تاریخ انتشار: ۰۷:۰۳ - ۱۵ مهر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۳ نظر
در رویداد۲۴ بخوانید

از نمایش خانگی تا زندگی واقعی؛ خشم روی خشم!

جدیدترین و پرمخاطب‌ترین سریال‌های ایران در هفته‌های اخیر یک وجه مشترک دارند و آن هم خشم است! آن هم درحالی که این جامعه به قدر کافی مساله و مشکل دارد و اتفاقا خشمگین هم است.

از نمایش خانگی تا زندگی واقعی؛ خشم روی خشم!

رویداد۲۴| حتما متوجه میزان خشونت جاری در جامعه هستید! هر برخورد کوچکی بین مردم در تاکسی و پیاده‌رو و مغازه و ... به مشاجره و حتی درگیری‌های فیزیکی می‌رسد. چهره مردم بیش از لبخند ، اخم دارد و گویی که همه آماده انفجارهستند. این وضعیت البته نیاز به بررسی‌های دقیق و کامل دارد و قطعا تحت تاثیر عوامل متعددی از فشار اقتصادی گرفته تا نارضایتی‌های سیاسی و اجتماعی و حتی مسائل فردی و فرهنگی است. در این بین اما نباید نقش عوامل تشدید این خشم مستتر در جامعه را نادیده گرفت. مثلا همین سریال‌های پرمخاطب اخیر که یکی از یکی خشن‌تر هستند.

