانی را اولین گزینه رفتنی از کابینه رئیسی دانسته است!
در این گزارش آمده است: «شنیدهها از راهروهای بهارستان از نخستین تغییر کابینه سیزدهم حکایت دارد و آن طور که ادعا میشود سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور به در خروج پاستور نزدیک میشود. در این بین و براساس شنیدههای ایلنا، این سید نظام الدین موسوی نماینده تهران است که از او به عنوان جدیترین گزینه برای تصدی کرسی معاونت پارلمانی رئیسجمهور یاد میشود.»
گفتنی است، قرن نو نیز در گزارشی از تغییرات دیگری در کابینه رئیسی خبر داده و نوشته بود: «در شرایطی که دولت با طرح مسئله شناسایی بانیان وضع موجود و شناسایی عوامل پشت پرده گرانی میخواهد راهکاری برای کاهش فشار افکار عمومی بر خود بیابد، در مجلس شورای اسلامی طرح استیضاح دو وزیر اقتصادی پررنگتر از قبل دنبال میشود. این دو وزیر اتفاقا بیشترین وعده را در خصوص مهار بحران و بهبود وضعیت اقتصادی داده بودند.» در ادامه این گزارش آمده است: «فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت که حتی قول کاهش قیمت خودرو را داده است، در کنار حجت ا... عبدالملکی پرچم دار مبارزه با فساد و ارتقای شفافیت در دولت سیزدهم دو وزیری هستند که امسال نیز طرح استیضاح آنها از سوی مجلس پیگیری شده است.»
همه اینها البته گمانههایی است که در فضای رسانهای طرح شده و «فردا» نیز بدون اینکه هیچ یک را تایید یا تکذیب کند، روایت میکند. باید منتظر ماند و دید که کابینه رئیسی در آستانه یک سالگی تغییر میکند یا خیر. همچنین باید دید که وکلای ملت در انتقادات خود به دولت چقدر جدی بوده و دست به استفاده از ابزارهای نظارتی اعم از سوال و استیضاح میزنند یا نه.