روایت دریادار سیاری از 2دستور کار رهبری برای نیروی دریایی ارتش/درکنار سپاه همه تحرکات را رصد میکنیم
امیر دریادار حبیبالله سیاری در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران با بیان اینکه روز هفتم آذر روز نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی است، گفت: با شروع جنگ تحمیلی و زمانی که دشمن به مرزهای ما حملهور شد با این تصور که در نیروی دریایی آمادگی لازم وجود ندارد هجومش را از دریا آغاز کرد تا بتواند در خلیج فارس سیادت داشته باشد اما نیروی دریایی در روز هفتم آذر که تنها 67 روز از جنگ گذشته بود حماسهای به نام عملیات مروارید را آفریدند.
دریادار سیاری درباره نتایج این عملیات که به شکست کامل نیروی دریایی عراق انجامید، اظهار کرد: سیادت جمهوری اسلامی بر شمال خلیج فارس تا پایان دفاع مقدس و تاکنون ادامه یافت. پایانههای نفتی البکر و الامیه منهدم شد و با انهدام این دو سکوی نفتی توان اقتصادی دشمن ضربه خورد. نتیجه بعدی این عملیاات نشان دادن توانمندیهای نظام جمهوری اسلامی در عرصه دریا بود و به فرمان امام روز 7 آذر به نام روز نیروی دریایی نامگذاری شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با بیان اینکه فرمانده معظم کل قوا تدابیر مهمی درباره نیروی دریایی دارند، خاطرنشان کرد: کشور ما یک کشور دریایی است و ما در شمال و خلیجفارس سواحل مهمی داریم و مهمترین ساحل ما سواحل مکران است که از آنجا به تمام جهان ارتباط داریم.
وی افزود: ما منافع مهمی در دریا داریم که باید برای پیشرفت کشور از آن استفاده کرد در سالهای قبل انقلاب به دلیل تفکرات استعماری هیچگاه به فکر استفاده از این منابع نبودند اما با تدبیر و فرامین فرمانده معظم کل قوا توجه مردم و دولت به سمت بهرهبرداری از منابع دریا رفت و موضوع پیشرفت دریامحور کشور و نظریه بازگشت به دریا مطرح شد.
دریادار سیاری با اشاره به اینکه تمام کشورهای دنیا تکیه به دریا دارند اما مهمترین ساحل ما از تراکم جمعیت خالی است، گفت: در همین راستا دو دستور کار از طرف رهبری در نیروی دریایی مدنظر قرار گرفته است اول توسعه سواحل مکران و دوم اقتدار دریایی. مشاغل فراوانی باید در مکران به وجود بیاید و توسعه مکران به توسعه کشور میانجامد. ایجاد زیرساختهای کلان و عمده را باید ایجاد کنیم و نیروی دریایی 10 هزار نفر از پرسنل خود را در مکران مستقر کرده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: سواحل مکران را باید به چند منطقه تقسیم کرد و هر منطقه باید زیرساختهایی شامل شناور، زیردریایی، فرودگاه و شهرکهای مسکونی داشته باشد. با استقرار این وضعیت آبادانی به وجود میآید و این حرکت در دست اقدام است.
وی با اشاره به مسئله اقتدار دریایی تاکید کرد: هر آبادانی زیر سایه امنیت به وجود میآید. شمال اقیانوس هند و دریای عمان، منطقه مورد توجه دنیاست و شمال هند، خلیج عدن و تنگه بابالمندب منطقهای است که بالای یک سوم تجارت جهانی در آن انجام میشود و امنیت آن برای جهان و جمهوری اسلامی بسیار مهم است.
دریادار سیاری با بیان اینکه گلوگاه اقتصادی کشور ما اقیانوس هند است و امروز با اقتدار در اقیانوس هند حضور داریم، گفت: ما امنیت منطقه را حفظ کردهایم و در اجرای فرمان رهبر معظم انقلاب در خلیج عدن حضور داریم و ظرف 7 الی 8 سال گذشته تمام کشتیهایی که از مسیر عدن به سمت غرب حرکت کردهاند و یا به سمت جنوب هندوستان در حرکت بودند امنیت آنها توسط جمهوری اسلامی تامین شد و اجازه ندادیم خسارتی به واردات و صادرات کشور وارد شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه ناوهای نیروی دریایی امروز در بندر دوربان آفریقای جنوبی حضور دارند، گفت: ما با بازدید از بنادر کشورهای مختلف از ایران هراسی جلوگیری میکنیم و فرهنگ جمهوری اسلامی را منتقل کرده و ارتباطات سیاسی را توسعه میدهیم.
وی افزود: امروز نیروی دریایی به اتفاق نیروی دریایی سپاه تمام تحرکات را در خلیج فارس، تنگه هرمز رصد میکند و اجازه نزدیکی هیچ شناوری را به جمهوری اسلامی نمیدهیم و نیروی دریایی با حمایت همه جانبه مردم از هیچ تهدیدی هراس ندارد و برای حفاظت از مرزها در همه جا حضور خواهد داشت.