تاریخ انتشار: ۱۰:۴۵ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۲۹ نظر

حسین شریعتمداری: از اسنپ و ازکی سلب صلاحیت شود و مدیریت و مالکیت آن‌ها به افراد نظام واگذار شود!

حسین شریعتمداری نوشت: چرا از سکو‌های قانون‌گریز سلب صلاحیت نمی‌شود و مدیریت آن‌ها به افراد صاحب صلاحیت و تحت نظارت مستقیم مراکز ذی‌ربط واگذار نمی‌شود؟! مگر امکانات و ظرفیت‌های مورد استفاده آن‌ها متعلق به نظام نیست؟!

حسین شریعتمداری: از اسنپ و ازکی سلب صلاحیت شود و مدیریت و مالکیت آن‌ها به افراد نظام واگذار شود!
رویداد۲۴ حسین شریعتمداری نوشت: مگر امکانات و ظرفیت‌های مورد استفاده پلتفرم‌ها متعلق به نظام نیست؟! چرا مالکیت و مدیریت آن‌ها نباید در اختیار نظام نباشد؟! توان و هوشمندی نیرو‌های متعهد و پا به رکاب ایران اسلامی را دست‌کم نگیرید.

 حسین شریعتمداری در یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

۱- امروزه پلتفرم‌ها (سکو‌های مجازی) تقریباً در سراسر دنیا به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی مردم تبدیل شده‌اند. بسیاری از فعالیت‌های تجاری، خرید‌های روزمره، نقل و انتقال درون و بیرون شهری، ارسال بار و کالا، کسب برخی اطلاعات ضروری و تامین ده‌ها نیاز دیگر مردم از طریق این سکو‌ها تامین می‌شود. در کشور ما نزدیک به ۴۰۰ سکوی مجازی در بخش‌ها و شاخه‌های متفاوت به فعالیت مشغولند. پلتفرم‌هایی نظیر اسنپ، تبسی، دیجی‌کالا، طاقچه، دیوار، فیلیمو، روبیکا، آپارات و... از جمله این سکو‌های مجازی فعال با درآمد‌های کلان و فوق نجومی هستند.

۲- پلتفرم‌ها چرا پدید آمده‌اند؟ این پرسش را باید با نگاهی فراتر از آنچه این روز‌ها درباره سکو‌های مجازی مطرح شده و می‌شود، به ارزیابی نشست. پدیده فوق مدرن قرن بیست و یکم، یعنی اینترنت، اگرچه در آغاز، دامنه‌ای محدود داشت و استفاده از آن، تنها در میان برخی از اقشار رایج شده بود، ولی بسیار سریع‌تر و پُر شتاب‌تر از آنچه انتظار می‌رفت و پیش‌بینی می‌شد، دامنه بهره‌گیری از آن گسترش یافت تا آنجا که امروزه به سختی می‌توان طیف قابل توجهی از مردم را آدرس داد که با این پدیده آشنا نبوده و از آن استفاده نکنند. گوشی‌های تلفن همراه هوشمند زمینه استفاده از این پدیده و دستاورد‌ها و ظرفیت‌های کم‌نظیر - و در بسیاری از موارد، بی‌نظیر- آن را سرعت بخشید و همه روزه نیز بر دامنه استفاده از آن افزوده می‌شود، تا آنجا که امروزه کودکان ۵، ۶ ساله نیز با آن آشنایی دارند و بخشی از اوقات خود را با رویکرد به بازی‌های اینترنتی پُر می‌کنند.

۳- حالا می‌رسیم به نقطه تعیین‌کننده و سرنوشت‌سازی که متاسفانه در افق دید برخی از مسئولان محترم کشورمان دیده نشده بود و از این روی بدون آن که از نقطه مورد نظر، تصویر روشن و برداشت واقع‌بینانه‌ای داشته باشند با آن روبه‌رو شدند! و آن نقطه سرنوشت‌ساز ظرفیت گسترده و فراگیر اینترنت و سکو‌های مجازی برای تامین بسیاری از نیاز‌های روزمره مردم بود. بخوانید!

