کیهان: بوی تکرار دیپلماسی التماسی به مشام میرسد! / ملاقات پنهان با نماینده ترامپ سادهلوحی یا خیانت؟!
کیهان نوشت: در شرایطی که آمریکا طرف بدهکار برجام است و باید خسارات نقض توافق هستهای را به ایران پرداخت کند، مدعیان اصلاحات و رکن داخلی کارزار غرب علیه ایران میکوشند زمینههای مذاکره با این رژیم تروریست را فراهم کنند و ضمن آبروبخشی به آن، بار دیگر ایران را از دستیابی به حقوق خود بازدارند.
رویداد24| کیهان نوشت: روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» مدعی شد «ایلان ماسک»، میلیاردر آمریکایی که نقش مؤثری در پیروزی ترامپ داشته است، با امیر سعید ایروانی نماینده دائمی ایران در سازمان ملل متحد در مکانی مخفی دیدار کرده تا درباره راههای کاهش تنشها بین ایران و ایالات متحده گفتوگو کنند.
این روزنامه به نقل از ۲ منبع ناشناس ایرانی گزارش داده که این دیدار میان نماینده ایران و ماسک که مشاور نزدیک «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب ایالات متحده است، در روز دوشنبه در نیویورک صورت گرفته است.
به ادعای منابع این روزنامه، دیدار ایلان ماسک و نماینده دائمی ایران در سازمان ملل متحد که بیش از یک ساعت به طول انجامید و در مکانی مخفی برگزار شد، «مثبت» بوده است.
به گزارش ایسنا، در همین حال استیون چونگ، مدیر ارتباطات ترامپ، در پاسخ به این سؤال که آیا چنین جلسهای برگزار شده است، گفت: «ما در مورد گزارشهای ملاقاتهای خصوصی که اتفاق افتاده یا نه، اظهار نظر نمیکنیم.»
ایلان ماسک هم به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد اما نیویورکتایمز به نقل یکی از مقامات ایرانی گفت که این ماسک بود که درخواست این ملاقات را داد و سفیر محل دیدار را انتخاب کرد.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گفته که به طور علنی درباره این نشست اظهار نظر نخواهد کرد.
گفتنی است، نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد درباره این دیدار، پاسخی عجیب ارائه داده است زیرا این ملاقات یا انجام شده و یا انجام نشده است و این نحوه پاسخ، نشان میدهد که دیدار صورت گرفته است. در همین حال، ما امیدواریم که این اتفاق نیفتاده باشد.
ترامپ به دشمنی و کینهتوزی علیه ایران مشهور است. نگاهی به کابینه ترامپ نشان میدهد که این افراد 2 ویژگی ضدایرانی و صهیونیست دارند و برخی از آنها خواستار حمله به ایران و تأسیسات هستهای شدهاند. در این میان، ایلان ماسک همه کاره ترامپ است. ماسک خود را دست راست ترامپ و فراتر از کابینه وی میداند. نکته دیگر این است که امور اینچنین در سیاست خارجی، در حیطه سیاستهای کلان نظام و شورای عالی امنیت ملی است و نماینده ایران در سازمان ملل حق ندارد با نماینده ترامپ ملاقات کند.
تلاش مدعیان اصلاحات
برای منحرف ساختن مسیر دیپلماسی به دوره امید و اعتماد به آمریکا
در همین شرایط، رسانههای مدعی اصلاحات از این دیدار به عنوان یک فرصت یاد کردند که نشان میدهد اتفاق فاجعهباری رخ داده است و نشان میدهد در شرایطی که سیاست خارجی در دولت انقلابی شهید رئیسی دچار تحولات اساسی شد، طیف غربگرا تلاش میکند، مسیر دیپلماسی را به سمت دوران امید و اعتماد به آمریکا منحرف کند و ایران را از دستیابی به حقوق خود بازدارد.
مدعیان اصلاحات پس از امضای توافقی به غایت نامتوازن، فاقد تضمین و فاقد مکانیسم شکایت و اخذ خسارت با رویکرد ضد منافع ملی «توافق به هر قیمت»، ضعیفنمایی و محتاج نشان دادن کشور، همواره به جای اعتراض به نقض پیمان توسط آمریکا و اروپا در برجام، ایران را تخطئه کرد و این در حالی بود که برجام در روز نخست اجرا، توسط آمریکا در دوره اوباما با تحریمها ضدایرانی کاغذ پاره شد. آمریکا همزمان در همان دوره سرمایهگذاران را تهدید به تحریم میکرد و بر خریداران نفت فشار میآورد.
ترامپ چرا از برجام خارج شد؟
جریان غربگرا در دوره ترامپ نیز بدعهدی آمریکا و اروپا در برجام را از توجیه کردند تا جایی که ترامپ از برجام خارج شد و نشریه پولیتیکو یک هفته پس از خروج ترامپ از برجام نوشت: «فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس این اتحادیه تصریح کرد: من از روحانی تضمین گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از توافق و برگرداندن تحریمها، ایران به برجام پایبند بماند»!
