تاریخ انتشار: ۱۷:۱۳ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳

این روز‌ها راه اندازی سایت چقدر هزینه می‌برد؟

بالغ بر ۷۰ درصد از کسب و کار‌های کوچک وبسایت خودشان را دارند. با افزایش مداوم میزان تبلیغات دیجیتال هم انتظار می‌رود این رقم بیش از پیش افزایش یابد. در هر زمینه‌ای که فعالیت می‌کنید، وبسایت کلید ارتباطی شما با مخاطبان در هر جای جهان است.

این روز‌ها راه اندازی سایت چقدر هزینه می‌برد؟

رویداد۲۴ | هزینه طراحی و ساخت سایت از مهم ترین سؤالات افراد در این باره است. قیمت راه اندازی یک وبسایت بسته به عوامل مختلف از جمله پیچیدگی سایت، ویژگی‌های خاص، نوع برنامه نویسی و کاربرد آن تغییر پیدا می‌کند. از طرفی، در کنار خرید ابزارهای ضروری راه اندازی سایت مانند هاست و دامنه، باید هزینه تولید محتوا و مدیریت سایت را هم در نظر بگیرید.

هزینه های ضروری راه اندازی سایت

برای راه اندازی یک وبسایت برخی هزینه‌های ابتدایی وجود دارد که بدون آن‌ها نمی‌توانید کار را پیش ببرید. این موارد عبارت اند از خرید و ثبت دامنه و خرید هاست و سرور از یک شرکت معتبر. علاوه بر این، باید با یک برنامه نویس برای نوشتن سایت صحبت کنید. البته، همیشه و به خصوص در ابتدای کار می‌توانید از پلتفرم‌های ساخت سایت آماده یا از وردپرس استفاده کنید که هزینه و پیچیدگی کمتری دارند. در آخر و پس از طی شدن این مراحل هم باید به سراغ سئو کردن سایت و ایجاد محتوای آن و ارائه محصولتان بروید.

انتخاب هاست

یکی از هزینه‌های عمده و البته همیشگی راه اندازی سایت، مربوط به خرید و تمدید هاست و سرور است. این دو در حقیقت فضای میزبانی سایت شما هستند و با استفاده از آن‌ها است که می‌توانید خدمات سایت خود را به مخاطبان نشان دهید. هاست‌ها اغلب به اشکال مختلف و به تناسب نیاز خریداران ارائه می‌شوند. برای مثال، نیازهای میزبانی سایت دانلود فیلم و سریال با یک سایت فروشگاهی متفاوت است. علاوه بر این، سایت‌های وردپرسی نیز پلن هاست و میزبانی اختصاصی خودشان را دارند. بدیهی است که هرچه سایت بزرگ تر با کاربران بیشتری داشته باشید، به منابع بیشتری هم نیاز پیدا می‌کنید که بعضاً هزینه بالایی دارند. خوشبختانه، رقابت بین ارائه دهندگان خدمات میزبانی سبب شد آن‌ها بتوانند به مشتریان خود تخفیف بدهند. اگر به دنبال کاهش هزینه‌ها هستید کد تخفیف نت افراز این امکان را به شما می‌دهد که پس از انتخاب هاست مورد نیاز خود، هزینه کمتری برای آن پرداخت کنید.

اگر نمی‌دانید چه نوع هاستی برای شما مناسب تر است، از فروشندگان مشاوره بگیرید؛ اما در نظر داشته باشید که ترافیک سایت یکی از عوامل تعیین کننده است. به طور کلی، هر چه ترافیک سایت و میزان کاربران آن بیشتر باشند، باید هاست قدرتمند تری بخرید که با ورود تعداد زیاد افراد، از کار نیفتد. به طور کلی، بیش از 100 هزار بازدید در ماه ترافیک بالا در نظر رفته می‌شود و نیاز به منابع میزبانی بهتری دارد. برای وردپرس هم به سراغ هاست‌های وردپرسی بروید که بیشترین سازگاری را با نوع سایت شما دارند. علاوه بر این، همیشه مواردی مانند کد تخفیف، امنیت، بکاپ گیری از سایت، پشتیبانی، میزان آپ تایم و رضایت بقیه کاربران را هم مد نظر قرار دهید.