شمار سریال‌های با محتوای خشونت روز به روز بیشتر می‌شود. طبیعی است که مشاهده این میزان از خشونت در سریال‌هایی که شبکه خانگی پایش را به خانه‌های مردم باز کرده، تاثیر قابل توجهی در وضعیت روحی جامعه و میزان جرم و جنایت خواهد داشت.
منظور این نیست که شبکه نمایش خانگی بد است و صداوسیما یا هر پلتفرم خارجی برای دیدن فیلم و سریال بهتر است. مقصود این هم نیست که افزایش جرم و جنایت دلایل قابل توجهی غیر از آثار هنری رایج ندارد. هدف از این انتقاد آن است که حواسمان به میزان خشونت در فیلم‌ها باشد و از آثار ادامه این رویکرد غافل نباشیم.
روزنامه جوان در شماره امروز به همین موضوع پرداخته و با مثال زدن سریال‌هایی مثل «داریوش»، «گردن‌زنی» و «بازنده» نوشته: «سریال‌هایی که در پلتفرم‌های مختلف ساخته می‌شوند، یک نکته مشترک دارند و آن هم پرداختن به خشونت است. بعد از سریال‌های عرق سرد، یاغی، پوست شیر و زخم کاری، حالا سریال‌های تازه شبکه خانگی قصه‌هایی را با محتوای خشونت‌آمیز ارائه می‌دهند. اما اینکه این همه تمایل زایدالوصف به خشونت آن هم برای مخاطب ایرانی که از فرهنگی عاطفی و دینی برخوردار است، چه نسبتی دارد، سؤالی است که باید از نویسنده‌ها و تهیه‌کننده‌های این آثار پرسید و دلایل آن را جویا شد.»
خشونت قطعا غربی و شرقی ندارد و در هرجامعه‌ای وجود دارد. «جوان» اما توجه بیش از حد به خشونت را به دور از فرهنگ ایرانی و در راستای رواج فرهنگ غربی تلقی می‌کند. این روزنامه اصولگرا نوشته: «سریال‌سازی قطعاً فقط برای سرگرم کردن مخاطب نیست. به دلیل مخاطب انبوه باید تمهیدات ویژه‌ای برای پردازش قصه در نظر گرفت و خشونت بی‌دلیل می‌تواند آسیب‌های فراوانی را به همراه داشته‌باشد. کارگردانان باید کمی از سریال‌های غربی و ترکی فاصله بگیرند. در شرایط کنونی انگار ما چیزی به نام سریال ایرانی نداریم. هر چه هست، نسخه غلو شده‌ای از سریال‌های فرنگی است که به دور از فرهنگ غنی ماست.»
«جوان» در پایان این گزارش سینما و شبکه خانگی را متهم اصلی ترویج خشونت در جامعه دانسته و معتقد است که این قبل سریال‌ها سبب افزایش جرم و جنایت در خانواده‌های متاثر از فرهنگی غربی می‌شود. این نگاه «جوان» قدری جهت‌دار به نظر می‌رسد، اما سبب نمی‌شود که اصل حرف یعنی زیان تمرکز بیش از حد بر خشونت در فیلم‌سازی در ایران را نادیده بگیریم.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: خشم ، نمایش خانگی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
رضایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
0
0
یک مقاله درست درمون. مرگ بر سازنده اراجیفی چون یاغی و شنای پروانه و متری شش و نیم. انتشار و ترویج لمپنیسم و اوباشی
محبوب از تبریز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
0
0
روزنامه محترم جوان خشونت را متوجه سینما و سریال مشکلی از جامعه را حل نمی کند و این دادن ادرس غلط است . خشونت در جامعه را جامعه شناسان و روانشناسان به خوبی توضیح و راه حل ارائه می کنند ولی گوش شنوایی در حاکمیت وجود ندارد . ایا تا به حالا یک مقام و مسوئل حکومتی توضیح داده است که چرا زندانها پر است ؟ چرا باید منتقدان دلسوز و جامعه شناس دلسوز مانند اقای دکتر مدنی در زندان باشد ایا غیر این این است که اینها مشکلات جامعه را به خوبی بیان می کنند ؟ زندان راه حل نیست . وقتی در جامعه عدالت نباشد و حقوق شهروندی رعایت نشده باشد متهم کردن سینما کار غیر معقولی است . تمام مردم ایران در اثر تورم و گرانی و بیکاری فرزندان همیشه در استرس هستند . جامعه در حال رکود به سر می برد و کلا شادی از جامعه رخت بر بسته است . امید به زندگی از بین رفته است امیدی برای فردا نیست اول سال 20 در صد به حقوق اضافه شده ولی تا حالا حد اقل سه بار گرانی اتفاق افتاده است . و کسی هم جوابگو نیست که اقایان بازاری و یا تولید کنندگان شما در سال مگر چند بار به حقوق کارگر اضافه می کنید که هر وقت دلتان خواست کالای مورد نیاز مردم را گران می کنید . در مدت یکماه برنج پاکستانی از کیلویی 60 تومن به 74 تومن رسیده است و لبنیات همینطور و حبوبات هم که بیداد می کند . مسولان به جای حل مشکلات کشور و مردم هر روز بر طبل جنگ می کوبند هنوز زخمهای جنگ 8 ساله التیام نیافته دنبال جنگ دیگری هستید . وقتی در کشور اقتصاد نیست و در امد دولت با مشکل مواجه است و زندگی مردم نمی چرخد چطور می خواهید جنگ کنید . اگر به مذاقتان بد نیاید روسوفیلهای وطنی با تشویق روسیه می خواهند کشور را به لبه پرتگاه ببرند اگر جنگ اتفاق بیافتد نتیجه اش برای ما تاسف اور خواهد شد . حاکمیت از دست نفوذیها ناله می کند ولی تا حالا در دام نفوذیها افتاده است اقایان مسئول یه بار هم که شده به حرف مردم گوش کنید مردم خواهان جنگ نیستند و جنگ بدون پشتوانه مردمی محکوم به شکست است در اثر مدیریت غلط در کشور از نظر سیاسی در حالت ضعف قرار داریم و اکثر مردم از عملکرد حاکمیت به شدت عصبانی هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۵
0
0
من گیم نت دارم این سریال‌ها واقعا رو نوجوان‌ها ۱۷ ۱۸ ساله تاثیر میزارا اونارو دیوونه کرده همشون چاقو تو جیبشونه یکی ادای رضا پروانه درمیاره یکی قورباغه
جلوی این سریال‌ها رو بگیرین مردم کم عقل زیادن که فرق سریال و زندگی واقعی رو تشخیص نمیدن وقتی آسیب دیدن تازه میان سر عقل که دیگه دیره
نظرات شما