بهترین راهکار برای خاموش نشدن خودرو در زمستان
رویداد۲۴| شاید شما هم خاموش شدن ماشین را در یک صبح سرد زمستانی تجربه کرده باشید. زمانی که سوئیچ را میچرخانید و هر چه استارت میزنید از روشن شدن ماشین خبری نیست. کلافه میشوید و در ذهن خود به دنبال دلیل آن میگردید. ممکن است حتی کاپوت را بالا زده و با کنجکاوی قسمتهای مختلف خودرویتان را دستکاری کنید اما باز روشن نمیشود این حالت نشاندهنده وجود مشکل در باتری ماشین است. یخ زدگی باتری خودرو یکی از علتهای رایج روشن نشدن آن در زمستان است، دمای بسیار پایین باعث یخزدگی و خالی شدن باتری خودرو میشود. در نوشتار زیر سعی شده است به دلایل مختلفی که منجر به خالی شدن باتری ماشین میشود و راهکارهای پیشگیری از آن پرداخته شود که در ادامه میخوانید:
علائمی که نشان میدهند باتری ماشینتان خالی شده است!
برخی علائم میتواند برای ما هشداری برای خالی شدن باتری خودرویمان باشد از جمله آنها، استارت نخوردن و روشن نشدن ماشین است یا این که به طور نامنظم و با تاخیر استارت میخورد
همچنین روشن نشدن چراغهای داشبورد نیز علامت دیگری است که باید به آن توجه کرد. علامت دیگر باز نشدن قفل مرکزی با ریموت است.
چه دلایلی باعث خالی شدن باتری ماشین میشود؟
خطای انسانی: در بسیاری از مواقع اشتباه و سهلانگاری افراد میتواند منجر به تخلیه باتری خودرو شود. مطمئنا توجه به برخی نکات میتواند مانع از به وجود آمدن چنین رخدادی شود. مواردی چون خاموش بودن چراغهای داخلی و خارجی خودرو، قطع کردن تمام لوازم جانبی مانند شارژر تلفن همراه، پورتهای یواسبی و پریز فندک در هنگام خاموشکردن خودروبرای این برق اضافی از باتری مصرف نشود، عدم استفاده از برنامههایی مانند رادیو در زمان خاموشی خودرو یا اینکه خودرویتان را در زمستان در مکانهای سرباز و جاهایی که امکان یخزدگی بالاست، پارک نکنید.
خوردگی و شل شدگی اتصالات کابلهای متصل به باتری: امکان خوردگی باتری خودرو در زمستان افزایش مییابد. ماده سفید و پودری شکل اطراف اتصالات باتری نشان از خوردگی باتری خودرویتان میدهند. این موضوع سبب میشود انرژی به خوبی به باتری منتقل نشود و باتری خالی شود. گاهی ممکن است در برخی مواقع نیز ممکن است مشکل باتری از قبل وجود داشته اما متوجه آن نشدیم، در زمستان چون فشار بیشتری به باتری وارد میشوددر نتیجه مشکلات موجود زودتر بروز میکند. برای نمونه ممکن است یکی از کابلهای سرباتری شل شود و ما متوجه این قضیه نشویم و ماشین همچنان به کار خود ادامه دهد. با پایین آمدن دما، در زمان استارت خودرو، فشار زیادی به باتری میآورد، در نتیجه با توجه به شل بودن اتصالات، باتری توانایی تامین انرژی مورد نیاز برای استارت را نداشته در نتیجه خودرو روشن نمیشود.
سرمای هوا: دمای پایین و سرما نیز یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر روی باتری خودروهاست. سرما سرعت واکنشهای شیمیایی داخل باتری خودرو را خیلی کم میکند. وقتی که خودرو خاموش است، به خصوص در شب که دمای هوا پایینتر میآید، ممکن است باتری توانایی تولید انرژی لازم برای استارت زدن را از دست بدهد. این موضوع ممکن است با بارش باران و برف و یخزدگیهایی پیچیدهتر شود. در این شرایط امکان دارد رطوبت به باتری خودرو رسیده و منجر به یخزدگی و ترک برداشتن پوشش باتری شده و به قسمتهای درونی آن نیز صدمات جدی برساند.
