مشخصات فنی جنگنده ایرانی صاعقه
رویداد۲۴ حسین فلاحی: ایران در سال های اخیر دستاوردهای بزرگی در بخش دفاعی خود داشته و در تولید تجهیزات و سامانه های نظامی ضروری به خودکفایی رسیده است. آذرخش (رعد و برق) اولین جت رزمی ساخت داخل ایران است. جت جنگنده صاعقه (صاعقه) یک هواپیمای تعقیب کننده برگرفته از آذرخش است. ایران اولین اسکادران جنگنده بمب افکن صاعقه خود را در یک نمایشگاه هوایی در سال 2010 رونمایی کرد.
ایران در دوم فوریه از جدیدترین هواپیمای جنگنده خود با نام قاهر-313 (فاتح-313) رونمایی کرد. این جت جنگنده رادارگریز تک سرنشین می تواند در باندهای کوتاه بلند شود و فرود بیاید.
هسا صاعقه ( Saeqeh-80 یا HESA Saeghe) یک هواپیمای جنگنده سبک مدرن ایرانی است. نمونه اولیه پرواز در سال 2004 انجام شد و این جنگنده در سال 2007 وارد خط شد. طول هواپیما 15.89 متر با طول بال 8.3 متر است. درایو توسط دو موتور توربوجت Ivchenko AI-322F ارائه می شود. تسلیحات روی هواپیما از دو توپ 20 میلی متری تشکیل شده است. این دستگاه همچنین می تواند بار معلق تا وزن 3200 کیلوگرم را حمل کند.
هسا صاعقه برای نیازهای نیروی هوایی ایران به عنوان توسعه هواپیمای اف-۵ ای نورث روپ آمریکایی ساخته شد. ورود این هواپیما به خط برای حفظ توان رزمی هوانوردی ایران است که به دلیل تحریم های متعدد امکان خرید ماشین آلات جنگی در بازارهای خارجی قطع شده است. فرض بر این است که HESA Saeqeh در مقایسه با نسل قبلی خود با استفاده از دو تثبیت کننده عمودی به جای یک و همچنین احتمالاً ویژگی های آیرودینامیکی بهتر، تجهیزات الکترونیکی مختلف و امکان حمل انواع دیگر سلاح ها متمایز باشد.
ساخت جنگنده صاعقه
در تاریخ 2 فوریه 2014، یک فرمانده ارشد نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از تولید نسل جدید جنگنده صاعقه (تندربولت) بومی خود خبر داد و گفت: « این هواپیمای جدید در ماههای آینده رونمایی میشود. امیر سرتیپ علیرضا برخور، جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه مراحل ساخت این هواپیمای جدید به پایان رسیده است، گفته بود: نسل جدید هواپیمای صاعقه یک جت جنگنده دو سرنشینه است. این هواپیما در سال آینده (از 30 اسفندماه) به طور رسمی رونمایی می شود.»
بیشتر بخوانید: مشخصات فنی جنگنده کوثر
هواپیمای دو سرنشین به این معنی است که جت جنگنده قدرت، تحرک، تجهیزات ناوبری، قدرت آتش، بار پرداخت و برد عملیاتی بیشتری خواهد داشت.
طراحی و توسعه جنگنده صاعقه
به گزارش رویداد۲۴ اولین نمونه اولیه این جت در ژوئیه 2004 در تلویزیون دولتی نمایش داده شد که در حال پرواز آزمایشی بود. صاعقه در 15 شهریور 1385 با شرکت در رزمایش جنگی نظامی ایران به نام "ضربه ذوالفقار" به بهره برداری رسید. در آن تمرین که در 19 اوت 2006 آغاز شد، جنگنده جدید اقداماتی را انجام داد که به عنوان "ماموریت بمباران اهداف مجازی دشمن" و "ماموریت بمباران ساختگی" توصیف شد. دو نمونه اولیه که ظاهراً با نمونهای که قبلاً نشان داده شده بود متفاوت بودند، در فرودگاه مهرآباد تهران در 20 سپتامبر 2007 پرواز کردند. سه نمونه اولیه در رژه نظامی در 22 سپتامبر 2007 شرکت کردند.
ایران اعلام کرده است که در آینده نزدیک انواع دیگر صاعقه را آزمایش خواهد کرد که به دلیل تغییرات عمده در سیستم های تسلیحاتی، آیرودینامیک و برد عملیاتی با هواپیماهای قبلی تفاوت دارند.
