تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۰۸ دی ۱۴۰۲

علت بوی بد دهان و درمان آن

شما می‌توانید اقداماتی را برای پیشگیری و درمان بوی بد دهان در خانه و با کمک دندانپزشک یا پزشک انجام دهید.

علت بوی بد دهان و درمان آن

رویداد۲۴ سیما صابری: بوی بد دهان، که از نظر پزشکی هالیتوز نامیده می‌شود، می‌تواند ناشی از عادات بهداشتی نامناسب دهان و دندان باشد و ممکن است نشانه‌ای از سایر مشکلات سلامتی و بیماری‌ها باشد. بنابراین باید آن را جدی بگیرید و علل آن را پیدا کنید. بوی بد دهان همچنین می‌تواند با انواع غذاهایی که می‌خورید و سایر عادات سبک زندگی ناسالم مرتبط باشد. شما می‌توانید اقداماتی را برای پیشگیری و درمان بوی بد دهان در خانه و با کمک دندانپزشک یا پزشک انجام دهید.

علت بوی بد دهان چیست؟

اساساً، تمام غذاها در دهان شما شروع به تجزیه شدن می‌کنند. همچنین غذاها در جریان خون شما جذب می‌شوند و به سمت ریه‌ها حرکت می‌کنند و بر هوایی که بازدم می‌کنید تأثیر می‌گذارد. اگر غذاهایی با بوی تند (مانند سیر یا پیاز) می‌خورید، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن و حتی استفاده از دهانشویه صرفاً بو را به طور موقت می‌پوشاند و تا زمانی که غذاها از بدن شما عبور نکنند، بو به طور کامل از بین نمی‌رود. سایر غذاهای رایج که می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند عبارتند از:

پنیر

ادویه های خاص

آب پرتقال یا نوشابه

الکل

همچنین افراد دارای رژیم که به اندازه کافی غذا نمی خورند، ممکن است بوی بد دهان داشته باشند. هنگامی که بدن شما چربی را تجزیه می‌کند، این فرآیند مواد شیمیایی را آزاد می‌کند که می‌تواند بوی نامطبوعی به نفس شما بدهد.

چرا عادت‌های بد باعث بوی بد دهان می‌شود؟

اگر روزانه مسواک و نخ دندان نکشید، ذرات غذا می‌توانند در دهان شما باقی بمانند و باعث رشد باکتری‌ها بین دندان‌ها، اطراف لثه‌ها و روی زبان شوند. این امر باعث بوی بد دهان می‌شود. التهاب لثه ناشی از بهداشت نامناسب دندان نیز می‌تواند باعث بوی بد دهان شود.

علاوه بر این، باکتری‌های ایجاد کننده بو و ذرات غذا می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند. سیگار کشیدن یا جویدن محصولات مبتنی بر تنباکو نیز می‌تواند باعث بوی بد دهان، ایجاد لکه بر دندان‌ها، کاهش توانایی شما در چشیدن طعم غذاها و تحریک لثه‌ها شود.

چه مشکلات سلامتی با بوی بد دهان مرتبط است؟

بوی بد دهان ممکن است علامت هشدار دهنده بیماری لثه (پریودنتال) باشد. بیماری لثه در اثر تجمع پلاک روی دندان ها ایجاد می شود. باکتری ها باعث ایجاد سموم می شوند که لثه‌ها را تحریک می‌کنند. اگر بیماری لثه بدون درمان ادامه یابد، می‌تواند به لثه و استخوان فک آسیب برساند.

سایر علل دندانی بوی بد دهان عبارتند از: استفاده مسواک آلوده، عفونت های مخمری دهان و غیره.


بیشتر بخوانید: بهترین خمیر دندان‌ها


وضعیت خشکی دهان نیز می تواند باعث بوی بد دهان شود. بزاق برای مرطوب کردن دهان، خنثی کردن اسیدهای تولید شده توسط پلاک‌های دندان و شستن سلول‌های مرده‌ای که روی زبان، لثه‌ها و گونه‌ها تجمع می‌کنند، ضروری است. اگر این سلول‌ها حذف نشوند، تجزیه می‌شوند و می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند. خشکی دهان ممکن است عارضه جانبی داروهای مختلف، مشکلات غدد بزاقی یا تنفس مداوم از طریق دهان باشد. در واقع، نفس صبحگاهی برای افرادی که با دهان باز می خوابند بدتر است و صبح‌ها با بوی بد دهان از خواب بیدار می‌شوند.