سرمای هوا همچنین باعث سفت شدن روغن موتور خودرو و فشار بیشتر به باتری برای استارت زدن و روشن شدن میشود.همچنین لوازم الکتریکی خودرو مانند سیستم صوتی، پنجرههای برقی و... برای فعالیت نیاز به مصرف برق بیشتری داشته و نیروی بیشتری از باتری میگیرند. همه این شرایط قدرت و توان باتری خودرو را کاهش داده و استارتزدن آن را با مشکل روبرو کند.
چگونه از خالیشدن باتری خودرویمان در هوای سرد جلوگیری کنیم؟
مطمئنا قرار دادن خودرو در پارکینگ بسیار کمک کننده است. اگر به پارکینگ دسترسی ندارید و مجبور به پارک آن در فضای باز هستید، بهتر است از روکش استفاده کنید. استفاده از آن باعث میشود که بارش، برف یا باران به طور مستقیم با ماشین برخورد نداشته و از صدمات هوای سرد در امان باشد. از سوی دیگر کمک میکند باتری خودرو در جای گرمتری قرار بگیرد.
شارژر باتری نیز میتواند ایده جالبی برای نگهداری از باتری خودروتان باشد. در مواقعی که برای مدت طولانی از خودروتان استفاده نمیکنید. باتری آن ممکن است، حتی در زمان خاموش بودن نیز، خالی شود. چرا که دینام به عنوان ژنراتور در خودرو عمل کرده و باتری را شارژ میکند. دینام انرژی لازم برای سایر اجزای الکتریکی مانند چراغهای جلو و سیستم استریو را تامین میکند. در نتیجه وقتی خودرو خاموش است دینام از کار افتاده و دیگر عاملی برای شارژ باتری وجود ندارد. شارژرها با تامین نیروی کافی برای لوازم جانبی خودرو از خالی شدن آن جلوگیری میکنند. برای کار با شارژر باید آنها را به باتری خودرو متصل کرده یا باتری به باتری کنید. رنگ قرمز برای قطب مثبت و رنگ مشکی برای قطب منفی استفاده میشود. برای این از شارژ باتری مطمئن شده و عملکرد آن را ارزیابی کنید. کافی است که نور چراغهای خودرو را نگاه کنید که در حد متعادلی قرار گرفته باشند.
اگر نمیخواهید برای مدت طولانی از خودرویتان استفاده کنید، شما میتوانید برای جلوگیری از خالیشدن باتری، آن را جدا کرده و در جایی گرم نگهداری کنید. وقتی میخواهید مجدد از خودرو استفاده کنید، باتری را سرجایش قرار دهید.
همان طور که در بالا اشاره شد استارت نخوردن ماشین از نشانههای اولیه خالی شدن باتری است. برای این که در هوای سرد با این مشکل مواجهه نشوید باید قبل از استارتزدن از خاموش بودن تمامی وسایل الکتریکی خودرویتان مطمئن شوید. چون این وسایل برق خود را به طور مستقیم از باتری میگیرند.
همچنین برای استارت زدن درست، باید به مدت ۱۰ ثانیه سوییچ را در استارت چرخانده و سپس نگه دارید. این زمان بیشتراز ۱۰ ثانیه طول نکشد. استارتزدن طولانی مدت باعث میشود که ماشین دیگر استارت نخورد. اگر ماشین روشن نشد، یک دقیقه صبر کرده و دوباره استارت بزنید. این زمان برای بازیابی توان استارت و ایجاد شارژ داخلی در باتری خودرو نیاز است.
فعل و انفعلات شیمیایی که درون باتری صورت میگیرد باعث ایجاد جرم بر روی باتری و اطراف آن میشود که امری طبیعی است اما این جرمها نباید برای مدت زمان طولانی روی باتری بمانند. هر سال قبل از شروع فصل سرما در صورتی که این مواد بر روی سرباتریها وجود داشت آنها را تمیز کنید.
یکی دیگر از کارهای دیگری که در این زمینه میتوان انجام داد این است که در مواقعی که خودرو خاموش است و در هوای سرد قرار دارد برای نگهداری از آن، میتوانید اطراف باتری را با پوششهای مخصوص بپوشانید.
روغن موتور نیز نقش مهمی در محافظت از باتری و موتور دارد. از این رو برنامه مشخصی برای تعویض روغن خودرویتان به خصوص در ماه های سرد استفاده کنید زیرا ویسکوزیته بیشتر روغن قدیمی نسبت به روغن جدید، حرکت موتور را با مشکل بیشتری مواجه میکند.