تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ - ۱۶ آبان ۱۳۹۵

پیشنهاد تولید شناور به اوپک

محمدعلی خطیبی گفت:« تا زمانی که در بازار نفت توازن برقرار نشود و مازاد عرضه وجود داشته باشد، قیمت‌ها افزایش پیدا نمی کند.»
رویداد۲۴-محمدعلی خطیبی گفت:« تا زمانی که در بازار نفت توازن برقرار نشود و مازاد عرضه وجود داشته باشد، قیمت‌ها افزایش پیدا نمی کند.»

محمدعلی خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک در گفت و گو با خبرآنلاین،گفت:« در سه سال اخیر، اوپکی‌ها اساسنامه اوپک را زیر پا گذاشته بودند ولی با توجه به بیانیه الجزیره می‌بینیم که دوباره به اساسنامه بازگشتند و مدیریت عرضه را بدست گرفتند. بین فاصله جلسه الجزایر و نشست اوپک 30 نوامبر، کمیته ای نظارتی که قرار است سهمیه اوپک را کاهش دهد وظیفه دارد که این تقسیم را اجرایی کند.»

وی افزود:«نکته قابل توجه این است که سه کشور تاکنون خود را استثنا کرده اند؛ ایران و لیبی و الجزایر. دلیل ااین سه کشور برای استثنا شدن،تولید زیر سهمیه های قبل اوپک است. به طور مثال لیبی 1.7 الی 1.8 میلیون بشکه تولید می کرد ولی هم اکنون 300 الی 400 هزار بشکه تولید می کند. بنابراین این کشور حق دارد که به تولید پیشین خود بازگردد. این وضعیت مشمول کشورهای دیگر نیز هست. »

خطیبی با بیان اینکه استقنا قرار گرفتن این کشورها امتیاز نیست،خاطرنشان کرد:«درواقع آنها زمان می خواهند تا بتوانند به تولید گذشته خود بازگردند. بنابراین در اوپک دو گروه تولیدکننده داریم؛ یک گروه تولیدکننده هایی است که به توان خود رسیدند و گروه دیگر کشورهایی هستند که زیر توان خود تولید می کنند. »

نمایده سابق ایران در اوپک اظهار کرد:«اگر چنانچه برای کشورها سهمیه تعیین شود، از بین این سه کشور ممکن است لیبی نتواند به سهمیه خود بازگردد، از سویی اگر هم سهمیه تعیین نشود در حق این کشورها اجحاف می شود. »

وی تاکید کرد:« اگر اوپک بخواهد یک تصمیم عملیاتی بگیرد،بهترین تصمیم تولید شناور است،همانگونه که در گذشته اوپک تولیدکننده شناور داشته است،حالا هم می توان این شیوه را دوباره اجرایی کرد. »

خطیبی با بیان اینکه تولید شناور اجازه تولید در برخی مقاطع زمانی به برخی تولیدکننده می دهد،عنوان کرد:« وقتی میزان همه اعضا مشخص باشد، برخی کشورها می توانند نقش تولیدکننده شناور را ایفا کنند. به طوری که اگر برخی کشورها نتوانستند تولید کنند، تولیدکننده شناور اجازه تولید بیشتر داشته باشد و زمانی که کشوری که کمتر تولید کرده به ظرفیت خود بازگشت،تولید کشور جایگزین کاهش می یابد.»

نماینده سابق ایران در اوپک با اشاره به این که در حال حاضر در اوپک به تولیدکننده ای نیاز داریم که نقش سوپ آپ داشته باشد،تاکید کرد:« اگر تولیدکننده شناور نباشد، اجرایی کردن این تصمیم و توازن عرضه و تقاضا بسیار مشکل خواهد بود. سال آینده تقاضا برای اوپک 33 میلیون بشکه است،حال آنکه همین امروز اوپک 33.2 میلیون بشکه در روز نفت تولید می کند، سه کشور ایران، لیبی و نیجریه نیز می خواهند تولیدشان را افزایش دهند. »

وی اضافه کرد:«در چنین شرایطی بهترین راه حل فراهم کردن امکان تولیدکننده شناور است که در بازار توازن برقرار شود.تا زمانی که توازن برقرار نشود و مازاد عرضه وجود داشته باشد، قیمت ها افزایش پیدا نمی کند.»

گفتنی است،اعضای اوپک در نشست بیست و ششم سپتامبر 2016 (پنجم مهر) در الجزایر با کاهش تولید نفت اعضای اوپک به 32 میلیون و 500 هزار تا 33 میلیون بشکه در روز موافقت کردند؛این درحالی است که بر مبنای آمارهای حمل و نقل بین الملی عرضه نفت اوپک در ماه اکتبر به 33.82 میلیون بشکه در روز رسیده است.رقمی که در ماه سپتامبر 33.69 میلیون بشکه گزارش شده بود.روند افزایشی قیمت نفت درحالی اتفاق می افتد که کشورهای عضو اوپک به زودی قرار است برای تعیین سهمیه های جدید، در وین دور هم جمع شوند. 

 

برچسب ها: نفت ، قیمت نفت ، اوپک ، رویداد24
نظرات شما