۴- انتظار آن بود که مسئولان محترم کشورمان به این نکته توجه می‌کردند که با گسترش بهره‌گیری از پدیده یاد شده، بسیاری از خدمات عمومی در عرصه‌های مختلف تغییر شکل خواهند داد و از حالت‌های نه‌چندان آسان و بعضاً وقت‌گیر و پُر دردسر بیرون رفته و به آسانی قابل انجام خواهند شد. به عنوان مثال، دیگر برای دریافت وجه، پرداخت قبض‌های آب و گاز و برق و تلفن نیازی به اتلاف وقت در ترافیک‌های سنگین شهری و مراجعه حضوری به بانک‌ها نیست. برای خرید کالا نباید زحمت حضور در فروشگاه‌ها را به خود هموار کنند. برای نقل مکان در شهر و یا سفر به خارج شهر به جای حضور در خیابان و به انتظار تاکسی بودن، می‌توانند از سکو‌های مجازی که به همین منظور شکل گرفته و آماده خدمت‌رسانی هستند، استفاده کنند. بسیاری از اطلاعات عمومی مورد نیاز را با بهره‌گیری از سکو‌های مجازی دریافت کنند و...

۵- نقطه مورد اشاره را دیگران درک کردند و یا از نمونه‌های مشابه در سایر کشور‌ها درس گرفتند. آن‌ها به هر علت، می‌دانستند که با گسترش دامنه استفاده از اینترنت، بسیاری از نیاز‌های خدماتی مردم از طریق پلتفرم‌ها و یا همان سکو‌های مجازی قابل تامین است. می‌دانستند (و ما غافل بودیم) که دنیا به سمت آسان‌گزینی می‌رود و در دنیای «فست فود» کار‌ها هرچه آسان‌تر قابل انجام باشد، داوطلبان بیشتری خواهد داشت تا آنجا که کمتر کسی راه‌های پر پیچ وخم موجود برای تامین نیاز‌های خود را می‌پذیرد. می‌دانستند دیری نمی‌پاید که کسب و کارها، معاملات، رفت و آمدها، دریافت اطلاعات، خرید لوازم مورد نیاز و... دیجیتالی خواهد شد و از این روی به تاسیس و راه‌اندازی سکو‌های مجازی روی آوردند. با دیجی‌کالا خرید می‌کنند و کالای خریداری شده را درب منزل تحویل می‌گیرند. با تلفن همراه از اسنپ یا تبسی درخواست وسیله نقلیه می‌کنند، در طاقچه کتاب‌های مورد علاقه خود را می‌یابند و.

حالا به موضوع مورد نظر یادداشت پیش‌روی رسیده‌ایم. بخوانید!

۶- یکی از اصلی‌ترین و اساسی‌ترین وظیفه دولت‌ها خدمت‌رسانی به مردم، تامین نیاز‌های آن‌ها و ارائه راه‌کار‌های هرچه آسان‌تر و دست‌یافتنی‌تر برای تامین این نیازهاست؛ بنابراین باید پذیرفت که سکو‌های مجازی در ایران عزیز ما که بر اساس آمار موجود تعداد آن‌ها نزدیک به ۴۰۰ و یا متجاوز از ۴۰۰ سکوست، نقش یک دولت را بر عهده دارند! «دولت موازی»! که سکو‌های مجازی اعضای کابینه آن هستند! و صد البته بیرون از اشراف و نظارت نظام بر آنها.

۷- نیم نگاهی به عملکرد شاخص‌ترین نمونه‌های سکو‌های مجازی که پُر مراجعه‌ترین‌ها نیز هستند، بیندازید! چه می‌بینید؟! قانون‌گریزی، تخلفات پی‌درپی، همراهی با دشمنان مردم این مرز و بوم، کوک‌کردن ساز بیگانگان علیه وطن خویش، آن‌هم در موارد و عرصه‌هایی که بیرون از دایره تعریف شده کار و فعالیت آنهاست. بارزترین نمونه این قانون‌گریزی و همسویی با دشمنان بیرونی را در مقابله با قانون حجاب و عفاف می‌توان دید. در یک مقطع زمانی خاص و در حالی که مقابله با کشف حجاب یکی از شاخص‌ترین تلاش نظام و خواسته توده‌های ده‌ها میلیونی مردم بود، برخی از این سکو‌های مجازی در اقدامی هماهنگ که از فرمان واحدی خبر می‌داد، تصاویری از اعضا و کارکنان خود را منتشر کردند که در آن خانم‌های حاضر بدون حجاب ظاهر شده بودند؛ و ده‌ها تخلف و قانون‌شکنی دیگر که در این وجیزه مجال پرداختن به آن‌ها نیست.

۸- این سکو‌های مجازی - و نه همه آنها- در حالی به یک دولت موازی تبدیل شده و قوانین جاری نظام را زیر پا می‌گذارند، که از خود هیچ سرمایه‌ای به میدان نیاورده‌اند. اسنپ حتی یک خودرو نیز از خود به میان نیاورده و از خودرو‌های مردم جویای کار بهره می‌برد. دیجی‌کالا و ازکی دلال هستند و از امکانات نظام در این دلالی سود می‌برند. روبیکا، فیلیمو، نماوا و... نیز حال و روز مشابهی دارند.