همچنین بسیاری از بیماری‌ها می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند، از جمله:

آلرژی فصلی

عفونت های دستگاه تنفسی مانند ذات الریه یا برونشیت

عفونت‌های سینوسی طولانی مدت (مزمن)

دیابت

رفلاکس اسید معده

مشکلات گوارشی

عفونت مزمن ریه

مشکلات کبدی یا کلیوی

برای درمان بوی بد دهان چه کنم؟

چند راه سریع و آسان برای از بین بردن بوی بد دهان وجود دارد. فقط به یاد داشته باشید، بوی چیزی که می‌خورید می‌تواند تا زمانی که غذا کاملاً از سیستم شما خارج شود یعنی تا ۳ روز بعد!

بیشتر مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید. دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید تا بقایای مواد غذایی و پلاک ها از بین برود. بعد از غذا مسواک بزنید. (یک مسواک در محل کار یا مدرسه داشته باشید تا بعد از ناهار مسواک بزنید.) مسواک خود را هر ۲ تا ۳ ماه یا بعد از بیماری تعویض کنید. حداقل یک بار در روز از نخ دندان یا پاک کننده‌های دندانی برای از بین بردن ذرات غذا و پلاک بین دندانی استفاده کنید.

علت بوی بد دهان و درمان آن

دهان خود را بشویید. دهانشویه به خلاص شدن از شر باکتری‌های دهان کمک می‌کند. همچنین اگر بعد از غذا خوردن دهان خود را با آب بشویید. این می‌تواند حداقل به شل شدن و رهایی بخشی از ذرات غذایی به دام افتاده که در دندان‌های شما گیر کرده‌اند کمک کند.

زبانتان را تمیز کنید؛ پوششی که به طور معمول روی زبان شما ایجاد می‌شود می‌تواند میزبان باکتری‌های بدبو باشد.

از خوردن غذاهایی که نفس شما را بدبو می‌کند اجتناب کنید. پیاز و سیر بیشترین مشکل را ایجاد می‌کنند و مسواک زدن بعد از خوردن آن‌ها کمکی نمی‌کند!

  آدامس‌های خوشبو کننده دهان بجوید. باکتری‌های موجود در دهان شما عاشق شکر هستند. از آن برای تولید اسید استفاده می‌کنند. این کار باعث ساییدگی دندان‌ها و ایجاد بوی بد دهان می‌شود. جویدن آدامس بدون قند یا مکیدن آب نبات بدون قند نیز تولید بزاق را تحریک می‌کند که به شستشوی ذرات غذا و باکتری‌ها کمک می‌کند. 

لثه‌های خود را سالم نگه دارید. دهانشویه ضد عفونی‌کننده می‌تواند به کشتن باکتری‌هایی که باعث ایجاد بوی بد دهان و پلاک می‌شوند که می‌تواند منجر به التهاب لثه شود، کمک کند.

دهان خود را مرطوب کنید. اگر بزاق کافی تولید نکنید، ممکن است دچار پوسیدگی دندان و بوی بد دهان شوید. اگر دهانتان خشک است، در طول روز آب فراوان بنوشید. همچنین می‌توانید شب‌ها از یک دستگاه مرطوب‌کننده هوا استفاده کنید تا هوای خانه‌تان را مرطوب کند.

به طور مرتب حداقل دو بار در سال به دندانپزشک خود مراجعه کنید. آنها معاینه دهان و تمیز کردن حرفه‌ای دندان‌ها را انجام می‌دهند و می‌توانند بیماری‌های دندان، خشکی دهان یا سایر مشکلاتی که ممکن است علت بوی بد دهان باشد را پیدا کرده و درمان کنند.

سیگار کشیدن و جویدن محصولات مبتنی بر تنباکو را متوقف کنید. از دندانپزشک خود در مورد ترک این عادت راهنمایی بخواهید.

میوه و سبزیجات بیشتر و گوشت کمتر بخورید. سیب، هویج، کرفس و سایر میوه‌ها و سبزیجات سفت به پاک کردن پلاک های ایجاد کننده بو و ذرات غذا از دهان شما کمک می‌کنند.

 فهرستی از داروهایی که مصرف می کنید تهیه کنید. برخی از داروها ممکن است در ایجاد بوی بد دهان نقش داشته باشند. می‌توانید از

دندانپزشک خود درباره آن‌ها سوال کنید.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: سبک زندگی
نظرات شما