خرید سرور

داشتن سرور هم برای ایجاد هر سایتی از ضروریات است. بدون سرور شما جایی برای ذخیره اطلاعات و میزبانی سایت خود نخواهید داشت. معمولاً سایت‌های مختلف، پلن‌های متنوعی برای فروش سرور دارند. سرور مجازی، اختصاصی و اشتراکی نام‌های هستند که هنگام خرید سرور با آن‌ها مواجه می‌شوید. سرورهای مجازی، محل فیزیکی برای ذخیره اطلاعات ندارند و به همین دلیل هم در عین ارائه امکانات کاربردی، هزینه کمتری دارند. مکان سرور هم می‌تواند ایران یا کشورهای خارجی باشد که هرکدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. سرورهای اشتراکی نیز برای افرادی که دغدغه هزینه دارند مناسب است؛ زیرا به دلیل مشترک بودن سرور میان چند نفر قیمت آن کمتر می‌شود. ناگفته نماند که حتی با خرید سرورهای اختصاصی که گران تر هستند هم متحمل هزینه زیادی نمی‌شوید. کافیست با کد تخفیف مجموعه‌های مختلف آشنایی داشته و به خوبی از آن‌ها بهره ببرید.

انتخاب دامنه

یکی دیگر از هزینه‌های ابتدایی راه‌اندازی سایت، مربوط به انتخاب و خرید دامنه است. دامنه شما در واقع همان نام و آدرسی است که برای سایت خود انتخاب می‌کنید. هزینه دامنه معمولاً زیاد نیست و حتی برخی شرکت‌های میزبانی، روی پلن های هاست و سرور سالانه خود، یک دامنه رایگان هم به شما می‌دهند. البته، اگر بخواهید دامنه شما پسوند خاصی داشته باشد ممکن است لازم باشد هزینه بیشتری پرداخت کنید. کد تخفیف میهن وب هاست در این مواقع به کار می‌آید و با اعمال آن روی فاکتور خرید، بخشی از مبلغ قابل پرداخت شما کسر می‌شود.

این روز‌ها راه اندازی سایت چقدر هزینه می‌برد؟

گواهی‌های امنیتی

یکی از بایدهای هر سایت کوچک یا بزرگ، داشتن گواهی ssl است. SSL یک گواهی دیجیتال است که هویت سایت شما را تأیید کرده و امکان برقراری ارتباط امن و رمزنگاری شده را فراهم می‌کند. علاوه بر این، داشتن این گواهی برای تمام سایت‌هایی که درگاه پرداخت دارند الزامی است. علاوه بر این، سایت‌های داخل ایران باید نماد اعتماد الکترونیک دریافت کنند. داشتن این نماد سبب می‌شود افرادی که به سایت شما مراجعه می‌کنند، راحت تر بتوانند به شما اعتماد کنند.

افزونه و پلاگین ها

بسیاری از سایت‌هایی که روزانه می‌بینید با وردپرس ساخته شده اند. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که امکان طراحی سریع تر سایت با قالب‌های آماده را می‌دهد. اگر سایتتان از این نوع باشد، هزینه‌های شما برای هاست و سرور و البته برنامه نویسی بسیار کمتر خواهد شد. با این حال، باید در نظر داشته باشید که برای اضافه کردن بسیاری از ویژگی‌ها و امکانات به سایت خود لازم است افزونه مناسب آن را خریداری و نصب کنید. البته، برخی افزونه‌های رایگان هم وجود دارند؛ اما توصیه می‌شود برای تجربه کاربری بهتر و مواجه نشدن با باگ و ایرادات ناخواسته، نسخه‌های معتبر را خریداری کنید.

هزینه برنامه نویسی

یکی از بیشترین هزینه‌های راه اندازی سایت به برنامه نویسی مربوط می‌شود. با توجه به دشواری و تخصصی بودن این کار، معمولاً برنامه نویسان هزینه کمی نمی‌گیرند. عوامل مختلفی مانند میزان تخصصی بودن سایت، پیچیدگی برنامه نویسی، زبان مورد نظر، ویژگی‌های مد نظر شما، سطح مهارت برنامه نویس و زمان پروژه، این قیمت تغییر می‌کند. به همین دلیل هم نمی‌توان مبلغ دقیقی برای آن مشخص کرد. بهتر است قبل از تصمیم نهایی با مجموعه‌های طراحی سایت صحبت کرده و تعرفه آن‌ها برای خدمات مختلف را بررسی کنید و در نهایت با مقایسه قیمت و کیفیت کار مجموعه‌های مختلف، تصمیم بگیرید.

برچسب ها: وب سایت
نظرات شما