۹- دو هفته قبل، بعد از اقدام هماهنگ برخی از این سکو‌های مجازی در مقابله با قانون حجاب و عفاف، شماری از آن‌ها به تعطیلی و توقیف کشیده شدند و ساعاتی بعد با توجه به نیاز‌های بر زمین مانده مراجعه‌کنندگان از آن‌ها رفع توقیف شد. این اقدام نظام با توجه به ضرورت گردش کار بسیاری از مراجعه‌کنندگان اتخاذ شده بود و درخور ملامت نیست. اما در این خصوص نکته با اهمیتی در میان است که نباید و نمی‌توان از آن غفلت کرد.

۱۰- به این دو گزاره توجه کنید. کدام نظام حکومتی -از هر نوع و با هر ساختاری- یک دولت موازی را در درون خود تحمل می‌کند؟! پاسخ این سؤال، بدون کمترین تردیدی منفی است. اکنون به گزاره بعدی نگاه کنید و آن، این که سکو‌های مورد اشاره از امکانات و ظرفیت‌های نظام استفاده -بخوانید سوءاستفاده- می‌کنند و از خود سرمایه‌ای به میان نیاورده‌اند. حالا جای این سؤال است که اگر وجود پلتفرم‌های خدمت‌رسان ضروری است، که هست، چرا از سکو‌های قانون‌گریز سلب صلاحیت نمی‌شود و مدیریت آن‌ها به افراد صاحب صلاحیت و تحت نظارت مستقیم مراکز ذی‌ربط واگذار نمی‌شود؟! مگر امکانات و ظرفیت‌های مورد استفاده آن‌ها متعلق به نظام نیست؟! بنابراین چرا مالکیت و مدیریت آن‌ها در اختیار نظام نباشد؟! می‌فرمایند به نیروی کارآزموده نیاز است. بسم‌الله! مگر مدیران کنونی این پلتفرم‌ها شق‌القمر می‌کنند؟! توان و هوشمندی نیرو‌های متعهد و پا به رکاب ایران اسلامی را دست‌کم نگیرید؛ و بالاخره گفتنی است که خوشبختانه زمزمه‌هایی برای تحقق این خواسته در میان مسئولان شنیده می‌شود.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۹
ناشناس
|
France
|
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
37
لعنت خداوند بر زورگویان جیره خور.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
37
دیگه مرزهای وقاحت رو انقدر جابه جا کردید که میگید تلاش و کار و طرح یکی دیگه رو میدزدبم، نیروهای خودمون بیان سر کار. نیروهاتون اگر کار بلد و متخصص بودن چرا خودشون از صفر شروع نکردن؟ مطمینم حتی مدیریت مال دیگری رو هم نمیتونید انجام بدید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
44
1
کاملا درست میگه این پلتفرم ها به عنوان ابزار انقلاب رنگی مورد استفاده قرار می گیرند باید تحت کنترل دولت باشند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
خدایی اگر شما به اصطلاح خودتان مریدان انقلاب اما از نگاه من سواستفاده کنندگان انقلاب سواد دارید ایده دهید سرمایگذاری کنید و بعد اجرا کنید .ایده دزدی یا کارآفرینی دزدی که هنر نیست سر گردنه بگیران وراهزانان دوران قجر هم چون شما اموال مردم را مال خود می دانستند چون مردان بی هنر فقط دزدی بلدند .این آقای شریعتمداری هم یک بی سواد بی هنر است از مردمان اهل قلمم بپرسید می دانند چی می گویم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
زر نزن
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
1
39
اتفاقا برعکس اگر مدیریت همین ارگان های انقلابی ( از صدا سیما بگیر تا کمیته امداد و ....) همه رو به شرکتهای خصوصی ( خصوصی واقعی نه خصولتی های سوری) و ngo ها و به طور کلی به مردم واگذار کنن خیلی از مشکلات کشور حل خواهد شد.
مشکل اصلی این کشور بی کفایتی حاکمان و مسئولانمان هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
30
اصل بد نیکو نگردد زانکه بنیادش بد است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
38
ترک عادت موجب مرض است !!! اینقدر از مال مردم خوردن و بردن که دیگه عادی شده براشون !!! منظور از نظام هم همین چند نفری که دور هم در خدمت به ایران هستن !!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
36
حالا بفرمائید اول تنگه هرمز را ببندیم یا دستور جدید را اعمال کنیم!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
1
36
بله کاملا درست میگه حسین تنگه بند
این پلتفرهایی که با اندیشه و زحمت
جوانان و نخبه های ایران درست
شده رو بگیرند و بدن دست نخبگان
طالبانی چون حسین تنگه بند و
دیگر برادران عنزشی ایشان بمانند
طوسی،ثقفی،حق شناس و باجناقش
والله چه کاریه ملت ایران رو هم
از کشور خودشون اخراج و بجاش
از همه کیش های خودشان از
طالبان نیروی عنزشی وارد کنند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
1
25
عاشق نظرات حسین شزیعتمداری هستم......به نظرم راست می گه...بدهید اینها را کیهانی ها اداره کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
1
35
چطوره جای سرقت اموال دیگران، نون بازوی خودتونو بخورید؟
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
21
با زبان بی زبانی دارد میگوید شرکتهای دوزاری همچون تپسی و اسنپ و دیجی کالا و..که اگر در یک کشور آزاد و در رقابت منصفانه ای با شرکتهای جهانی قرار بگیرند در رتبه های اخر از لحاظ مشتری مداری و کیفیت و نظارت قرار میگیرند. احساس خطر کرده! با اینکه شرکتهای نامبرده همگی وابستگی نزدیکی با هسته قدرت دارند.
و گرنه محال است پله های ترقی یکی در میان پشت سر بگذارند.!
ناشناس
|
Austria
|
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
26
رویداد 24
این آقا در پی شهرت هست
لطفا کمتر از ایشون بنویسید
افراد مرتع و مغز پوسیده با گرایشات رادیکالی سزاوار مطرح شدن نیستند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
1
32
بهترین شرکت های خصوصی خاورمیانه سال 57 در ایران بودن از ارج. ایران ناسیونال و ماک و کفش ملی و اخوان و.. در ایران بودن بعد از انقلاب به تصرف شما بربر ها درامدند و همه ورشکست شدند مال اموالشان هم بالا کشیدید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
30
میخوای بسپارند به تو دیگه راحت میشی همه جا فضولی کن به تو چه پیرمرد پرحاشیه
آدمیرال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
29
بابا این همیشه پای بساط یه حرفی میزنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
1
15
لعنت بر دلواپسان!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
11
جناب شریعتمداری هر کی از هر جا دستور صادر می کنه شما هم دستور صادر کن یه وقت خدای نا کرده تو دلت نمونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
14
آقای شریعتمداری،یا من نمیدونم نظام چه معنی میده،یا شما نمیدونی نظام یعنی چی!!؟
یعقوب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
17
پسر یه چایی نبات برا حاج حسین بیار.
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
1
15
تو امثال تو چرا نمی ترکیده ..

