تاریخ انتشار: ۰۶:۵۴ - ۰۶ آذر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

چراغ سبز مخالفان دولت به مذاکره و توافق؟! | روزنامه اصولگرا: جماعت منتقد را در حد ابزار چانه‌زنی در میز مذاکرات ببینید

فرهیختگان نوشت: از سوی دیگر سیاستگذاران و مجریان دیپلماسی بدانند هرکس در داخل، آنها را نقد می‌کند لزوماً دشمن آنها یا دشمن یک توافق خوب نیست، حداقل جماعت منتقد را در حد یک ابزار چانه‌زنی در میز مذاکرات قبول داشته باشید.

چراغ سبز مخالفان دولت به مذاکره و توافق؟! | روزنامه اصولگرا: جماعت منتقد را در حد ابزار چانه‌زنی در میز مذاکرات ببینید

رویداد۲۴| قرار است این جمعه تیم دیپلماسی ایران به سرپرستی مجید تخت روانچی در ژنو مذاکرات هسته‌ای با اروپایی‌ها را از سر بگیرد. این مذاکرات نه فقط به خاطر مواضع اخیر اروپا در قبال ایران و قطعنامه جدید شورای حکام مهم است، بلکه از این رو حائز اهمیت است که برخی آن را مقدمه شروع گفتگو‌ها با آمریکا که حالا دیگر رئیس جمهورش ترامپ است، می‌دانند! 
در عرصه داخلی شروع این مذاکرات موافقان و مخالفانی دارد. چنانچه شاهدیم طیف حامی دولت از آغاز آن خوشحال بوده و به ثمر بخشی آن امیدوار هستند، در عین حال مخالفان دولت از حالا ساز اعتماد نکنید، مذاکره فایده ندارد و ... را می‌زنند.
این وضعیت، اما مختص سطح رسانه است یعنی در فضای مجازی و در رسانه‌ها شاهد چنین اختلاف نظری هستیم. حال آنکه در سطح حاکمیت به نظر نمی‌رسد اختلاف نظری در کار باشد. از تیم دیپلماسی دولت تا علی لاریجانی که مشاور رهبری است و این روز‌ها در سیاست خارجی نقش پررنگ‌تری ایفا می‌کند، از مذاکره می‌گویند. به نظر می‌رسد که سیاسیون حداقل درباره لزوم مذاکره در شرایط فعلی به اتفاق نظر رسیده‌اند. این اتفاق نظر البته در برخی رسانه‌ها نیز منعکس شده است.
مثلا روزنامه اصولگرای فرهیختگان در شماره امروز ضمن اشاره به نگاه‌ها متفاوتی که در سال‌ها و دولت‌های گذشته به مذاکره شده است، نوشته: «مذاکره نه تابو است نه هدف، ایران در سال‌های اخیر نشان داده است در سیاست بسیار عملگراست و هر جا لازم باشد برای منافع ملی مذاکره می‌کند و هر جا هم لازم باشد مذاکره را تعطیل می‌کند.»
«فرهیختگان» تاکید کرده که «ایده‌های مذاکره برای مذاکره یا هر توافقی بهتر از توافق‌نکردن است به نفع انفعال و ضد انتفاع هستند، تجربه نشان داده است اگر از مذاکره اهدافی واقعی و انتفاعی نداشته باشیم به دام انفعال می‌افتیم.»
این روزنامه اصولگرا همچنین نوشته: «مذاکره غیر از ایده به اجرای قوی هم نیاز دارد، مذاکره‌کننده‌ها هم باید بدانند میز مذاکره کلاس تاریخ و فلسفه نیست و هم در حدی حرفه‌ای باشند که حداقل فرق لغو و تعلیق تحریم را متوجه شوند.»
روزنامه فرهیختگان در ادامه آورده که «شرایط داخلی در انتفاعی یا انفعالی شدن وضعیت مذاکرات مؤثر است، اینکه جریانی دو ماه قبل از آمدن ترامپ به کاخ‌سفید رو به قبله دراز بکشد و بگوید راهی جز گفتگو نداریم، یعنی همین اول کار نتیجه بازی را ۳ بر صفر به نفع حریف اعلام کرده است».
یادداشت نویس این روزنامه، اما مهم‌ترین نکته را در آخر آورده و نوشته: «از سوی دیگر سیاستگذاران و مجریان دیپلماسی بدانند هرکس در داخل، آنها را نقد می‌کند لزوماً دشمن آنها یا دشمن یک توافق خوب نیست، حداقل جماعت منتقد را در حد یک ابزار چانه‌زنی در میز مذاکرات قبول داشته باشید.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: ایران و اروپا ، توافق
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
1
0
تجربه نشان داده ایرانیان طی هزاررسال گذشته اهل مذاکره نبودند و اصلا بلد نبودند مذاکره کنتد :یا باج خواهی همه طرف نگذاشته .مصالح ملی بر مصالح دیگه ارجخیت نداشته .
خون دیگه .....
مجتبی یوسفی نماینده مجلس

خون دیگه میکشه حتی اگه صد نسل بگذرد
دررضمن چرا ما تنها کشوری هستیم که ۲۴ساعت باید برویم مذاکره
اگر تو دنیا اینقدر دشمن ستیزی نمیکروید وهرچیزی همان اولش درست راست درست میکردید لازم نبود صدتا برجام ...و مذاکره و جیگره مردم له کنید
چرا تو ۱۸۰کشور دنیا فقط ایران باید کاری کند که مجبورربشه سالی صد بارربره مذاکره
آیا برای عزت ایران قشنگه ؟
نظرات شما