جلیل مجبی حامی مهمی که به منتقد بزرگ تبدیل شد
رویداد۲۴ از حدود دو هفته قبل جلیل مجبی در توییتر شروع به انتقاد از رئیسی کرد و همزمان نامهای به رهبر انقلاب را به صورت علنی منتشر کرد که در آن از وضعیت معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری، انتقاد شده بود. مثلا در بخشی از آن نوشته شده بود: «بودجهای که میبایست برای استخدام و بهکارگیری کارشناس حقوقی در این معاونت صرف شود، خرج سفرهای استانی رئیسجمهور میشد. هرچه معاون محترم حقوقی رئیسجمهور به مسئولان نهاد اعتراض کرد که این بودجه برای امر کارشناسی در معاونت حقوقی در نظر گرفته شده است، مؤثر واقع نشد و بزرگواران هزینه در سفرهای استانی را اولی دانستند.»
البته معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری هم اطلاعیهای داد و ادعاهای محبی را خندهآور توصیف کرد. «وجود گفتوگو در خصوص نحوه هزینهکرد بودجه در دستگاههای اجرایی آن هم در جلسهای چند نفره از طبیعیترین امور اداری و اجرایی است. انتشار این مطلب معمولی و تحلیلهای عجیب و غریب راجع به آن رفتاری غیر حرفهای است که با فعالیت سیاسی عالمانه و آگاهی بخشی رسانهای صادقانه سنخیتی ندارد. بویژه این که کسی که اندک اطلاعی از بودجه دارد میداند اعتبارات مربوط به بخش کارشناسی حقوقی در مقایسه با اعتبارات سفرهای استانی چنان اندک است که فاقد ظرفیت برای خبر رسانی اینچنین و تحلیلهای آنچنان است.»
در جدیدترین انتقاد او رشته توییتی منتشر کرده که در آن گفته شده دولت رئیسی توان کار بزرگ ندارد: «عزیزان، من شما را درک میکنم. شما امید دارید آقای رئیسی بتواند کارهای بزرگی برای کشور انجام دهد. اما من توان آن کار بزرگ را در ایشان نمیبینم. چند روز بعد هم او در نقد مذاکرات هستهای نوشت آقای روحانی متن را منتشر نمیکنند چن مردم ایران نامحرماند نه، چون از نقدشون میترسند دولت قبل هم تقریبا چنین بود انشاءالله اصلاحطلبان میروند و یک حزب اللهی رییس جمهور میشود و امکان نقد دولت فراهم میشود.»
این نقدها در آن مقطع پاسخ داده نشد و بعد هم ماجرای سیسمونی نوه قالیباف مطرح شد و افکار عمومی به این مسئله پرداخت و قالیباف در مرکز انتقادات فضای مجازی قرار گرفت. در آن زمان برخی این تحلیل را میکردند که جلیل محبی به عنوان یکی از نزدیکان قالیباف، انتقاد از رئیسی را کلید زده و جلیل محبی که کارمند او محسوب میشود (جلیل محبی کارمند مرکز پژوهشهای مجلس بود) به نمایندگی از فرمانده وارد عرصه شده است.
بیشتر بخوانید: کابینه دولت سیزدهم مهمترین نقطه ضعف رئیسی!
پس از توییت جلیل محبی، یکی از کارمندان اطلاعرسانی دولت با او وارد چالش شد و نوشت «بعد از اینکه جلیل محبی از حقوق ۱۵ میلیونی سرپرست سابق معاونت هماهنگی و برنامه ریزی امور حقوقی دستگاههای اجرایی راضی نبوده و به کار خود در مرکز پژوهشهای مجلس برگشته است، اینچنین به رئیس جمهور انتقاد میکند.
جلیل محبی هم نوشت «در زمان حضور در سرپرستی سابق معاونت هماهنگی و برنامه ریزی امور حقوقی دستگاههای اجرایی همچنان از مرکز پژوهشهای مجلس حقوق میگرفته است.» اما جلیل محبی کیست که از مدافع سرسخت دولت به دولت منتقد رئیسی تبدیل شده است.
محبی فارغالتحصیل رشتۀ حقوق جزا و جرمشناسی از دانشگاه امام صادق (ع) است. او رئیس سابق بسیج حقوقدانان کشور است و در حال حاضر به عنوان دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر فعالیت میکند. در سوابق محبی مدیریت دفتر مطالعات حقوق مجلس شورای اسلامی و ریاست بسیج حقوقدانان کشور را میتوان مشاهده کرد.
او علاوه بر اینها در سابقه فعالیتهای خود ریاست بخش جرم شناسی قوه قضائیه را نیز عهدهدار بوده است. محبی زمانی که ریاست ستاد امر به معروف را بر عهده داشت، معتقد بود این نهاد به جای پرداختن به مسئله حجاب، باید دولت را نقد کند. در آن زمان مناظره او با مصطفی تاجزاده نیز مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت.
همتیمی جلیلی، قالیباف یا زاکانی؟
به جز جلیل محبی، افراد دیگری از جریان اصولگرا در فضای مجازی نیز شروع به انتقاد از ابراهیم رئیسی کردهاند. به خاطر اینکه این افراد عموما با اسم مستعار مینویسند، شناسایی جریان سیاسی آنها به سادگی امکانپذیر نیست. مشهورترین این افراد هم جلیل محبی است که هم با جریان قالیباف ارتباط خوبی دارد، هم با جریان نظامیان عرصه سیاست و هم با تیم سعید جلیلی و جبهه پایداری کار کرده است!
از یکطرف جلیل مجبی در حال حاضر در مرکز پژوهشهای مجلس مشغول به کار است که زیر نظر قالیباف اداره میشود. او سال ۹۸ گفته بود برای حمایت از فهرستهای فرعی اصولگرایان، از دبیری ستاد امر به معروف و نهی از منکر کنار میرود.
همچنین گفته میشد ماجرای سیسمونی گیت، انتقام تیم رئیسی از قالیباف به خاطر طرح بعضی انتقادات بوده است. از طرف دیگر، او دانش آموخته دانشگاه امام صادق است و با برخی از چهرههای مطرح این دانشگاه که عموما از حلقه نزدیکان سعید جلیلی هستند، رفت و آمد دارد. به جز این دو جریان، او با حلقه نظامیهای سیاستمدار (جریان جمعیت ایثارگران و احزاب اقماری همسو مثل رهپویان) هم ارتباط نزدیکی دارد.
او زمان ریاست زاکانی به مرکز پژوهشهای مجلس رفته بود و اتفاقا این انتقاد به زاکانی وارد شده بود که برای آوردن دوستان خود، نیروهای این مرکز را افزایش داده است. همچنین او مثل محمد دهقان در ریاست بسیج حقوقدانان کشور حضور داشته و با حکم محمد دهقان هم به نهاد ریاست جمهوری رفته و در نامه انتقادی خود، از محمد دهقان تمجید کرده است: «هرچه معاون محترم حقوقی رئیسجمهور به مسئولان نهاد اعتراض کرد که این بودجه برای امر کارشناسی در معاونت حقوقی در نظر گرفته شده است، مؤثر واقع نشد.»
مشخص نیست جلیل مجبی تحت تاثیر کدام گروه اینچنین به نقد رئیسی پرداخته است. اما بدون شک پشت پرده سیاست، عیانتر از هر زمان دیگری، به رئیسی انتقاد میشود.
انتقادات ایشون چون از جنس انتقادات مردم نیست.و بدنبال کسب قدرت بیشتر یا کنار زدن رقیبان خود اوست.برای مردم که دغدغه نان و کار و.... دارند ارزشمند نیست.
ریا یعنی فریب