بیشرف های مشهور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
1
17
چه رویی دارد این شخص، چه وقاحتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
14
شریعت مدار اگه حرف نزنی نمیگن لالی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
13
شما فقط و فقط بگو ممنونم از این پلتفرم ها و خدماتشون . بگو ممنونم که بخشی از مشکل بیکاری کشور حل شد. بگو اگر اینا نبودن باید مثل ۴ سال قبل کنار خیابان دست تکون می‌دادی میگفتی سر مدرس . باید پول بیشتر می‌دادی یه پیکان میومد از سرکوچه تا سرکوچه سوار میکرد و نمی‌تونستم بیینی الان کجاس . شما اگه هدف ت رشد کشور فقط به سهمیه بنزینشون و پیگیری کن
یک ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
17
شریعتمداری سیر مونی نداره میخوان همه مملکت رو بچاپن حاصر نیست اب باریکه ای واسه ملت باقی بمونه .ننگ برشما باد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۲
0
18
حسین خالی بند یه سری به کارخانه ایران کاوه بزانید از مرحوم روغنی گرفتید دادید به مسوولین نظام نتیجه تعطیلی .ودهها مورد دیگر یکباره بگو مملکت مال من ودارودسته ام هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۳
0
7
یه زمانی المان نازی با نفوذ در ساختار سیاسی و مدیریتی روسیه توانست بنگاه های مهم اقتصادی، افراد متخصص و دلسوز اون کشور و به نحوی از مدار مدیریتی و اقتصادی خارج کند که نتیجه ان جز نابودی روسیه چیز دیگری نبود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۵
0
5
خو نیروهای پا به رکاب نظام استارت آپ خودشون رو راه بندازن و در یک رقابت سالم جای اینها رو بگیرن
نظرات شما