اما مدعیان اصلاحات، ایران را درمانده از تحریم جا زدند و آمریکا را به تحریم بیشتر تشویق کردند و تحریمها دو برابر شد. آنها همچنین با سوءمدیریت عمدی در بخش مسکن، بنزین، حراج کردن ذخایر طلا و ارز، به تعطیلی کشاندن صدها کارخانه، عدم اصلاح ساختار بودجه و دپوی کالاهای اساسی در گمرکات و بنادر، به تحریم ضریب اثربخشی دادند. هم مشوق تحریم خارجی بودند و هم عامل تحریم داخلی و در همین وضعیت، به بهانه تحریم خواهان واگذاری منابع قدرت کشور به دشمن شدند! آنها هشت سال فرصت کارآفرینی و رونق اقتصادی را هدر دادند و هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا شش رتبه تنزل پیدا کرد.
تقلای مذاکره مجدد
بدون کوچکترین اشاره به نقض برجام
در سه دوره اوباما، بایدن و ترامپ
طیف غربگرا پس از پیروزی ترامپ، مجددا بر طبل مذاکره میکوبد و کوچکترین اشارهای به نقض برجام در سه دوره اوباما، بایدن و ترامپ نمیکند. مجددا میخواهند با آسودگی خاطر، جای طلبکار و بدهکار را تعویض و نیاز حریف را تأمین کنند. ترور سردار شهید سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس و یارانشان با دستور ترامپ اتفاق افتاد و ترور شهیدان سید حسن نصرالله، زاهدی، هنیه، نیلفروشان، هاشم صفیالدین نیز در دوره بایدن رخ داد. امروز در شرایط تداوم کارشکنی آمریکا و بدهکار و مجرم بودن این رژیم، اقتدار و نقشآفرینی منطقهای ایران، گسترش شرکای اقتصادی و شکستن و دور زدن برخی تحریمها، مذاکره مجدد با این دولت تروریست، چیزی جز آبرو بخشیدن به آن و نشاندن ایران در جایگاه ضعف و تقلای شوم برای واگذاری توانمندیهای کشور نیست.
این در شرایطی است که کشور بدون برجام و لغو تحریمها توانست صادرات نفت را احیا کند و رشدهای اقتصادی 4-5 درصدی را در دولت شهید رئیسی رقم بزند.
نیوزویک: یک نفر باید خیلی
احمق باشد اگر وقت خود را
بیش از حد صرف فکر کردن درباره برنامههای ترامپ کند!
رویافروشی مدعیان اصلاحات، تاجر خواندن ترامپ و تقلا برای مذاکره با وی در حالی است که نشریه آمریکایی نیوزویک اخیرا نوشت:
ـ میان حرف تا عمل دونالد ترامپ فاصله بسیار است. خودتان را به گمانهزنی درباره رویکرد او خسته نکنید.
ـ یک نفر باید خیلی احمق باشد اگر وقت خود را بیش از حد صرف فکر کردن درباره برنامههای ترامپ کند!
ـ او دیدگاه ثابتی ندارد. چیزهایی را در جریان مبارزات انتخاباتی میگوید، اما زمانی که در مقام است به آنها توجه نمیکند یا بسته به اینکه چه کسی با او در اتاق حضور دارد، نظرش را تغییر میدهد. او از اینکه برای همه شبیه یک معمای حل نشده باشد استقبال میکند.
ـ به دور اول ترامپ نگاه نکنید. ترامپ علاقهای به ناتو نداشت و اروپاییها را برای افزایش بودجه دفاعی تحت فشار قرار داد، اما سیاستهای او با شعارهای او مطابقت نداشت.
ـ سطح نیروهای ایالات متحده در سراسر اروپا ثابت ماند و زمانی که ترامپ دستور خروج تقریباً 10000 سرباز از آلمان را صادر کرد، قرار بود اکثر آنها دوباره در کشورهای دیگر اروپا مستقر شوند.
ـ یا سیاست مورد روسیه را بررسی کنید. شیفتگی شخصی ترامپ به پوتین، بهخوبی شناخته شده است. اما روابط آمریکا و روسیه در دوران ترامپ چندان عالی نبود.
ـ دولت ترامپ نسبت به دولت اوباما رابطه خصمانهتری با مسکو داشت. تحریمها نهادینه شده و گسترش یافت، دهها دیپلمات روسی از آمریکا اخراج شدند، چندین کنسولگری روسیه تعطیل شد و ترامپ، موشکهای ضدتانک جاولین را به اوکراین فرستاد، در حالی که اوباما این کار را نکرد.
ـ آنچه ترامپ میگوید لزوماً با آنچه انجام میدهد، برابری نمیکند.
مدعیان اصلاحات میخواهند ایران در جایگاه متهم به میز محاکمه برود
با این وجود، مدعیان اصلاحات میخواهند ایران در جایگاه متهم به میز محاکمه برود و این در حالی است که ایران طرف طلبکار است و آمریکا باید خسارت نقض عهد خود در برجام را به ایران بپردازد. ایران پیام اقتدار برای دنیا میفرستد، معادلات منطقه را مقتدرانه رقم میزند و محافل خارجی معتقدند خاورمیانه که روزگاری طولانی در دست آمریکا بود، دیگر در دست کاخسفید نیست اما رکن داخلی کارزار غرب علیه ایران در سودای تکرار دیپلماسی التماسی است. بیاعتنایی به غیرقابل اعتماد بودن آمریکا، ملاقات پنهان با نماینده ترامپ و تقلای مجدد مذاکره از روی سادهلوحی است یا خیانت؟!
منبع: روزنامه کیهان
خبر های مرتبط
اگر به این رویه هایتان ادامه دهید مطمئن باشید خیلی بدتر از این هم متصور هست.