رحمت الله حافظی:
فساد در شورایاریها دور از ذهن نیست/شورایاری تیغ دو لبه است
عضو شوراری شهر تهران شورایاریها را تیغ دولبه خواند و گفت: فساد در شوریاریها دور از ذهن نیست و ممکن است؛ عدهای از شورایارها علاوه بر نداشتن صلاحیت و شایستگی لازم فقط به دنبال منافع خاص خود باشند.
رویداد۲۴- عضو شوراری شهر تهران شورایاریها را تیغ دولبه خواند و گفت: فساد در شوریاریها دور از ذهن نیست و ممکن است؛ عدهای از شورایارها علاوه بر نداشتن صلاحیت و شایستگی لازم فقط به دنبال منافع خاص خود باشند.
شورایاریها باید ماهیت داوطلبانه و مدنی داشته باشند و به عنوان بازوی شورای شهر در محلات، خواستههای مردم را به گوش مسئولان برسانند. البته در قانون مصوب مجلس، نهادی تحت عنوان شورایاری وجود ندارد و براساس قانون شوراها، بازوی میانجی میان شورای شهر و محله نهادی به نام "شورای محله" است که تاکنون محقق نشده است. در عمل شورایاریها با استناد به مصوبه داخلی شورای شهر مبنی بر تشکیل کارگروههای تخصصی شکل گرفت و هنوز جایگاه خود را پیدا نکردهاست.
رحمتالله حافظی، عضو شورای شهر تهران، با اشاره به ماهیت دوگانه شورایاریها گفت: در هر صورت شورایاریها همچون تیغی دولبهاند، هم میتوانند به عنوان چشم نظارتی برای شورای شهر عمل کنند و هم میتوانند به عنوان منبعی برای بروز فساد باشند.
او با اشاره به نقش مثبت شورایاریها در شورای چهارم تصریح کرد: شواری شهر به عنوان چشم نظارتی، کمکهای فراوانی از شورایاریها گرفت. برای مثال جلسات جداگانهای با دبیران مناطق و شورایاریهای 9 منطقه از تهران برگزار کردیم و آنها مشکلات خود رادر این جلسات بیان کردند. در جلسات بعدی نیز از منطقه بازدید کرده و مسیر بازدید توسط خود شورایاران مشخص شد. از دل همین بازدیدها مصوباتی نیز بیرون آمد که به شهرداری تهران و منطقه ابلاغ شد.
این عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه با وجود عملکرد مثبت شورایاری بروز فساد در این بخش از مدیریت شهری دور از انتظار نیست، تصریح کرد: ممکن است؛ برخی از شورایاریها فاسد بوده و عدهای از شورایارها علاوه بر نداشتن صلاحیت و شایستگی لازم فقط به دنبال منافع خاصی باشند. این امر طبیعی بوده و دور از ذهن نیست، چرا که در شورای شهر هم ممکن است؛ شاهد فساد باشیم.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر در پاسخ به این سوال که بالاخره ناظر شورایاریها کدام نهاد است، خاطرنشان کرد: عملاً همه دستگاههای نظارتی همچون سازمان بازرسی کل کشور، وزارت اطلاعات و حتی وزارت کشور در موارد خاص میتوانند در امور مربوط به شورایاریها دخالت کنند. با این حال نقش قابل توجهی نیز به عهده ستاد شورایاریها است که باید این موارد را شناسایی و پیگیری کند.
منبع: ایلنا