اطلاعات کمی در مورد مشخصات صاعقه منتشر شده است. سردار سرتیپ پاسدار احمد میقانی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفته بود: صاعقه از نظر تعادل آیرودینامیکی و در اختیار داشتن سامانه های موشکی و راداری به روز است. مجید هدایت، مدیرعامل سازمان هواپیمایی وزارت دفاع و تدارکات نیروهای مسلح، صاعقه را یک هواپیمای لجستیکی و رزمی با قابلیت مانور بالا و توانایی بمباران اهداف نزدیک توصیف کرد. بدنه هواپیما شبیه یک نورث روپ اف-5 است که به جای یکی، دو تثبیت کننده عمودی دارد.
در سال 2008، ایران اعلام کرد که صاعقه دارای برد 3000 کیلومتر (1864 مایل) و توانایی ردیابی هواپیماهای دشمن، شرکت در نبرد، هدف قرار دادن مکانهای روی زمین و حمل مجموعهای از سلاحها و مهمات است. ایران در یک نمایشگاه هوایی در شهریور 1389 اولین اسکادران جنگنده های صاعقه را در مراسم رژه نظامی در آغاز هفته دفاع مقدس به نمایش گذاشت. احمد وحیدی وزیر دفاع در اردیبهشت 1391 اعلام کرد که سه فروند جنگنده نسل جدید صاعقه ساخته و به نیروی هوایی تحویل داده شده است.
محمد اسلامی معاون وزیر دفاع در تاریخ 26 آگوست 2012 اعلام کرد که نسخه ارتقا یافته صاعقه تا پایان سال 2013 وارد نیروی هوایی ایران خواهد شد. تفاوت های بصری بین صاعقه و Northrop F-5E اصلی به جای یک تثبیت کننده عمودی، به دو تثبیت کننده عمودی، بال های اضافی و ورودی های جت تغییر یافته محدود می شود. بدنه، ارابه فرود، موتورها، تسلیحات و ابزار کابین خلبان شبیه به F-5E به نظر می رسد، که صاعقه یک جت جنگنده جدید توسعه یافته Northrop F-5 است.
جنگنده صاعقه 2
نسخه جدیدی از صاعقه در سال 2015 با 2 صندلی، سیستم های تسلیحاتی پیشرفته تر، الکترونیک و اویونیک معرفی شد.
خصوصیات عمومی جنگنده صاعقه
خدمه: 1
طول: 15.89 متر (52 فوت 2 اینچ)
طول بالها: 8.3 متر (27 فوت 3 اینچ)
وزن خالی: 4400 کیلوگرم (9700 پوند)
وزن ناخالص: 9000 کیلوگرم (19842 پوند)
نیروگاه: 2 × موتورهای توربوجت پس سوز Ivchenko ai-322f، 24 کیلو نیوتن (5500 پوند برف) هر یک خشک، 44 کیلو نیوتن (9900 پوند باف) با پس سوز.
کارایی جنگنده صاعقه
حداکثر سرعت: 1700 کیلومتر در ساعت
حداکثر سرعت: ماخ 1.4+
برد: 3000 کیلومتر (1864 مایل؛ 1620 نانومیل)
سقف خدمات: 16000 متر (52000 فوت)
سرعت صعود: 175 متر بر ثانیه (34400 فوت در دقیقه)
تسلیحات جنگنده صاعقه
اسلحه: 2×20 میلی متر (0.787 اینچ) توپ های رولور M39A2 در دماغه، 280 گلوله/تفنگ
نقاط سخت: 7 در مجموع: 2× ریل پرتاب AAM با نوک بال، 4× ایستگاه پایه دکل زیر بال و 1× ایستگاه زیر بدنه با ظرفیت 7000 پوند (3200 کیلوگرم).
شگفتی ساز عالمیم
دانشمندانی داریم که 4 عمل اصلی ریاضی رو بلد نیستند ولی مدعی انجام محاسبات لگاریتم و یافتن پاسخ مسایل لاینحل ریاضی هستند
هواپیمای جنگنده با تمام سامانه های پرشمار و پیچیده رو میسازند صفر تا صد
اما یه رینگ پیستون یا یه دونه خودرو با حداقل استانداردهای جهانی نمیتونن بسازند
یا حتی یه ورق فیلم pvc برای تولید کارت ملی رو نمیتونند
ولی سامانه های کنترل پرواز ؛ رادار ؛رهگیری و ... رو میسازند
ولی انصافا تو ساخت 2 مورد تو دنیا سر آمد هستن
1-دشمن
2-شعار
درجهل مرکب ابدالدهربماند
وانکس که نداند وبداندکه نداند
حیف است چنین جانوری زنده بماند
فعلا که با همین هواپیما ها و سلاح ها. آمریکای ابرگودرتتون و اسرائیل گوگولی رو به خاک دادیم.
حرف اضافه هم نزنین ابله های وطن فروش